Η κατάσταση στα... χέρια του

Η κατάσταση στα... χέρια του

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον διαφορετικό Παναθηναϊκό της Μπαρτσελόνα, την παιδική ασθένεια των ριμπάουντ και τον Σον Κιλπάτρικ

Αν η βραδιά ολοκληρωνόταν με διαφορετικό τρόπο στη Βαρκελώνη τότε θα μιλάγαμε για μια πολύ όμορφη Παρασκευή. Αλλά τελικά, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και παρά το ότι πάλεψε για να πάρει το διπλό μέσα στην Καταλονία, στο τέλος λύγισε και ηττήθηκε από την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σοβαρός, συγκεντρωμένος, με πλάνο και ηρεμία στο παιχνίδι του κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και να παλέψει μέχρι το... τέλος. Αλλά κάπου εκεί... λύγισε από τη Μπαρτσελόνα η οποία είναι ίσως η πιο σκληρή ομάδα της διοργάνωσης μέσα στην έδρα της.

Σαφώς και σημασία έχουν οι νίκες και τα αποτελέσματα, ειδικά στο σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει την διαφορά στην απόδοση και την εικόνα της ομάδας. Ο Πιτίνο έχει κάνει δουλειά στον τρόπο προσέγγισης αυτών των παιχνιδιών από την ομάδα του και αυτό είναι που... μετράει. Γιατί αυτό είναι που μπορεί να κάνει την διαφορά και να δώσει τις νίκες σε ματς όπως αυτά που ακολουθούν σε Κάουνας και Τελ Αβίβ. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το δύο στα δύο τις επόμενες 15 ημέρες τότε όλα θα είναι διαφορετικά. Και μην βιαστείτε να κράξετε. Θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει στην διάθεσή του Λάνγκφορντ και Αντετοκούνμπο, ενώ από αύριο στην ομάδα θα βρίσκεται και ο Σον Κιλπάτρικ.

Τα πράγματα στον αγώνα του «Παλάου Μπλαουγκράνα» είναι πολύ απλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, είχε σε καλό βράδυ και πάλι τους Παπαπέτρου και Λεκαβίτσιους, ο Καλάθης οργανωτικά και αμυντικά ήταν θετικός και γενικά η ομάδα του Πιτίνο έβρισκε λύσεις. Όμως στο κρίσιμο σημείο ο Παναθηναϊκός «πληγώθηκε» και τελικώς «σκοτώθηκε» από τα ριμπάουντ του. Οι «πράσινοι» είχαν 19 και οι γηπεδούχοι 39, αλλά η διαφορά ήταν άλλη. Ο Παναθηναϊκός πήρε 12 αμυντικά ριμπάουντ (και 7 επιθετικά), ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Πέσιτς είχαν 15 επιθετικά ριμπάουντ (και 24 αμυντικά). Η Μπαρτσελόνα, δηλαδή, είχε ένα επιθετικό ριμπάουντ περισσότερο από τα αμυντικά των «πράσινων». Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να πεις περισσότερα πράγματα...

ΥΓ1: Με τον Κιλπάτρικ η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική...
ΥΓ2: Μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός είναι και άτυχος. Κάποια στιγμή θα γυρίσει...
ΥΓ3: Δεν είναι δικαιολογία αλλά δεν πρέπει να αμελούμε το ότι από την ομάδα απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ της, Κιθ Λάνγκφορντ και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.
ΥΓ4: Το αστείο με τα ριμπάουντ πρέπει να τελειώσει... Ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα, αλλά «πληγώθηκε» από τα ριμπάουντ του.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved