Ladies and Gentlemen… Mr Rick Pitino!

Ladies and Gentlemen… Mr Rick Pitino!

Η ώρα για το ντεμπούτο του μύθου του Αμερικάνικου μπάσκετ, στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έφτασε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον νέο… αέρα που φυσάει στο ΟΑΚΑ

Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού τα τελευταία 24ωρα ζει και… βασιλεύει σε ρυθμούς Ρικ Πιτίνο. Ο προπονητής μύθος του Κολεγιακού μπάσκετ στην Αμερική, αλλά και του ΝΒΑ, είπε το «ναι» στην πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πήρε το αεροπλάνο και… Προσγειώθηκε στο ΟΑΚΑ για να αντικαταστήσει τον Τσάβι Πασκουάλ. Ή μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί, για να προσπαθήσει υπό την πίεση του χρόνου, των αποτελεσμάτων και της περιόδου προσαρμογής που θα χρειαστεί, να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό και πάλι σε… νικητή.

«Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο… Από την στιγμή που θα εμφανιστεί θα αρχίσει να εξαπλώνεται» είπε χθες και παρομοίασε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού». Ο Πιτίνο δεν μπορεί να κάνει μαγικά… Δεν έχει μαγικό ραβδί (όπως είπε επίσης), ο Πιτίνο θα προσπαθήσει να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του, με απλές μπασκετικές συμβουλές. Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καλύτεροι χώροι στο παιχνίδι, καλύτερες γραμμές… τρεξίματος, καλύτερες αποστάσεις, καλύτερα σκριν, καλύτερο «διάβασμα». Το μπάσκετ είναι απλό και έχει μία… γλώσσα.

Και μιας και πιάσαμε την μπασκετική γλώσσα… Ο Πιτίνο δεν δείχνει να φοβάται την διαφορετική νοοτροπία και την ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως το μπάσκετ είναι το ίδιο. Παντού, Πικ εντ ρολ, πικε εντ ποπ, ριμπάουντ, σουτ, άμυνα ζώνης, man to man… Και όπως λένε και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από τις πρώτες τους συναναστροφές με τον 66χρονο τεχνικό, ο άνθρωπος έχει όλο το μπάσκετ μέσα του.
Το βασικό του μέλημα αυτή την στιγμή είναι να διορθώσει την ψυχολογία των παικτών του. Η ψυχολογία βεβαίως θα διορθωθεί μέσα από τις νίκες… Αυτό είναι το σχέδιο. Αλλά για να φτάσουν οι «πράσινοι» στις νίκες θα πρέπει να πιστέψουν στους αυτούς τους, να πατήσουν γερά τα πόδια τους στο παρκέ και να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Ο αποψινός αγώνας είναι… τεράστιος για τον Παναθηναϊκό. Για όλους τους λόγους. Αγωνιστικά, γιατί οι «πράσινοι» ψάχνουν μια νίκη που θα τους «σπρώξει» προς τα πάνω, βαθμολογικά γιατί δεν τους… παίρνει να χάσουν κι άλλο ματς και μάλιστα στην έδρα τους, αλλά και… ιστορικά, μιας και ο Παναθηναϊκός και ο Ρικ Πιτίνο απόψε θα γράψουν… ιστορία.

Ίσως να μιλάμε για ένα ματς το οποίο θα μνημονεύεται εντός και εκτός συνόρων για τα επόμενα χρόνια….

ΥΓ: Πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς προπονητή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε τα πάντα και έφερε στην ομάδα ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά, από άποψη βιογραφικού, ονόματος και εμπειρίας. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν η κορυφαία λύση. Τώρα που οι «πράσινοι» βγήκαν και πάλι στην αγορά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε το… θαύμα του και έφερε στην Ελλάδα έναν προπονητή, που αν δεν υπήρχε Γιαννακόπουλος δεν θα σκεφτόταν ποτέ να έρθει στην Ελλάδα, εκτός αν είχε πρόσκληση για διακοπές στην Μύκονο το καλοκαίρι. Αυτό για να τα λέμε όλα…

 

 

 

 

 

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved