Μυαλά… καμένα!

Μυαλά… καμένα!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα… εγκεφαλικά «κύτταρα» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έχουν πάρει φωτιά, μαζί με αυτά του κόσμου της ομάδας

Η 10η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και οι φίλοι του Παναθηναϊκού έμειναν στο ίδιο έργο θεατές. Για ένα ακόμα βράδυ οι οπαδοί του «τριφυλλιού» ήλπιζαν σε ένα διπλό που θα βοηθούσε την ομάδα να αναρριχηθεί στην κατάταξη και παράλληλα θα έφτιαχνε την ψυχολογία της ομάδας. Αλλά και την δική τους. Και όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του έχασαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία μέσα από τα χέρια τους. Από αυτή τη γωνία δεν θα διαβάσετε ποτέ ότι ο Πασκουάλ δεν κάνει, ότι ο Πασκουάλ είναι ακατάλληλος, ο Πασκουάλ είναι looser και όλα τα σχετικά. Γιατί δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Αυτό όμως δεν πάει να πει, σε καμία των περιπτώσεων, πως δεν φέρει τεράστια ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε δύο πράγματα φταίει ο Πασκουάλ.

1 Που ο Παναθηναϊκός όποτε παίζει μακριά από το ΟΑΚΑ, μπαίνει στο γήπεδο άνιωθος, άνευρος και με 100% λάθος προσέγγιση της αναμέτρησης και…

2 Που δεν μπορεί να βοηθήσει τον Καλάθη.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είναι το «μυαλό» της ομάδας. Και μοιάζει να έχει «καεί» παντελώς. Ο Καλάθης είναι το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού και ο Παναθηναϊκός μοιάζει πολλές φορές σαν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Μετά από ενάμιση χρόνο ασταμάτητου παιχνιδιού στα… κόκκινα (στο maximum της απόδοσης με Παναθηναϊκό και Εθνική) είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Καλάθης διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος.  Ο παίκτης του «τριφυλλιού» έχει ξεκάθαρα… θέματα στο παιχνίδι του. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η άμυνα που παίζει δεν είναι η άμυνα που τον γνωρίσαμε και μας συνήθισε πέρσι, ενώ και στην επίθεση είναι… τρομακτικά άστοχος, έχοντας  40% στα δίποντα, 18,2% στα τρίποντα και 38,9% στις βολές, ενώ μόνο το κομμάτι της οργάνωσης (7,8 ασίστ μ.ο) παραμένει σε καλό επίπεδο.  Είναι ενδεικτικό πως στα τρία τελευταία παιχνίδια των «πράσινων» στην Euroleague (με Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Χίμκι), ο Καλάθης έχει... σπάσει τα καλάθια, έχοντας 9 πόντους συνολικά, με 3/14 δίποντα, 1/12 τρίποντα και 0/2 βολές! Παράλληλα, ο έμπειρος γκαρντ κρατά ψηλά τον αριθμό των ασίστ (18), ενώ πρόσθεσε 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση είναι ο μεγάλος αριθμός των λαθών (12) και οι βαθμοί στο ranking, καθώς το «θετικό» 10 κόντρα στη Μπαρτσελόνα έγινε... -4 στα ματς με την Μπασκόνια και την Χίμκι.

Ο Πασκουάλ οφείλει να βρει τις λύσεις. Αυτός είναι ο «καπετάνιος» και η αλήθεια είναι πως η ομάδα είναι σε φουρτούνα. Σε μεγάλη φουρτούνα. Πρώτα ο Τσάβι και μετά ο Νικ. Ο ένας πρέπει να παρασύρει τον άλλον και οι δύο την ομάδα.

ΥΓ1: Είναι από τα βράδια που το ανάθεμα είναι το πιο εύκολο απ’ όλα. Και είναι και φυσιολογικό γιατί ο κόσμος και.. κουράστηκε την ίδια ιστορία και δεν είναι συνηθισμένος σε αυτή την εικόνα. Αλλά δεν είναι ώρα να διαλυθεί η ομάδα. Ότι είναι να γίνει θα γίνει… Οι άνθρωποι που είναι μέσα στην ομάδα ξέρουν καλύτερα από όλους μας.

ΥΓ2: Το ότι Πασκουάλ και Καλάθης φέρουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για την εικόνα της ομάδας, είναι τελείως διαφορετικό με το να τους ρίχνουμε στην… πυρά. Αυτό κρατήστε το και σκεφτείτε το…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved