«Οδηγός»… αισιοδοξίας

«Οδηγός»… αισιοδοξίας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε πιο άνετα απ ότι δείχνει το τελικό 76-70 της Μπαρτσελόνα και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον τρόπο που πρέπει να πάει στην Βιτόρια

Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν είναι τελειωμένος. Τελικά ο Πασκουάλ δεν παραιτήθηκε. Ούτε σκέφτεται να παραιτηθεί. «Ξέρω ότι αυτές οι φήμες δεν προέρχονται από την Ισπανία. Υπάρχουν πολλοί εχθροί του Παναθηναϊκού» είπε χαρακτηριστικά χθες ο Καταλανός και μάλλον κάτι ξέρει καλά…

Αλλά ας μην ασχοληθούμε άλλο με τις γραφικές φήμες που προφανέστατα και δεν προέρχονται από την Ισπανία, αλλά από την χώρα μας. Το θέμα είναι η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα. Μια νίκη η οποία συνοδεύτηκε και από… σοβαρό μπάσκετ. Και αυτός ίσως είναι το σημαντικότερο. Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους «πράσινους», ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους παίκτες του να επικρατούν του Ολυμπιακού, να κερδίζουν την Μπαρτσελόνα και να βγαίνουν μπροστά παίκτες που μέχρι στιγμής δεν είχαν δώσει λύσεις. Και μάλιστα 48 ώρες πριν από το τζάμπολ στην Βιτόρια…

Ο Λάσμε έκανε το καλύτερο παιχνίδι της φετινής σεζόν, σε άμυνα και επίθεση, ο Λάνγκφορντ διαχειρίστηκε εξαιρετικά από τον προπονητή του και ήταν καθοριστικός και… γούσταρε τρελά. Ο Παππάς για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν απίστευτα ώριμος, ο Μήτογλου βγήκε μπροστά την ώρα που τον χρειάστηκε η ομάδα του και την ώρα που η μπάλα… έκαιγε. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η ομάδα βρίσκεται στα σκοινιά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δείχνει να… συνέρχεται. Ότι ο Πασκουάλ βρίσκει τον δρόμο, βρίσκει την συνταγή και οι παίκτες του μοιάζουν να έχουν αντιληφθεί περισσότερο από ποτέ τον ρόλο τους.

Σαφώς και ακόμα ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πάει στην Μπασκόνια με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Και μια νίκη στην Βιτόρια, ίσως να ανατρέψει όλα τα δεδομένα που ξέρουμε μέχρι τώρα.

ΥΓ1: Οι γέροι μάλλον δεν είναι τελειωμένοι τελικά… Λάσμε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ με ¾ δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές 6 ριμπάουντ και 1 τάπα. Ο Λάνγκφορντ 8 πόντους με 4/5 δίποντα όταν ο χρόνος τελείωνε και όταν η μπάλε… έκαιγε.

ΥΓ2: Λες και το ήξερε ο Τόμας. Φύλαγε το καλύτερο παιχνίδι του απέναντι στον Σίνγκλετον. Έχουμε ακούσει πάρα πολλά για την σύγκριση των δύο, αλλά απόψε ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο απόλυτος νικητής.

ΥΓ3: Μόλις 25 πόντους δέχθηκε στο πρώτο μέρος η ομάδα του Παναθηναϊκού που έχουμε διαβάσει αναλύσεις επί… αναλύσεων ότι δεν ξέρει να παίζει άμυνα.

ΥΓ4: Ο αριθμός των 16 επιθετικών ριμπάουντ αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την θέληση και το πάθος των παικτών του Πασκουάλ για την νίκη.

ΥΓ5: Με τη Φενέρ δεν έπαιζε ο Βέσελι… Με τη Μπάγερν δεν έπαιζε ο Γιόβιτς… Με τη Ρεάλ δεν παίζει ο Γιούλ… Με τη Ρεάλ δεν παίζει ο Αγιόν… Με τους Λέικερς να παίξουνε, δεν θα έρθει ο ΛεΜπρόν..


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved