Τον κερδίζει και χωρίς… μπασκέτες

Τον κερδίζει και χωρίς… μπασκέτες

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε… παπάδες, μετά από νέο ρεσιτάλ αστοχίας, εξέθεσε και πάλι τον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το ξεκάθαρα αίσθημα ανωτερότητας

Σαφώς και θα συμφωνήσουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα τα θέματά του. Σε αγωνιστικό επίπεδο. Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Και κυρίως αυτά έχουν να κάνουν με τους αντιπάλους του στην Euroleague με μοναδική εξαίρεση (που ως συνήθως επιβεβαιώνει τον κανόνα) τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχουν ξεκάθαρη αίσθηση υπεροχής έναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους, καθώς του έχουν δημιουργήσει αίσθημα.. κατωτερότητας. Και αυτό είναι δυο φορές… σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια νέα ομάδα, υπό τις οδηγίες νέου προπονητή (Μπλατ) του οποίου ο Τσάβι Πασκουάλ δεν του έχει επιτρέψει να σηκώσει… κεφάλι, με το «καλησπέρα».

Ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έδειξε ανίκανος να αντιδράσει. Με έναν Παναθηναϊκό που ήταν καλύτερος από τον αγώνα με την Εφές, αλλά και πάλι δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε ο προπονητής  του και ο κόσμος του. Φυσικά, απόψε, ο Παναθηναϊκός είχε… Παππά. Ο Έλληνας γκαρντ όπου βρίσκει τον Ολυμπιακό τον… κάνει ότι θέλει και τον εκθέτει καθημερινά. Ο Παππάς σε 20 λεπτά συμμετοχής (είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από εξαιρετικό τελευταίο πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο έκατσε στον πάγκο από σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και μπήκε στο τέλος) δεν καταλάβαινε ούτε από.. κρύο, ούτε από τις απαράδεκτες αντιδράσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, ούτε από τίποτα…. Ο Παππάς «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και εξέθεσε τα πλάνα του Μπλατ, με 24 πόντους και εκπληκτικά ποσοστά. Με 4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα,  4/5 βολές και 2 μαγικές ασίστ έκανε… πλάκα στον Ολυμπιακό.

Όσο για τα υπόλοιπα… Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» τα στεφάνια. Με 2/12 τρίποντο στο ημίχρονο και να μην κερδίζει ο Ολυμπιακός δεν γίνεται. Και στο τέλος το ποσοστό του Παναθηναϊκού να είναι πενιχρό… 7/26. Κάτω από το 30%. Και μέσα σε όλα προσθέστε και την τραγική απόδοση και στις βολές… 10/22. Και όμως ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός, τον Ολυμπιακό τον έχει του… χεριού του.

Στα θετικά; Η νέα πολύ καλή αντίδραση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος (στους αγώνες με τον Ολυμπιακό). 52 πόντους στο προηγούμενο ματς, 47 απόψε… Η καλή άμυνα του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος, με 14 πόντους στην Α περίοδο και 15 στην Β.  Και φυσικά το εξαιρετικότερο στοιχείο όλων είναι η συνάρτηση ασίστ λαθών. Ο Παναθηναϊκός είχε 18 ασίστ και μόλις 4 λάθη, ενώ ο Ολυμπιακός 16 ασίστ και 12 λάθη. Τα τριπλάσια από τον Παναθηναϊκός.

ΥΓ1: Όσο.. κάπως και αν ακούγεται, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χάσει ούτε από τον Τίμα, ούτε από τον Πρίντεζη.

ΥΓ2: Η δύση της καριέρας του Βασίλη Σπανούλη δεν θα είναι καθόλου καλή. Φαίνεται από τις αντιδράσεις του. Αγωνιστικές και μη. Η ντροπιαστική του συμπεριφορά στο ημίχρονο αποδεικνύει ότι μάλλον είναι… θολωμένος.

ΥΓ3: Ο Γιώργος Μπόγρης έχει πάψει να θεωρείται μπασκετμπολίστας… Stand up comedy κάνει ο άνθρωπος. Τώρα αν αρέσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού αυτή του η συμπεριφορά ας τον χαίρονται. Ο Γιώργος πάντως το έχει πιάσει το νόημα… Όποτε βάζει καλάθι το πανηγυρίζει λες και είναι ο Χασάν, ενώ κόντρα στον Κάλινιτς θύμισε… μποξέρ.

 ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του… Τετάρτη και Παρασκευή. Έτσι θα γιατρευτούν οι πληγές  του.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved