Για δες καιρό που… διάλεξε

Για δες καιρό που… διάλεξε

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμούς, να αποκλείσει τον Προμηθέα στην Πάτρα και να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό

Τελικά έγινε αυτό που οι περισσότεροι (;) περίμεναν… Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε από την Πάτρα, επικράτησε του αξιόμαχου Προμηθέα με 76-68 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου βρισκόντουσαν από την Κυριακή οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Κύμη. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν και ο Τσάβι Πασκουάλ συνεχίζει να είναι στον πάγκο των πρωταθλητών. Βλέπετε κάποιοι έψαχναν πτήσεις για την Βαρκελώνη από την Ποντγκόριτσα και μετά έψαχναν να δουν πως θα επέστρεφαν οι «πράσινοι» στην Αθήνα σε περίπτωση… αποκλεισμού. Τελικά ο Παναθηναϊκός και την πρόκριση πήρε και μπάσκετ έπαιξε… Όχι αυτό που μπορεί, αλλά πολύ καλύτερο από αυτό που έχει παίξει το τελευταίο διάστημα. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το πρόγραμμα που ακολουθεί και φυσικά το επόμενο ματς. Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή το βράδυ έρχεται στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θα… ανοίξουν το σπίτι τους για τους «ερυθρόλευκους», έχοντας στο μυαλό τους πως αυτό είναι το ματς της… σεζόν.

Και όχι δεν είναι υπερβολικό. Καθόλου. Γιατί πολύ απλά μετά την νίκη-πρόκριση επί του Προμηθέα, που συνοδεύτηκε από ωραίο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία και τον Ολυμπιακό να ρίξει στο.. καναβάτσο και να του δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα και παράλληλα να… βγάλει φτερά. Το στοιχείο που φάνηκε σήμερα να μεταλλάσσει την εικόνα των «πράσινων» ήταν η αποφασιστικότητα. Ο Παναθηναϊκός και στην Πάτρα είχε προβλήματα στο παιχνίδι του. Κυρίως στην άμυνα στο πρώτο μέρος. Όμως το ξεκίνημά του και στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο έδειχνε ξεκάθαρα την διάθεση των παικτών του «τριφυλλιού» να… επιβληθούν. Με σωστό και όχι με λάθος τρόπο.

Και φυσικά ένας επιπλέον λόγος που ο Τσάβι Πασκουάλ τρίβει τα χέρια του είναι γιατί βλέπει παίκτες να πατούν πιο γερά στα πόδια τους, βλέπει παίκτες να… ανεβαίνουν και βλέπει ρόλους να αφομοιώνονται. Ο Τόμας για μια ακόμα φορά ήταν καταλυτικός με τους 12 πόντους και τα 4 ριμπάουντ, ο Λάσμε ήταν εξαιρετικός με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και πολύ καλές άμυνες, ενώ για ένα ακόμα ματς ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε τα πάντα πάνω στο γήπεδο. Ο Καλάθης στο πρώτο μέρος πολύ καλός, ο Λεκαβίτσιους στο δεύτερο ακόμα καλύτερος και τώρα ο Ολυμπιακός περιμένει τη σειρά του…

ΥΓ1:  Αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει πουθενά αλλού… Το πρωί sold out για το ματς με τον Ολυμπιακό, πέντε μέρες πριν, και το απόγευμα μαθήματα… εξέδρας στο «Τόφαλος».

ΥΓ2: Αν όλα πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό, την Παρασκευή το βράδυ, θα έχει πολύ γέλιο… Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved