Κέρδισε Μπούντουτσνοστ και… χρόνο

Κέρδισε Μπούντουτσνοστ και… χρόνο

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε το πρώτο διπλό στην Euroleague και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την σημασία του απέναντι στην ανίσχυρη ομάδα από το Μαυροβούνιο

Δεν φταίει κανείς άλλος πέραν του Πασκουάλ και των παικτών του. Κανείς. Μόνο αυτοί. Γιατί αυτοί είναι που συνεχίζουν να δίνουν… δικαιώματα στον καθένα για να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Γιατί το 3/5 στο ξεκίνημα κανονικά δεν θα έπρεπε να επιφέρει το… τέλος του κόσμου, όπως γίνεται τώρα στην ομάδα του «τριφυλλιού». Αλλά η εικόνα της ομάδας του Καταλανού είναι αυτή που δίνει… δικαιώματα για σχόλια και εμπαθείς κριτικές. Πιο πρόσφατο παράδειγμα από όλα το… αποψινό. Το παιχνίδι στην Ποντγκόριτσα ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να το έχει… τελειώσει από το ξεκίνημά του. Όχι γιατί είναι… κάποιος, αλλά γιατί έτσι έπρεπε να γίνει βάσει… δυναμικότητας. Αντ’ αυτού οι παίκτες του Πασκουάλ συνέχιζαν να είναι τραγικά άστοχοι από τα 6,75 και να δίνουν την δυνατότητα σε… κάποιον Όμιτς να κάνει ότι θέλει. Ακόμα και τις φορές που οι «πράσινοι» επιχείρησαν να ανοίξουν την διαφορά (είτε στο πρώτο μέρος με 17-26, είτε στο τέλος με 63-50) έβαλαν τα χέρια τους και… έβγαλαν τα μάτια τους, χάνοντας τις διαφορές αυτές σε χρόνο… ρεκόρ και βάζοντας τους εαυτούς τους σε πολύ δύσκολη θέση.

Βέβαια, όπως είπαμε εξ αρχής, το ζητούμενο ήταν η νίκη. Και μόνο αυτή. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι πανηγυράκι θα είχε στηθεί. Ακόμα και πριν από το ματς υπήρχαν ατάκες που προκαλούν γέλιο και… οργή. Αλλά σκεφτείτε να έχανε ο Παναθηναϊκός και να πρέπει αύριο να ετοιμαστεί για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Προμηθέα στην Πάτρα και της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Η νίκη έδωσε και πάλι θετικό πρόσημο στο… ταμείο και χρόνο. Χρόνο, για να ηρεμήσουν όλοι στο ΟΑΚΑ, να πάρουν ανάσες, να «καθαρίσουν» το μυαλό τους και να μπουν στον Νοέμβριο με τον τρόπο που πρέπει. Γιατί μετά τον Ολυμπιακό ακολουθεί Εφές στην Τουρκία, Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ και Μπασκόνια στην Βιτόρια (σε μία εβδομάδα) και Χίμκι στην Ρωσία. Οπότε καταλαβαίνετε… Καλά το είπε ο Πασκουάλ και ας γκρινιάζουν μερικοί… Τον Νοέμβριο κάθε ματς είναι τελικός. Αλλά στο κάτω-κάτω ο Παναθηναϊκός είναι «γεννημένος» για να ζει στην πίεση.

ΥΓ1: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να συνεχίσουν Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Τόμας. Και αυτό δεν είναι δασκαλίστικη ατάκα. Αυτοί οι τρεις έχουν να δώσουν πολλά που ακόμα δεν τα έχουν δώσει. Μπορούν να τα δώσουν και μόλις αποκτήσουν την κατάλληλη ψυχολογία όλα θα αλλάξουν.  

ΥΓ2: Με 9/20 τρίποντα τελείωσε το ματς ο Παναθηναϊκός. Ποσοστό 40%. Με νορμάλ ποσοστά από τα 6.75 οι «πράσινοι» θα είναι άλλη ομάδα..

ΥΓ3: Την άλλη Παρασκευή ο αγώνας είναι κάτι περισσότερο από τελικός για πολλούς και για πολλούς λόγους. Και αυτό θα πρέπει να το διαχειριστεί πολύ προσεκτικά ο Πασκουάλ.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved