Αν κράζεις τον Πασκουάλ είσαι στην… μόδα

Αν κράζεις τον Πασκουάλ είσαι στην… μόδα

Ο Καταλανός είναι στο στόχαστρο (πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα) και ο Γιάννης Κουβόπουλος συγκαταλέγει τον εαυτό του στους… ντεμοντέ τύπους

Η αλήθεια είναι πως το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με το αυτό καθ’ αυτό γεγονός. Αλλά μας εκπλήσσει δυσάρεστα πως όλη αυτή η «ανθρωποφαγία» έχει ξεκινήσει από τις 4 πρώτες κιόλας αγωνιστικές της Euroleague. Και για να είμαστε δίκαιοι δεν αφορά τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται συνεχώς στο γήπεδο και χειροκροτούν την αγαπημένη τους ομάδας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κάνοντας παράλληλη υγιή κριτική, αλλά ούτε την μεγαλύτερη μερίδα των «πράσινων» οπαδών.

Αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα οπαδών οι οποίοι αρέσκονται να περνούν την μέρα τους στις τηλεφωνικές γραμμές, στα πληκτρολόγια, στα καφενεία και απλά να εξασκούν το χόμπι τους. Το.. καφενείο. Και καλά κάνουν, αλλά το θέμα είναι το πώς το κάνουν… Και ίσως να φταίμε και οι υπόλοιποι που ασχολούμαστε μαζί τους…

Είναι ξεκάθαρο το τελευταίο διάστημα πως είναι της… μόδας να κράζουμε τον Τσάβι Πασκουάλ για τα δεινά, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Πασκουάλ φταίει για όλα και όσοι δεν συμφωνούν με αυτήν την άποψη είναι άμπαλοι, είναι αμπάσκετοι, είναι μυρωδιάδες, είναι (είμαστε) τσάτσοι, υπάλληλοι και όλα τα γραφικά. Όσοι όμως υπερασπίζονται με θέρμη την αντίθετη άποψη είναι… προφέσορες.

Κάποιοι φίλαθλοι του μπάσκετ θεωρούσαν πολλά χρόνια πριν πως ο Καταλανός τεχνικός δεν είναι για το top επίπεδο. Και προέβαλαν και συγκεκριμένα επιχειρήματα. Η άποψή τους σεβαστή. Από συμφωνούντες και διαφωνούντες. Κάποιοι άλλοι είχαν την αντίθετη άποψη και προέβαλαν τα δικά τους επιχειρήματα.

Σεβαστές όλες οι απόψεις που συνοδεύονται από επιχειρήματα. Γιατί τώρα, ας είμαστε ειλικρινείς, με ανθρώπους που λένε ότι ο Πασκουάλ δεν κάνει γιατί είναι «ύπνος», ή ότι «βράζει την μπάλα», ή ότι «δεν έχει ιδέα από μπάσκετ», όχι μόνο δεν αξίζει να συζητάς, αλλά χάνεις και τον χρόνο σου. Άλλωστε μιλάμε για έναν τεχνικό με τίτλους στο κορυφαίο επίπεδο, ο οποίος μάλιστα πριν από μία εβδομάδα έφτασε τις 200 νίκες στις διοργάνωση, όντας μόλις ο τρίτος προπονητής που τα καταφέρνει.

Γιατί όμως ο Πασκουάλ των δύο πρωταθλημάτων σε δύο χρόνια, αλλά και των δύο αποκλεισμών από το Final-4 δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό; Για να δούμε. Τα πρωταθλήματα λένε κάποιοι τα πήρε με την ομάδα του Πεδουλάκη. Αυτή που άφησε ο Έλληνας τεχνικός στις αρχές της σεζόν 2016-2017 μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Το Κύπελλο επίσης. Όμως τους αποκλεισμούς από τα Final-4 (από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες ομάδας, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης) τους δέχθηκε η ομάδα του Πασκουάλ; Ή του Πεδουλάκη; Ας βγει κάποιος να μας απαντήσει εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια… Για να ξέρουμε τι μας γίνεται και εμείς που δεν έχουμε ιδέα…
Ότι του φανεί του….

Πάμε και στην φετινή σεζόν… Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει 8 ματς (από τα περίπου 70 που θα δώσουν οι «πράσινοι» φέτος) για όλες τις διοργανώσεις και πάρει 6 νίκες, ενώ έχει γνωρίσει 2 ήττες. Και μετά από αυτόν τον απολογισμό έχουν ήδη βγει κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν με όλο τους το «είναι» πως ο Πασκουάλ πρέπει να φύγει άρον-άρον γιατί μικραίνει τον Παναθηναϊκό και του κάνει κακό. Για πάμε να δούμε τι έχουμε ακούσει...

Παγκράτι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 66-100 (Κύπελλο Ελλάδας): Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, το οποίο δεν αντέχει σε κριτική λόγω της τεράστιας διαφοράς των δύο ομάδων, υπήρχαν άνθρωποι που χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας πως η ομάδα θα έχει πρόβλημα γιατί δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την ομάδα του Λιόγα όπως θα έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ήφαιστος 93-65 (Basket League):
Θα έπρεπε να το έχει «καθαρίσει» πιο… νωρίς και θα έπρεπε να έχει βάλει 100άρα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι 89-84 (Euroleague):
Στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ομάδας του Τελ Αβίβ και ο Πασκουάλ «κρεμάστηκε» στα μανταλάκια γιατί ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 84 πόντους.
Άρης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 70-84 (Basket League): Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις «αλητείες» του Βαγγέλη Αγγέλου, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει άνετα, κάποιοι διάλεξαν να κάνουν επίθεση στον Πασκουάλ γιατί «πλακώθηκε» με τον προπονητή του Άρη, θέλοντας να υπερασπιστεί τον παίκτη του (Νικ Καλάθη) και αποβλήθηκε.

Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-79 (Euroleague):
Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα ματς εκτός έδρας προβλημάτισε με την απόδοσή του και γνώρισε την ήττα, από μια ομάδα που δεν είναι όπως είχαν φροντίσει κάποιοι να την παρουσιάσουν. Εδώ, όμως, φταίει όντως ο Πασκουάλ που έδωσε… τροφή για… κομπλεξισμούς.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια 102-87 (Euroleague):
Ο Παναθηναϊκός κερδίζει… περίπατο την αναμέτρηση, ρίχνει «100άρα» μετά από πάρα πολλά χρόνια και η αντίδραση κάποιων είναι «Έλα μωρε τώρα, ποια Κανάρια;»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-63 (Basket league):
Νέος περίπατος, αλλά αυτή τη φορά οι ίδιοι άνθρωποι θυμήθηκαν πως πέρσι στο ΟΑΚΑ, απέναντι στο Λαύριο, ο Παναθηναϊκός έφαγε 118 πόντους και χρειάστηκε δυο παρατάσεις για να κερδίσει… (Υπενθυμίζουμε πέρσι, ο Πασκουάλ υποτίθεται ότι πήρε το πρωτάθλημα με την ομάδα του Πεδουλάκη).

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Euroleague):
«Δημήτρη διώξτον και πάρε τον Σάρας». Αυτό είναι το πιο ήπιο που μπορώ να σκεφτώ. Ο Πασκουάλ είναι.. ύπνος γιατί βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους, αλλά ξεχνάμε τεχνηέντως (όχι και τόσο) πως ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με 4 πόντους (+21 δηλαδή) και οι διαιτητές την κατάλληλη στιγμή είχαν άλλα κριτήρια.

Για τον Ντίνο… κουβέντα ε;

Αυτά έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής για τους αγώνες της ομάδας και τα πεπραγμένα του Πασκουάλ. Τουλάχιστον έχουν αφήσει ήσυχο τον Λεκαβίτσιους και όσο ο Λιθουανός ανεβαίνει κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Την ίδια ώρα, ουδείς ασχολείται με το ότι ο Πασκουάλ βγάζει στον… αφρό έναν παίκτη όπως ο Ντίνος Μήτογλου, ότι έχει κάνει άλλον παίκτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ή ότι ο γέρο-Λάνγκφορντ έχει 16 πόντους μέσο όρο… Όσο για τον άλλο γέρο, κάντε λίγο υπομονή, πάλι για σέλφις θα τρέχετε τον Μάιο.

Αποθέωση για «Ζοτς»

Επίσης, ο Πασκουάλ φταίει, λένε, γιατί ο Καλάθης παίζει 35 λεπτά… Και δεν εμπιστεύεται τον Λεκαβίτσιους. Καλά κάνει και παίζει 35 λεπτά ο Καλάθης. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο Πασκουάλ έχει αποφασίσει (στην Euroleague) να «ζει» και να «πεθαίνει» με τον αρχηγό του. Κράξιμο στον Πασκουάλ. Τον Ομπράντοβιτς όμως για τα 35λεπτά στον Σλούκα τον αποθεώνουμε… Κάπου το χάνετε συντρόφια…

ΥΓ1: Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά… μπασκετικά, μιλάμε για έναν προπονητή που σε μεγάλο βαθμό προσπαθεί να αλλάξει την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του, να πάει την ομάδα σε πολύ πιο γρήγορο τέμπο, σε περισσότερες επιθέσεις, σε πιο γρήγορες «εκτελέσεις» και οι πρωταθλητές ήδη μετρούν 93 πόντους μέσο όρο.

ΥΓ2: Και για να συνεχίσουμε να μιλάμε σοβαρά… μπασκετικά. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να αποθεώσει τον Πασκουάλ ή να τον προστατεύσει. Δεν έχει τέτοια ανάγκη ο Καταλανός. Γράφτηκε για να καταλάβουμε όλοι μας τι μας γίνεται. Τι βλέπουμε, τι ακούμε, τι διαβάζουμε. Και φυσικά δεν γράφτηκε για να αλλάξει την άποψη κανενός.

ΥΓ3: Ο Πασκουάλ στα χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό έχει κάνει πολλά λάθη. Πάρα πολλές φορές. Και έχει την κύρια ευθύνη για το κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού εκτός έδρας. Όμως στο τέλος της ημέρας, στο ταμείο, βάσει αποτελεσμάτων, αυτό που μετράει είναι οι κούπες. Και σε δύο χρόνια έχει τρεις. Όπως έχει και δύο πλεονεκτήματα έδρας στην Euroleague και δύο αποκλεισμούς.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved