Δύο χρόνια Τσάβι!

Δύο χρόνια Τσάβι!

Ο Τσάβι Πασκουάλ γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον τεχνικό που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην γη της Επαγγελίας

Στις 22 Οκτωβρίου του 2016 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τσάβι Πασκουάλ για τα επόμενα τρία χρόνια» και ακολουθούσε αναλυτικό βιογραφικό και αναφορά των πεπραγμένων του Καταλανού τεχνικού στην μέχρι τότε καριέρα του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια με το όνομα του Τσάβι Πασκουάλ να έχει «προκαλέσει» πάρα πολλές φορές μπόλικο… ντόρο. Από την πρώτη ημέρα που πήρε το αεροπλάνο από την Βαρκελώνη και προσγειώθηκε στην Αθήνα ο Πασκουάλ είχε ένθερμους υποστηρικτές και φανατικούς εχθρούς. Ακόμα και σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι ο Τσάβι είναι.. λίγος. Βέβαια δεν έχουν επιχειρήματα να στηρίξουν την άποψή τους η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ως… γραφική.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήρθε στον Παναθηναϊκό σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Ο Τζόρτζεβιτς είχε αφήσει πίσω του… καμένη γη, σε όλα τα επίπεδα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να προσπαθεί μέσα σε λίγους μήνες να «ξαναχτίσει» από την αρχή την ομάδα. Οι διαφωνίες όμως που υπήρχαν σε συνδυασμό με την πολύ βαριά ήττα στο ΣΕΦ έφεραν την παραίτηση του Έλληνα τεχνικού, με τον Καταλανό να είναι πανέτοιμος να αποδεχτεί την πιο δύσκολη και πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του.

Και ότι και αν λένε κάποιοι ο Τσάβι τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Δύο χρόνια, δύο πρωταθλήματα (το ένα μέσα στο ΣΕΦ και το άλλο με break στο break), ένα Κύπελλο Ελλάδας και δύο φορές πλεονέκτημα έδρας στην Euroleague. Και ισάριθμες φορές αποκλεισμός από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Ευρώπης. Την Φενέμρπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Σίγουρα ο Πασκουάλ έχει κάνει λάθη. Σίγουρα ο Πασκουάλ έχει πάρει λάθος αποφάσεις. Σίγουρα ο Πασκουάλ ευθύνεται στον μεγαλύτερο βαθμό για τις αποτυχίες της ομάδας. Την ίδια ώρα, όμως, «ευθύνεται» και για τις επιτυχίες. Ο έμπειρος τεχνικός επανέφερε στον πάγκο του Παναθηναϊκού τον σεβασμό, την σιγουριά και την εμπειρία που οφείλει να έχει αυτός ο πάγκος. Ο Παναθηναϊκός μέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο, παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος. Και μοιάζει πιο ικανός για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον Τσάβι Πασκουάλ. Ο έμπειρος τεχνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει να διαχειρίζεται τις νίκες, ξέρει να διαχειρίζεται τις ήττες και ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις.

Και ένας ακόμα τίτλος που έχει κατακτήσει ο Πασκουάλ με το σπάθί του είναι οι νέοι παίκτες. Φέτος βλέπουμε τον Μήτογλου να παίζει σαν… παλιοσειρά στην Euroleague… Από πέρσι βλέπουμε τον Καλαιτζάκη να έχει ξεκινήσει να… ψήνεται, βλέπουμε τον Αντετοκούνμπο να αλλάζει επίπεδο… Και όλο αυτό είναι έργο Πασκουάλ.
Η φετινή χρονιά είναι κομβική… Ο Καταλανός έχει «χτίσει» την ομάδα με τα «θέλω» του και μοιάζει ικανός να την «οδηγήσει» στην γη της Επαγγελίας. Μετά από το.. μακρινό 2012. Όσο το θέλει ο ίδιος, άλλο τόσο το θέλει όλος ο Παναθηναϊκός… Η ισχύς εν τη ενώσει…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved