Κατάθεση… διαπιστευτηρίων

Κατάθεση… διαπιστευτηρίων

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Basket League και την γεύση που άφησε η ομάδα κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου

Η Basket League ξεκίνησε με κάθε… επισημότητα και πλέον έχουμε μπει για τα καλά στην νέα μπασκετική χρονιά. Η πρώτη δόση της πρώτης αγωνιστικής έχει ήδη μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός κατάφερε με το «καλησπέρα» να κάνε επίδειξη δύναμης και να στείλει μήνυμα προς όλους τους διώκτες. Είτε τους… γνωστούς «ερυθρόλευκους», είτε τους… άγνωστους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι δέχθηκαν ηχηρό ράπισμα από το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη στα δυτικά της Αττικής.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο και το… αναμενόμενο. Στο άδειο λόγω της… ακαταλαβίστικης τιμωρίας ΟΑΚΑ επικράτησε του Ήφαιστου Λήμνου με 93-65 και έδειξε συγκεκριμένα πράγματα… Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Euroleague και την αναμέτρηση με την Μακάμπι έδειξε να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο… Έδειξε προσηλωμένος και σοβαρός στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού… Έδειξε ποιοτικός και με.. βάθος. Ο Καλάθης ξεκίνησε με double-double, ο Τόμας έδειξε αποφασισμένος να κάνει και τον τελευταίο δύσπιστο να τον πιστέψει, ο Παπαπέτρου βγάζει απίστευτο πάθος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και γενικά οι «πράσινοι» βγάζουν… υγεία και εμπνέουν σιγουριά.

Ακόμα είναι η αρχή… Η… πολύ αρχή. Και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα να πάρει το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα δείξει στους νέους της ομάδας τι εστί… ΟΑΚΑ και θα υπενθυμίσει σε όλη την Ευρώπη ποια είναι η πιο «καυτή» έδρα της διοργάνωσης. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα της φετινής Euroleague στο αρχικό του κομμάτι είναι… βατό για τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο ακέραιο.

Άλλωστε το ΟΑΚΑ απέδειξε για μία ακόμα φορά την δυναμική του, με τον Παναθηναϊκό ακόμα και μπροστά στο αισχρό θέαμα των άδειων κερκίδων κατάφερε να φτάσει τις 41 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες σε παιχνίδια κανονικής περιόδου και… συνεχίζει.

ΥΓ: Για πολλούς η ομάδα της Λήμνου θεωρείται νεοφώτιστη… Στην πράξη όμως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι παίκτες του αποδεικνύουν το αντίθετο. Από την εμπειρία του ιδίου και συγκεκριμένων παικτών του, από την σοβαρότητα και στα στοιχεία που βγάζουν στο παρκέ αλλά και από την συνολική παρουσία τους ως ομάδα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο… Και ας λέει ο Μανωλόπουλος πως η παραμονή είναι ο στόχος… Λογικά θα τον πετύχουν πιο γρήγορα απ ότι νομίζουν…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved