«Εκτελεστές»

«Εκτελεστές»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να ηττήθηκε στην Κύπρο από την ΑΕΚ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ξεκάθαρη εικόνα των παικτών που έχει στα χέρια του ο Πασκουάλ.

Το ότι το χθεσινό παιχνίδι, όπως και τα επόμενα στο τουρνουά της Κύπρου, δεν προσφέρονται για ασφαλή και ουσιαστικά συμπεράσματα το είχαμε τονίσει από την αρχή. Οι μόνοι ικανοποιημένοι από την ήττα του «τριφυλλιού» από την ΑΕΚ, δια χειρός Ματσιούλις, είναι όλοι εκείνοι που βιάζονται να κρίνουν, να δικάσουν και να καταδικάσουν. Σαφώς και μια ήττα είναι πάντα ήττα, αλλά η συγκεκριμένη ουδεμία επίπτωση φέρει. Το αντίθετο μάλλον.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Παναθηναϊκό των έξι «πληγών» να ηττάται από την ΑΕΚ του Λούκα Μπάνκι ο οποίος αποφάσισε να παίξει τους «πράσινους» άμυνα ζώνης για 37 λεπτά. Από την μία αν μη τι άλλο περίεργο και ασυνήθιστο, από την άλλη μια καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» να… προπονηθούν στην άμυνα ζώνης. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Δεν ήταν αυτό το θέμα χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου. Κάθε άλλο. Η ΑΕΚ διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, έχει εξαιρετικούς παίκτες, νέους και έμπειρους και έναν προπονητή ο οποίος έχει την ευκαιρία που έψαχνε τα προηγούμενα χρόνια. Η αλήθεια του παρκέ, όμως, είναι άλλη. Οι «πράσινοι» που ήταν αναγκασμένοι να αγωνιστούν χωρίς play maker (λόγω των απουσιών Καλάθη και Λεκαβίτσιους) για τρία δεκάλεπτα ήταν πολύ καλοί. Στο τέταρτο όμως… κατέρρευσαν λόγω κούρασης και έλλειψης επιλογών. Στην άμυνα και στα 40 λεπτά υπήρχαν θέματα (που θα λυθούν με τον χρόνο και τις επιστροφές) στην επίθεση όμως έλειψε το καθαρό μυαλό λόγω… κούρασης.

Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς λόγους να χαμογελάει. Κάποιοι ήδη καταπίνουν την γλώσσα τους για όσα έχουν προλάβει να πουν για τον Λάνγκφορντ ο οποίος θα «εκτελέσει» όποιον βρει μπροστά του. Ο Λοτζέσκι έδειξε τι παικτάρα είναι «εκτελώντας» την ΑΕΚ με 20 πόντους και 6/7 τρίποντα, ο Τόμας έδειξε ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ σε πρώτο χρόνο, ο Παππάς είναι σε καλή κατάσταση, αλλά έπρεπε να βοηθήσει στο «1», ενώ κάποιες φορές Γκιστ και Λάσμε αγωνίστηκαν λες και το ημερολόγιο γράφει 2013 και όχι 2018.

Ο Πασκουάλ έχει αρκετούς λόγους να χαμογελά και όχι να προβληματίζεται παρά την ήττα. Τα προβλήματα είναι δεδομένα, η ομάδα χρειάζεται ακόμα… μπόλικη δουλειά αλλά αυτό το ήξερε. Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι παίκτες δείχνουν ότι ανεβάζουν στροφές καθημερινά…

ΥΓ1: Μην αρχίσουμε τα ίδια απόψε με την Μακάμπι… Ο μισός Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο κουρασμένος.

ΥΓ2: Πραγματικά θα ήθελα να είχα μια εξήγηση για την επιλογή της άμυνας ζώνης για 37 λεπτά σε φιλικό αγώνα. Με κάθε καλή πρόθεση.

ΥΓ3: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού γράφει ιστορία…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved