Και αυτό του ΚΥΡΙΟΥ Παύλου είναι!

Και αυτό του ΚΥΡΙΟΥ Παύλου είναι!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος εξηγεί γιατί το 37ο πρωτάθλημα θα πρέπει να μπει στην λίστα με τις κούπες του Παύλου Γιαννακόπουλου και προσπαθεί να αναλύσει την ψυχοσύνθεση «πράσινων» και «ερυθρόλευκων».

Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει… Η ομάδα, ο κόσμος, ο σύλλογος. Αυτό το πρωτάθλημα είναι το πιο μικρό «ευχαριστώ» που μπορούσε να πει όλος ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Στον άνθρωπο ο οποίος το 1987 αποφάσισε να πάρει στις πλάτες του μια ομάδα η οποία βολόδερνε στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και κατάφερε να την φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Όχι μία φορά. Έξι. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος τα χαράματα της περασμένης Κυριακής «έφυγε» από κοντά μας. Αφού είδε την οικογένειά του να αυξάνεται και να πληθύνεται, αφού είδε τον Παναθηναϊκό του να τρυπάει συνεχώς… ταβάνια, άφησε την σκυτάλη στην επόμενη γενιά. Και η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα τελείωσε την προηγούμενη Κυριακή.

Μόλις έγιναν γνωστά τα νέα του χαμού του Παύλου Γιαννακόπουλο η ομάδα έγινε ακόμα πιο.. σφιχτή γροθιά. Άπαντες ήξεραν πως αυτή η κούπα εν χάνεται. Την όφειλα στον ΚΥΡΙΟ Παύλο ως ένα απλό «ευχαριστώ» για τα όσα έδωσε και για τα όσα έκανε σε αυτόν τον Σύλλογο.

Και η ομάδα έκανε το χρέος της στο ακέραιο. Μετά από ένα… τυπικό πρώτο ημίχρονο τελικού (όπως πολύ εύστοχα το χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ) η ομάδα πήρε τα πάνω της και έκανε… πλακίτσα στον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που δεν έδειχνε ικανός για τίποτα. Ούτε προπονητικά, ούτε αγωνιστικά.

Και για να τα λέμε όλα. Τεράστια μαγκιά του Νίκου Παππά. Ένας παίκτης ο οποίος «θυσιάστηκε» λόγω αγωνιστικών πλάνων στη σειρά των τελικών την ύστατη στιγμή, όχι απλά βροντοφώναξε παρών, αλλά έφερε τα πάνω κάτω. Άλλαξε το σκορ, άλλαξε το momentum και έκοψε και τον βήχα του Σπανούλη.

ΥΓ1: Μέσα σε όλα αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΚΑΕ οι οποίοι φρόντισαν να μην συμβεί στο ΟΑΚΑ τίποτα που να θυμίζει… ΣΕΦ. Και φυσικά τεράστιο μερίδιο σε αυτό έχει και ο κόσμος της ομάδας που και στα τρία παιχνίδια της σειράς ήταν ΑΨΟΓΟΣ. Ακόμα και στην ήττα του πρώτου τελικού.
ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός μικραίνει κάθε χρόνο και περισσότερο. Αυτή η ομάδα ήρθε στο ΟΑΚΑ και όλοι ήξεραν πως θα… έφευγε με την πρώτη ευκαιρία. Και έφυγε. Ακόμα και χωρίς ευκαιρία. Ακόμα και όταν ήταν μπροστά στο σκορ. Αυτό είχαν δουλέψει στην προπόνηση, αυτό έκαναν. Ήρθαν προετοιμασμένοι για να φύγουν.
ΥΓ3: Πολύ κακή εικόνα των ανθρώπων του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια να πείσουν τους διαιτητές πως κάποιος τους επιτέθηκε… Πραγματικά πολύ κακή εικόνα.
ΥΓ4: Την πρώτη του χρονιά που ήρθε στο ΟΑΚΑ και πήρε το πρωτάθλημα με τα βήματα του Σπανούλη ήταν… λαλίστατος. Τώρα ήρθε, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις και έφυγε. Όπως στο ημίχρονο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μάθει και να χάνει.
ΥΓ5: Ακόμα και απόψε έκανε λόγο για συνθήκες στο δεύτερο ημίχρονο που δεν άφησαν τους παίκτες του να συγκεντρωθούν. Βέβαια δεν μας έδωσε το δικαίωμα να τον ρωτήσουμε να μας πει για τις συνθήκες. Μάλλον δε θα είχε τι να απαντήσει… Οπότε την έκανε με.. ελαφρά.
ΥΓ6: Την ώρα που η ομάδα του Ολυμπιακού έπαιρνε την απόφαση να επιστρέψει στο παρκέ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ένα νεύμα όλο… αποφασιστικότητα στον Παναγιώτη και στον Γιώργο Αγγελόπουλο… Αυτό. Τίποτα άλλο.
ΥΓ7: Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θέλησαν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους στον πέμπτο τελικό. Και μπράβο τους. Και καλά έκαναν. Όμως δεν το έπραξαν σωστά. Με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν αυτήν τους την απόφαση είναι ξεκάθαρο πως ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Αλλά δεν τα κατάφεραν…
ΥΓ8: Μάσκες, κουκούλες, νερά, προστατευτικά… Παιδιά δεν είχατε μια κοινή γραμμή. Ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του…
ΥΓ9: Κάποιοι αντί να κάθονται να διαβάζουν και να… θίγονται από τα γραφόμενα, είναι καλύτερο κάποια στιγμή (όσο μεγαλώνουν) να κοιταχθούν στον καθρέφτη τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Για το τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια και το τι δεν έχουν κάνει. Δεν γίνεται μια ζωή να σου φταίνε οι άλλοι…
ΥΓ10: Η πρόταση του Ολυμπιακού στον Σπανούλη για νέα συμβόλαιο έγινε;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτάθλημα για σένα Παύλο Γιαννακόπουλε

Πρωτάθλημα για σένα Παύλο Γιαννακόπουλε

Ο Δημήτρης αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Παύλο Γιαννακόπουλο (photos)

Ο Δημήτρης αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Παύλο Γιαννακόπουλο (photos)

Πασκουάλ: «Περήφανοι που δώσαμε χαρά στην οικογένεια Γιαννακόπουλου»

Πασκουάλ: «Περήφανοι που δώσαμε χαρά στην οικογένεια Γιαννακόπουλου»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved