Το βράδυ που η διαιτησία έπαψε να είναι… ταμπού

Το βράδυ που η διαιτησία έπαψε να είναι… ταμπού

Η αντίστροφη μέτρηση για το Game 2 των τελικών ξεκίνησε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για όσους βρήκαν την… μιλιά τους και την αντίδραση Γιαννακόπουλου.

Όταν ασχολείσαι με την διαιτησία και προσπαθείς να την κριτικάρεις, να της δώσεις συγχαρητήρια, να την … κράξεις, είσαι απαίδευτος. Είσαι εγκάθετος και κάνεις κακό στο άθλημα. Προσπαθείς να το δηλητηριάσεις. Είναι μια άποψη που τον τελευταίο καιρό έχει πέραση. Είναι της μόδας. Είναι κουλτούρα ρε παιδί μου να λες ότι «εγώ δεν ασχολούμαι με την διαιτησία. Μόνο με το μπάσκετ». Λες και οι διαιτητές στους αγώνες είναι μέρος μιας… ποδοσφαιρικής εξίσωσης. Αλλά δεν είναι κακό να υπάρχει αυτή η άποψη. Αρκεί όποιος να την έχει να εμμένει σε αυτή και να μην αλλάζει, ανάλογα με που φυσάει.

Από εκεί που βλέπαμε κάποιους να αποφεύγουν την κριτική στους διαιτητές όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι οι ίδιοι που έχουν σηκώσει την «ερυθρόλευκη» σημαία κατά της διαιτησίας. Ναι. Καλά διαβάσατε. Όσοι μας προτρέπανε να μην ασχολούμαστε με… γραφικότητες, ξαφνικά βγήκαν μπροστά. Και ω τι έκπληξη, αυτό έγινε παράλληλα με τις φωνασκίες του Ολυμπιακού.

Μέρος του κόλπου και αυτό; Του σχεδίου; Μπορεί… Μπορεί και όχι. Κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βαδίζει στο μονοπάτι που έχει χαράξει πριν από την έναρξη των τελικών. Να στοχοποιεί ανθρώπους για να πάρει από πάνω του τις οποίες ευθύνες. Χάνουμε κερδίζουμε εμείς… θα γκρινιάζουμε λένε στο λιμάνι. Και τους φταίει ο Βασιλακόπουλος, ο Συμεωνίδης, ο Γιαννακόπουλος τα… νησιά του καφέ και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα τους. Ούτε την νίκη τους δεν μπόρεσαν να χαρούν. Πήραν πεντακάθαρο διπλό στο ΟΑΚΑ και ο Σταυρόπουλος έκραζε την διαιτησία, με τον Σφαιρόπουλο να του χτυπάει παλαμάκια… Αδιανόητα πράγματα. Και όλα αυτά ενώ είχαν βγάλει και «επίσημη διαρροή» (άλλο και τούτο πάλι, υπάρχει και… ανεπίσημη) στο ημίχρονο του αγώνα. Αλλά είπαμε. Καλά κάνουν. Συνεχίζουν απτόητοι στο πλάνο τους. Έστω και αν χθες ξέχασαν να βγάλουν ανακοίνωση…

Αστραπές και… βροντές

Την ίδια ώρα στο ΟΑΚΑ ποιος είδε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και δεν τον φοβήθηκε. Ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού» βλέποντας την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν μπορεί να διανοηθεί πως η ομάδα του θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Και για τον λόγο αυτό βρέθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και με τον… τρόπο του τους έβαλε όλους στην θέση τους φέρνοντάς τους όλους ενώπιων των ευθυνών τους. Και περιμένει και αυτός και ο κόσμος την αντίδραση της ομάδας την Πέμπτη το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μετά τον Δημήτρη, σειρά του Τσάβι

Από τη μεριά του ο Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε… Η εικόνα των παικτών του ήταν αδικαιολόγητη και ανεπίτρεπτη. Και φταίνε όλοι. Με πρώτο και καλύτερο τον Καταλανό ο οποίος από χθες έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες ανασύνταξης της ομάδας του. Το να πάει στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός να κερδίσει δεν είναι κάτι φοβερό. Το έχει κάνει πάμπολλες φορές. Μπορεί να το ξανακάνει. Καλύτερη ομάδα είναι. Αρκεί να αποβάλλει από το μυαλό του τις παιδικές… ασθένειες της Κυριακής. Ο Πασκουάλ ξέρει τον τρόπο. Είναι ο άνθρωπος που πρέπει να παρασύρει τους παίκτες του. Και να τους ξυπνήσει. Γιατί για να τα λέμε όλα αν ο Παναθηναϊκός πάει στο ΣΕΦ και έχει Ρίβερς, Λοτζέσκι, Γκιστ, σαν και αυτούς του ΟΑΚΑ δεν θα έχει μεγάλη τύχη. Το μέσο… στάνταρ τους να πιάσουν τότε οι «πράσινοι» θα έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες για το break στο break.

ΥΓ1: Και κάτι τελευταίο για να τελειώνουμε με τις… αστειότητες για την διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός από το 25΄και μετά συνέχιζε να παίρνει τα φάουλ γιατί ο Ολυμπιακός έπαιζε ξύλο. «Μπασκετικό». Σκληρή άμυνα δηλαδή, την στιγμή που οι «πράσινοι» δεν… πολυασχολήθηκαν με την αμυντική τους λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός κυνήγαγε τον Ολυμπιακό, αλλά το λάθος του ήταν ότι τον κυνήγαγε από την επίθεσή του. Και όχι από την άμυνά του. Οπότε ομάδα που δεν προσπαθεί να παίξει άμυνα δεν μπορεί να κάνει και φάουλ. Απλό όμορφο και.. μπασκετικό.

ΥΓ2: Το διπλό στο ΣΕΦ δεν είναι τόσο… τρομερό. Να μπουν δυο σουτ είναι το θέμα. Μακρινά. Και να ανοίξει η άμυνα του Ολυμπιακού. Να βρει ψυχολογία ο Παναθηναϊκός, να υπάρξουν σωστές αποστάσεις και να μπορεί και ο Καλάθης να κάνει το παιχνίδι του, είτε στην περιφέρεια, είτε πάνω από τη στεφάνη.

ΥΓ3: Οι δηλώσεις του Πασκουάλ ήταν ξεκάθαρες. Κάποιοι όμως δεν τις κατάλαβαν. Το γιατί το ξέρουν οι ίδιοι. Ο Πασκουάλ δεν έκανε παράπονα για την διαιτησία. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στάθηκε στα όσα είχαν προηγηθεί του πρώτου τελικού από την διοίκηση της ομάδας του Ολυμπιακού και την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει. Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι ακούει και τι διαβάζει και παρ’ όλα αυτά… γελάει… μόνο εκείνος ξέρει το γιατί.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved