Η πιο μεγάλη ώρα του «πολέμου»

Η πιο μεγάλη ώρα του «πολέμου»

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ των τελικών ξεκίνησε και για ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για… ανακοινώσεις, αντικειμενικά… τσουβαλιάσματα και για μπάσκετ.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με το κλισέ των ημερών… Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για μπάσκετ. Για το πώς θα παίξει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Που θα στοχεύσει ο Πασκουάλ, τι θα ετοιμάσει ο Σφαιρόπουλος και σε τι κατάσταση θα είναι οι Καλάθης, Σπανούλης και οι υπόλοιποι…

Αυτό είναι το κλισέ. Πάμε, όμως, στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως δεν ασχολούμαστε με όλα τα παραπάνω γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός και η διοίκησή του προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το αγωνιστικό κομμάτι. Προσοχή, δε λέμε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει απόψε το βράδυ, αλλά λέμε ότι στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς και από… πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του (αγωνιστικά, «οικογενειακά», οικογενειακά, οικονομικά) και προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα..

Και όσο δεν καταφέρνουν ούτε αυτό, τόσο πιο πολύ θα επιμένουν. Και αυτός είναι ο λόγος που τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός ανελέητου μπαράζ ανακοινώσεων από την πλευρά του Ολυμπιακού, με τους αδελφούς Αγγελόπουλος να στρέφουν τα βέλη τους κατά πάντων. Όλοι τους φταίνε. Εκτός από τους ίδιους. Αλλά γιατί να φταίνε αυτοί; Αυτοί δεν είναι που, κατά δήλωσή τους, έχουν «χτίσει» την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία; Η αυτοαποθέωση σε όλο της το μεγαλείο.

Μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Όσο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός κάνει τα συνηθισμένα του, για την εποχή, τερτίπια, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τους τελικούς και παρακολουθεί από… απόσταση όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν. Χθες, οι «πράσινοι» εξέδωσαν μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανακοίνωση με την οποία πήραν θέση για όσα γίνονται στο Ελληνικό μπάσκετ και ουσιαστικά ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση η σιωπή τους δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία. Και καλά έκαναν. Όλα έχουν και ένα… όριο.

Οι… αντικειμενικοί

Μερίδα αντικειμενικών περίμενε στην γωνία για να πει με τη σειρά της το δικό της… ποίημα. «Χαρτοπόλεμος», «Πόλεμος ανακοινώσεων». Όσο καιρό έβγαιναν οι ανακοινώσεις από πλευράς Ολυμπιακού, όλα καλά, μόλις βγήκε μια ανακοίνωση από τους πρωταθλητές άρχισε το δριμύ κατηγορώ για την όλη κατάσταση. Όχι κύριοι. Δεν σας τα έμαθαν καλά. Κανένας χαρτοπόλεμος. Αν δε βαριέστε και έχετε ώρα, καθίστε και μετρήστε «ερυθρόλευκες» ανακοινώσεις, επιστολές, διαρροές κλπ, κλπ και μετά πείτε μας την αλήθεια.

Game 1, το καθοριστικότερο

Πάμε και στο αγωνιστικό. Απόψε, η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ίσως να είναι η καθοριστικότερη. Και εξηγούμαστε. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να επικρατήσει (θα παίξει βέβαια ρόλο και ο τρόπος) τότε δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Αν γίνει το αντίθετο τότε τα… κόζια θα αλλάξουν.

Με σπασμένα… φρένα

Οι «πράσινοι» ψάχνουν συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι τους. Να εκμεταλλευτούν τις ξεκάθαρες αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και να «χτυπήσουν» σε αυτές. Και να πάρουν πολλά από την…. Έδρα τους. Πως θα το κάνουν αυτό; Με το μακρινό σουτ (αν απόψε το τρίποντο πάει καλά ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες νίκης), αλλά και με το ανοιχτό γήπεδο. Ο Πασκουάλ θέλει τον έλεγχο των ριμπάουντ έτσι ώστε να υπάρξουν οι προυποθέσεις για αιφνιδιασμό, με τους Καλάθη και Τζέιμς να πηγαίνουν χωρίς… φρένα.

ΥΓ1: Μακάρι όλη η σειρά να πάει… τραίνο μπασκετικά. Να μη γίνει το παραμικρό, από καμία πλευρά και να έχουμε ωραίους τελικούς. Ο Παναθηναϊκός κινείται συνεχώς σε αυτή την κατεύθυνση αλλά είναι μόνος του. Κάποια στιγμή θα πρέπει και η διοίκηση του Ολυμπιακού να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Από μόνος του ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει.
ΥΓ2: Μεγάλοι αγώνες και για Λοτζέσκι και για Ρίβερς
ΥΓ3: Ο κόσμος απόψε θα πρέπει να είναι πιο υποψιασμένος από ποτέ. Δεν πρέπει κανείς να… τσιμπήσει. Όλοι μας το έχουμε δει πολλές φορές το έργο. Έχουν έρθει για να.. φύγουν και αυτό μπορεί να κάνουν και απόψε. Ας μην τους δώσει κανείς το δικαίωμα ότι και αν συμβεί από την πλευρά του Ολυμπιακού.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved