Αφού δεν ψάχνετε ξένους διαιτητές, ξένο προπονητή ψάχνετε!

Αφού δεν ψάχνετε ξένους διαιτητές, ξένο προπονητή ψάχνετε!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα… γύρω-γύρω των τελικών, την «μανία» των αδελφών Αγγελόπουλων και την ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ.

Όλα πάνε καλά. Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, την ιστορία και την παράδοση. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στους τελικούς με τους «πράσινους» να ασχολούνται με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τα… δικά τους. Τα γνωστά. Να δυναμιτίζουν το κλίμα, να πολώνουν την ατμόσφαιρα και να προσπαθούν να «χτίσουν» το άλλοθί τους σε περίπτωση νέας επιτυχίας. ΟΚ, δεν θα το κρίνουμε εμείς αυτό. Άλλωστε έκαστος στο είδος του…

Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα όλα όσα γίνονται από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά και όλα όσα γίνονται με την κόντρα της ΚΕΔ και των διαιτητών της Ευρωλίγκας. Γεγονότα θλιβερά που μόνο κακό κάνουν στο άθλημα και όπως λένε οι… ειδικοί «ποδοσφαιροποιούν» το άθλημα.

Και αυτό είναι το πλέον γραφικό και ειρωνικό. Οι ίδιοι άνθρωποι που από τη μία κάνουν λόγο για μη ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Που στοχοποιούν διαιτητές, που ζητούν ξένους διαιτητές (όπως έγινε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ) που στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό. Και όταν λέμε οι ίδιοι άνθρωποι, θα μιλάμε με… ονόματα. Μιλάμε για τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Είναι οι ίδιοι που έκαναν… πλάκα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο όταν είχε ζητήσει παρέμβαση του Πρωθυπουργού μετά τις απαράδεκτες χειρονομίες του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ και τώρα τα… λούζονται. Τώρα, φοβούμενοι το μέλλον και μια πιθανή νέα αποτυχία και θέλοντας να αποτινάξουν από πάνω τους τις τεράστιες ευθύνες τους και να βάλουν στο… κάδρο διαιτητές και Σφαιρόπουλο. Άλλωστε εκείνοι είναι που αυτοαποθεώθηκαν ανακοινώνοντας από μόνοι τους πως ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Και όλα καλά.

Φήμες, φήμες, φήμες…

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι διαιτητές. Από την μία για τον τεχνικό του Ολυμπιακού είναι δεδομένο πως οι συζητήσεις για την… αλλαγή έχουν ξεκινήσει, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν πως οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάνε ξένο προπονητή, ενώ την ίδια ώρα Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν δεν… βολεύονται με διαιτησίες 50-50.

Ή χαζοί ή… στημένοι

Πάμε τώρα και στα διαιτητικά.. Όμως πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ένα για την ακρίβεια. Η κόντρα της ΚΕΔ με τους διαιτητές που επέλεξαν να «σφυρίξουν» στην Ευρωλίγκα και τέθηκαν εκτός κληρώσεων Α1, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Αυτό είναι το πιο απλό από όλα και δεν το καταλαβαίνουν μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που απλά δε μπορούν και οι στημένοι. Για να συνεχίζεις να λες πως οι μεν στηρίζονται από τον Ολυμπιακό και οι δε στηρίζονται από τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είσαι ή χαζός ή… στημένος. Και βέβαια σε αυτό το κομμάτι έχουν βάλει το χεράκι τους και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Σιγά μην έλειπαν. Οι οποίοι λειτουργούν ως «νομικοί σύμβουλοι» των διαιτητών αυτών. Ως αυτόκλητοι υπερασπιστές… Στο συγκεκριμένο θέμα και οι δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους. Και οι δύο πλευρές έχουν σωστά και έχουν και λάθη. Αυτό το θέμα όμως δεν θα έπρεπε να «αγγίζει» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ήμαρτον πια. Κάθε κόντρα που υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό, δεν γίνεται να έχει κάνει με κόντρα «αιωνίων».

ΥΓ1: Είπανε ότι θέλουν ξένους διαιτητές. Δεν μας είπαν όμως αν θέλουν διαιτητές Ευρωλίγκας ή να φέρουμε από το ΝΒΑ… Θα μπορούσαν να είναι πιο συγκεκριμένοι.

ΥΓ2: Αν ο Ολυμπιακός ήθελε να είναι σωστός στις… αρχές του, θα έπρεπε πρώτα να αφήσει παίκτη του εκτός από τους αγώνες με τον Προμηθέα και μετά να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης του… καφέ.

ΥΓ3: Στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια; Κάθε χρόνο είπαμε; Όχι. Λάθος. Το 15 και το 16 ο «Βαζελακόπουλος» μάλλον είχε γίνει «Ολυμπιακόπουλος», αφού η ομάδα του Πειραιά πήρε δύο πρωταθλήματα. Και το δεύτερο με δύο break στο ΟΑΚΑ. Πέρσι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν και ο Σφαιρόπουλος πέρασε όλο το καλοκαίρι προσπαθώντας να καταλάβει τι του έκανε ο Πασκουάλ, τους έφταιγε πάλι ο Βασιλακόπουλος.

ΥΓ4: Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τους αδελφούς Αγγελόπουλους να προσπαθούν να βρουν τρόπο να μην κατεβάσουν την ομάδα τους στους τελικούς, τότε η… ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου είναι πιο κοντά από ποτέ.

ΥΓ5: Αρκετά ασχοληθήκαμε με αστειότητες… Από αύριο θα ασχολούμαστε μόνο με το μπασκετικό κομμάτι. Εκτός αν «φύγει» από τον Πειραιά κάποια επιστολή προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, τον Ντόναλντ Τραμπ, τον ΟΗΕ, το Eurogroup…

ΥΓ6: Είμαστε με Τζόρνταν ξεκάθαρα. Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είμαστε με Λεμπρόν. Ο «Air» είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων. Ο Λεμπρόν είναι ο κορυφαίος της εποχής μας. Όπως πριν από μερικά χρόνια ήταν ο Κόμπι. Εννοείται πως στηρίζουμε Λεμπρόν… Ειδικά με σακάκι, βερμούδα, και αρβύλα… Πουλάει τρέλα όσο κανένας…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved