Στον σωστό αλλά… μακρύ δρόμο!

Στον σωστό αλλά… μακρύ δρόμο!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πετάει.. φωτιές και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει γιατί ομάδα και κόσμος πρέπει να έχουν την μπάλα... κάτω.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε. Και ας… πονάει. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι στο Βελιγράδι. Θα έπρεπε αυτά τα 24ώρα να ετοιμάζεται για τις «μάχες» για το 7ο ευρωπαϊκό. Η ομάδα είχε όλα τα φόντα. Ο προπονητής και οι παίκτες πίστευαν στους εαυτούς τους, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι η… ζωή. Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Ρεάλ, αλλά τώρα μοιάζουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κατακτήσουν την τελευταία κούπα της σεζόν και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό σερί τους που τους θέλει να κατακτούν τουλάχιστον ένα τίτλο κάθε χρόνο από το 1996 μέχρι και σήμερα.

Αν δει κανείς την κατάσταση και τις εμφανίσεις των παικτών του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα θα καταλάβει πολύ εύκολα πως η ομάδα είχε δουλευτεί για να φτάσει στο πικ της αυτό το διάστημα. Για το final-4 και την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Οπερ και εγέντο. Ο Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως αντιπάλου, πάει από «100άρα» σε «100άρα» (ακόμα και στον χθεσινό αγώνα για 100άρα ήταν αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και τα λάθη ανέβηκαν κατακόρυφα), ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ βλέπει τους παίκτες του να παίρνουν τα πάνω τους.

Βρίσκουν εαυτούς και ψυχολογία

Και δεν αναφερόμαστε σε παίκτες οι οποίοι ήταν καλά και πριν. Αλλά σε παίκτες οι οποίοι για διάφορους λόγους το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Από τον Κει Σι Ρίβερς, στον Νίκο Παππά, αλλά και τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο Αμερικανός έχει αφήσει πίσω του σε τεράστιο βαθμό τον τραυματισμό του, έχει αρχίσει και βρίσκει το χέρι του και τον ρυθμό του και τα επόμενα ματς θα είναι… κομβικά για τον ίδιο εν όψει Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να… χαιδεύει το γκάζι και ο Παππάς. Ο Έλληνας παίκτης βρίσκει και πάλι την ψυχολογία του και αρχίζει να κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ. Παράλληλα ο Λιθουανός δεν φαίνεται επηρεασμένος από το γεγονός πως έμεινε εκτός στους 3 από τους 4 αγώνες κόντρα στη Ρεάλ και μοιάζει έτοιμος για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα μέχρι τέλους. Διαολεμένη πίεση στην μπάλα και… κατοστάρι σε χρόνο ρεκόρ.

Βέβαια, η κατάσταση του Παναθηναϊκού αυτή την περίοδο δεν λέει τίποτα. Δεν του δίνει την κούπα. Αντίθετα. Οι «πράσινοι» δεν πρέπει να μείνουν σε αυτό το στοιχείο, αλλά να δουλέψουν πάνω σε αυτό το στοιχείο και να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Και αυτό ο Πασκουάλ το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

ΥΓ1: Στο 27-0 έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός το σερί του στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό λίγη σημασία έχει αν τελικά οι «πράσινοι» δεν φτάσουν στην κατάκτηση της κούπας. Όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αυτή η… μυθική επίδοση η οποία ακόμα δε ξέρουμε που θα φτάσει. Πάντως και το πρωτάθλημα να πάρει στο τέλος ο Παναθηναϊκός η λογική λέει ότι κάπου θα ηττηθεί…

ΥΓ2: Στην δεκάδα των κορυφαίων του Ελληνικού πρωταθλήματος ο Νικ Καλάθης, στη λίστα των ασίστ. Αυτά που έχει κάνει φέτος ο άνθρωπος απλά δεν… γίνονται. Μια ματιά-ανάλυση στα πεπραγμένα του στις… πάρε-βάλε πάσες του αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον εμπαθής και ο πλέον αδαής.

ΥΓ3: Αν κάποιοι χαίρονται για την εικόνα του Ολυμπιακού και τον «πόλεμο» που γίνεται εκ των έσω στα αποδυτήρια του ΣΕΦ είναι βαθιά… νυχτωμένοι. Ο Ολυμπιακός θα φτάσει κανονικά στους τελικούς και με όλα αυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες στο Πειραιά θα… δυναμώσει. Και θα είναι πιο πεισμωμένος στους τελικούς. Οπότε ας μην «τρώμε»… σανό.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved