Euroleague για… φτύσιμο

Euroleague για… φτύσιμο

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια διοργάνωση χωρίς καθαρό… κούτελο, και τον… αθεόφοβο Μάικ Τζέιμς (με πολλά-πολλά υστερόγραφα)

Τελευταία αγωνιστική της Euroleague και για μία ακόμα φορά όλοι όσοι παρακολουθούν την εξέλιξη και τα παιχνίδια της παρακολούθησαν ένα ακόμα θέατρο… σκιών. Η πλειοψηφία των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να αποτελεί την εξαίρεση και να το αποδεικνύει πάνω στο παρκέ, μπήκαν και πάλι στην «κουζίνα» για να… μαγειρέψουν. Αποτελέσματα, πλασαρίσματα και… ζευγάρια.

Με τους Ισπανούς να είναι… μπροστάρηδες. Η τελευταία αγωνιστική σε δύο δόσεις με την Ρεάλ να παίζει τελευταία για να έχει ξεκάθαρη εικόνα και να μπορεί να κάνει τις επιλογές της ήρεμα και.. άφοβα και από την άλλη η Μπασκόνια. Η ομάδα που πέρσι έκατσε και έχασε την τελευταία αγωνιστική μέσα στο «σπίτι» της από την Ζαλγκίρις Κάουνας και έφερε τα πάνω-κάτω στην οκτάδα.

Όταν έγινε και φέτος. Η ίδια ομάδα φέτος έγινε και πάλι… πρωταγωνίστρια. Σε μία ακόμα κωμωδία. Τη στιγμή που πήγαινε… τρένο, έχασε στη Βιτόρια από την τελευταία και αδιάφορη Εφές και ουσιαστικά μετέτρεψε σε αδιάφορη την Ζαλγκίρις η οποία πάει χωρίς το παραμικρό κίνητρο στο ΣΕΦ για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από όλα όσα μελανά σημεία υπάρχουν και πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος της, αλλά και τις ίδιες τις ομάδες που εμπλέκονται σε όλα αυτά τα.. σενάρια. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το «οικοδόμημα» της Euroleague στηρίζεται σε σαθρές βάσεις και.. τρίζει. Και πρώτος και κύριος υπεύθυνος είναι ο Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος για δικούς του λόγους, προσωπικού συμφέροντος προφανώς, δεν λειτουργεί για το καλό του αθλήματος.

Πάμε τώρα και στο… Μιλάνο. Ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική της regular season έκανε το καθήκον του. Πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, πήρε το τρίτο διαδοχικό διπλό και πλέον περιμένει την δεύτερη… δόση της 30ης αγωνιστικής για να μάθε την θέση του και τον αντίπαλό του. Αν χάσει είτε η Ρεάλ, είτε ο Ολυμπιακός βγαίνει τέταρτος, αν χάσουν και οι δύο βγαίνει τρίτος, αν κερδίσουν και οι δύο βγαίνει πέμπτος. Απλά και κατανοητά.

Τα πληκτρολόγια «αυτοκτονούν»

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο και βρέθηκε να χάνει και με 17 πόντους. Όμως με τον Τζέιμς, τον Καλάθη και τον Γκιστ να κάνουν τα πάντα (18 πόντοι έκαστος) οι «πράσινοι» έκαναν την ολική ανατροπή και κόντρα στα… γούστα του Ιερεθουέλο και της παρέας του πήραν την νίκη. Τελικά μάγκες καλός ο Τζέιμς ε; Δεν μπερδεύει την ομάδα, δεν χαλάει τη… χημεία, και «τελειώνει» τους αντιπάλους. Τέζα τους ρίχνει… Ταύλα. Κάθε φορά που ο Τζέιμς κάνει κάτι ανάλογο με αυτά που έκανε στο Μιλάνο, ένα πληκτρολόγιο (από τα πολλά που «έγραψαν» αυτά που «έγραψαν» για την μεταγραφή του) θα… αυτοκτονεί.

ΥΓ1: Το ριπλέι του «φάουλ» του Σίνγκλετον στον Μπέρτανς ακόμα περιμένουμε να το δούμε!
ΥΓ2: Η τριάδα στο Μιλάνο είδε την Αρμάνι με τα «ερυθρόλευκα» και νόμιζαν ότι «σφυρίζουν» τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα; Η ομάδα του Πιανιτζιάνι να σουτάρει 37 βολές και ο Παναθηναϊκός 22.
ΥΓ3: Ο Μπόγρης ήθελε τον Παναθηναϊκό στα play offs…. Βαρύνουσας σημασίας η άποψη του Έλληνα σέντερ. Έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες και ξέρει. Δυστυχώς η ευχή του δεν θα πραγματοποιηθεί.
ΥΓ4: Ο Μπόγρης ήθελε τον Παναθηναϊκό στα play offs. Τον προπονητή του τον ρώτησε;
ΥΓ5: Ο Μπόγρης ήθελε τον Παναθηναϊκό στα play offs. Μάλλον γι αυτό δεν τον χρησιμοποιεί ο Σφαιρόπουλος.
ΥΓ6: Ο Μπόγρης ήθελει τον Παναθηναϊκό στα play offs. Μάλλον δεν ήταν στα προηγούμενα 4 παιχνίδια της φετινής σεζόν όπου ο ίδιος και η ομάδα του έχασαν τα 3. Και συνολικά έχουν χάσει τα 5 από τα τελευταία 6.
ΥΓ7: Οι Ισπανοί γράφουν για… μαγειρέματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Πόσο.. άμπαλος πρέπει να είσαι για να γράφεις τέτοιες αηδίες!! Ή μήπως προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους… μαγειρέματα; Λέω εγώ τώρα…
ΥΓ8: Η Φενέρμπαχτσε είχε «κλειδώσει» την δεύτερη θέση και… έχασε από την Μάλαγα.
ΥΓ9: Επειδή κάποια πράγματα δεν πρέπει να ξεχνιούνται… Ακόμα και αν δεν είναι της ώρας. Υπήρξε κάποια εξέλιξη στο θέμα της καθύβρισης του διαιτητή Αναστόπουλου από τον παίκτη του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Κώστα Παπανικολάου;
ΥΓ10: Σε ελάχιστα μέσα την είδαμε και την είδηση και το βίντεο με τα γαλλικά του καλαθοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, Κώστα Παπανικολάου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθης: «Σημαντική νίκη»

Καλάθης: «Σημαντική νίκη»

Πασκουάλ: «Να μας γίνει μάθημα το πρώτο ημίχρονο»

Πασκουάλ: «Να μας γίνει μάθημα το πρώτο ημίχρονο»

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός Superfoods 95-96: Έκανε το καθήκον του κόντρα σε όλους

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός Superfoods 95-96: Έκανε το καθήκον του κόντρα σε όλους

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved