Το πλάνο του 6-0!

Το πλάνο του 6-0!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι πανέτοιμος για να υποδεχτεί όπως μόνο αυτός ξέρει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το πώς οι «πράσινοι» θα πάρουν την έκτη σερί τους νίκη επί των «ερυθρολεύκων».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις χθεσινές του δηλώσεις για τον αποψινό μεγάλο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό τόνισε πως καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Πως οι δύο «μονομάχοι» γνωρίζονται απ’ έξω και… ανακατωτά και δύσκολα θα υπάρξουν εκπλήξεις στην σκακιέρα των δύο προπονητών. Και η αλήθεια είναι πως ανάλογη ήταν και η γνώμη του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα, είχε δηλώσει τα ίδια αναφορικά με το συγκεκριμένο κομμάτι.

Πριν τις δηλώσεις των δύο προπονητών κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως το αποψινό ματς θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το ματς των… εκπλήξεων. Μετά από τρία ματς στην σεζόν, μεσούσης της περιόδου, δεν είναι και λίγο να έχεις τέσσερις καινούριους παίκτες. Δύο από κάθε ομάδα. Από τη μία οι Μάικ Τζέιμς (οκ, δεν πιάνεται για νέος) και ο Άντριαν Πέιν και από την άλλη ο Κιμ Τιλί και ο Μπόμπι Μπράουν. Αν μη τι άλλο πρόκειται για τέσσερις παίκτες που ο καθένας ξεχωριστά θα μπορούσε να κάνει την διαφορά λόγω προσόντων, αλλά τα πλάνα και των δύο τεχνικών δεν μπορούν να αλλάξουν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Οι παίκτες θα προσαρμοστούν στο ντέρμπι και όχι το ντέρμπι στους παίκτες.

Όμως, τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να κάνει το 4-0 φέτος, να παραμείνει… ζωντανός στο κυνήγι της τετράδας και να φτάσει το σερί του στο εντυπωσιακό 6-0; Μα να παίξει την άμυνα της… ζωής του (όπως έχει κάνει στα τρία προηγούμενα ματς) και να διαβάσει πιο πολύ από ποτέ.

Τα σημεία που θα δώσουν την νίκη

Αν δούμε το ματς με καθαρά μπασκετική ματιά και ρίξουμε και ένα… βλέφαρο στο πινακάκι του Τσάβι Πασκουάλ, τέσσερα είναι τα στοιχεία που θα γείρουν την ζυγαριά στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Ξεκινώντας από την αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού», θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η προσωπική άμυνα. Πρώτον γιατί ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που αρέσκονται στο ένας εναντίον ενός, ενώ οι «πράσινοι» έχουν την δυνατότητα για αλλαγές σε όλα τα πικ και οι… ψηλοί θα κάνουν την διαφορά. Μένοντας στο αμυντικό κομμάτι, ο μεγάλος στόχος των γηπεδούχων δεν είναι άλλος από το να κρατήσουν τον Ολυμπιακό όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Άλλωστε και στα τρία προηγούμενα ματς οι «πράσινοι» κράτησαν τους «ερυθρόλευκους» στους 68, στους 62 και στους 61 πόντους αντίστοιχα.

Σημείο… παγίδα, τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που αρέσκεται να «κυνηγάει» κάθε… σουτ που εκτελεί και αυτό ο Παναθηναϊκός πρέπει να το προσέξει. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχουν προηγηθεί αλλαγές και οι περιφερειακοί θα βρίσκονται στην ρακέτα με ψηλότερους αντιπάλους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα box out.

Όσο για την επίθεση, το πλάνο χωρίζεται στα… δύο. Από τη στιγμή που θα ελεγχθεί η εναέρια κυκλοφορία και θα υπάρχουν στο παρκέ Καλάθης, Τζέιμς, Παππάς, τότε ο Παναθηναϊκός θα ψάξει με τα… χίλια το ανοιχτό γήπεδο, αλλά μόνο αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Αλλιώς οι «πράσινοι» θα πάνε σε πολύ… πέντε εναντίον πέντε παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να «χτυπηθούν» τα αργά πόδια και τα… κοντά κορμιά.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved