Βιτσιόζος! Δεν εξηγείται αλλιώς!

Βιτσιόζος! Δεν εξηγείται αλλιώς!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το δεύτερο χειρότερο βράδυ του Παναθηναϊκού στην Euroleague και στέκεται σε αυτά που έχουν… σημασία

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο «Zalgirio Arena» και έχασε δίκαια. Όμως ακόμα και αν κέρδιζε στο τέλος, καταρρίπτοντας τους νόμους του… μπάσκετ, δίκαια θα κέρδιζε. Αλλά αυτό το βίτσιο πρέπει να το αποβάλλει. Δεν γίνεται να πρέπει να χάνεις για να επιστρέφεις. Πάμε να τα δούμε νηφάλια και ένα-ένα..

Μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφτασε να προηγείται με 10-22. Με δώδεκα πόντους διαφορά έχοντας «φάει» μόνο 10. Θα έλεγα κάποιος ότι έβαλε από νωρίς τις βάσεις για να πάει το ματς εκεί που ήθελε και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Τα γρήγορα φάουλ, όμως, του Γκιστ έμοιασαν να αποσυντονίζουν την ομάδα και σιγά-σιγά ο έλεγχος… χανόταν. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 31-33, με τους γηπεδούχους να «τρέχουν» σερί 21-11 και ουσιαστικά να.. επιστρέφουν στο ματς.

Όταν «τρως» 33 δεν πας πουθενά

Με τον Γκιστ με τρία φάουλ, τον Γκάμπριελ με δύο και τους Σίνγκλετον, Όγκαστ και Βουγιούκα, ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην ρακέτα του. Κάτι που φαινόταν από την ευκολία με την οποία οι γηπεδούχοι ανανέωναν τις επιθέσεις τους και φυσικά κάτι που φαίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία από τους 33 πόντους που δέχθηκαν σε τρία λεπτά. Επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση. Επίδοση που συνιστά τρανταχτό παράδειγμα προς… αποφυγή για την συνέχεια.

Ούτε οι 27 δεν του έφτασαν

Το 33-14 του τρίτου δεκαλέπτου ουσιαστικά έχει ρίξει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Και αυτό που είναι το χειρότερο είναι αυτό που… έρχεται. Όμως, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, όχι μόνο δεν τα παρατάει, όχι μόνο δεν προσπαθεί απλά για να μαζέψει την διαφορά, αλλά παλεύει για να κερδίσει. Ο Παππάς πρόλαβε να δείξει γιατί είναι στα καλύτερά του, ο Ρίβερς «τράβηξε» το κάρο, αλλά ρο πρόβλημα στην ρακέτα παρέμενε. Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει την τέταρτη περίοδο με 16-27 αλλά αυτό να μην είναι αρκετό.

Μην τρελαινόμαστε, τώρα έχει ΟΑΚΑ εις.. διπλούν

Στην τελική…. Δεν έγινε και τίποτα. Μια ήττα ήταν. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από πέντε συνεχόμενες νίκες και κάποια στιγμή θα έχανε. Όπου και να χάσει ο Παναθηναϊκός θα είναι κρίμα γιατί μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Το θέμα, πλέον, είναι ο Παναθηναϊκός να συγκεντρώσει και πάλι το μυαλό του, να μπορέσει να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια του και να πάρει τα δύο κολλητά εντός έδρας παιχνίδια του ΟΑΚΑ, με Αρμάνι και Μακάμπι που θα τον διατηρήσουν στις κορυφαίες θέσεις. Και από εκεί και έπειτα με ένα διπλό στα ματς με Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια (ή και δύο) θα αποτελέσουν τον ιδανικό τρόπο «κλεισίματος» του πρώτου γύρου.


ΥΓ1: Αυτό το πράγμα με την γκρίνια την ώρα του αγώνα και τις κωλοτούμπες στο τέλος εκτός από… επικό έχει γίνει απίστευτα κουραστικό και ψυχοφθόρο.
ΥΓ2: Το ταιμ άουτ του Γιασικεβίτσιους στο τέλος ήταν απολύτως φυσιολογικό για έναν προπονητή ο οποίος στοχεύει ψηλά. Εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχουν φιλικά συναισθήματα. Το έχουμε δει και με τον Ομπράντοβιτς και με τον Ιτούδη και με όλους τους προπονητές.
ΥΓ3: Κάποια στιγμή θα έχανε ο Παναθηναϊκός. Και καλύτερα που έχασε στο Κάουνας, από το να έχανε στο ΟΑΚΑ.
ΥΓ4: Με 44% στα δίποντα, 35,5% στα τρίποντα, 56,7% στις βολές 16 χαμένα ριμπάουντ και 15 λάθη είσαι για να… χάνεις.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved