Όταν ο βραχνάς γίνεται …Ματ!

Όταν ο βραχνάς γίνεται …Ματ!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για μια κίνηση που είναι ικανή ν’ αλλάξει τα δεδομένα και να …πονέσει τους αντιπάλους

Ας ξεκινήσουμε από μια ειλικρινή ομολογία καθώς στο κομμάτι του Ματ Λοτζέσκι ο υπογράφων δεν είναι απόλυτα αντικειμενικός διότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποτελούσε ένα από τα κομμάτια του αντιπάλου που πάντα …ζήλευε! Άλλωστε σε θεωρητικό πάντα επίπεδο Λοτζέσκι και Πρίντεζης είναι οι μοναδικοί παίκτες των «ερυθρόλευκων» που θα ήθελες να έχεις στην ομάδα σου. Το ένα έγινε, λοιπόν, ενώ το άλλο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί για παραπάνω από έναν λόγους. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκανε …Ματ φέρνοντας στο ΟΑΚΑ την απόλυτη μπασκετόφατσα που αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους βραχνάδες από το 2013 και έπειτα. Ο υγιής Λοτζέσκι αποτελεί έναν παίκτη που σε αλλάζει επίπεδο και ένα εργαλείο που δεν βρίσκεις στην Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα καλύπτει μία τρύπα που έλειπε απόλυτα από το ρόστερ της ομάδας.

Εξάλλου, οι «πράσινοι» ήταν ξεκάθαρο πως χρειάζονταν περισσότερο έναν παίκτη από το «3» προς το «2», παρά από το «3» προς το «4», όπου είναι γεμάτοι. Για να επιστρέψουμε στη μεταγραφή του Λοτζέσκι, όμως, δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά για το τι σου δίνει διότι ο κόσμος ξέρει πολύ καλά έναν παίκτη που σουτάρει με 43% στο τρίποντο, είναι εξαιρετικός στο transition και στο διάβασμα του παιχνιδιού, ενώ αποτελεί και μια δοκιμασμένη λύση στην Ευρωλίγκα ως προς το αν μπορεί ή όχι να βγει μπροστά και να «καθαρίσει».

Ο Παναθηναϊκός μελετά εδώ και πολύ καιρό για αντικειμενικούς λόγους την περίπτωση του «Λότζο» ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κεραίες και ξέρει τα πάντα περί της υγείας και της αποκατάστασης του προβλήματος του. Άλλωστε, ο Ματ έφτασε μια ανάσα από τη Μπαρτσελόνα (θέλησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για Χάγκα) άρα αφήστε τον Καταλανό να ξέρει πολλά περισσότερα από εμάς. Απλά, καθίστε και σκεφτείτε διάφορα σχήματα με ακροβολισμένους Λοτζέσκι και Ρίβερς ή σε ταχύτητα με Παππά, Καλάθη και Λοτζέσκι. Με την τελευταία προσθήκη, λοιπόν, το ρόστερ φαίνεται να κλείνει και πλέον έχουμε σαφή εικόνα. Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Μποχωρίδης, Παππάς, Ντένμον αποτελούν την πεντάδα των γκαρντ. Λοτζέσκι, Ρίβερς, Αντετοκούνμπο στα φτερά ενώ Σίνγκλεντον, Γκάμπριελ, Μήτογλου πάνε πιο πολύ στο «4» και Γκιστ, Βουγιούκας, Όγκαστ στο «5», ενώ όλα δείχνουν πως στο ρόστερ θα πρέπει να υπολογίζουμε και τον Καλαϊτζάκη. Βλέποντας αυτή τη 15αδα θα πρέπει να δούμε πως υπάρχουν πολλά εργαλεία που υπολογίζονται σε παραπάνω από μια θέσεις. Για παράδειγμα Λοτζέσκι και Ρίβερς θα παίξουν σίγουρα και στο «2», ο Αντετοκούνμπο στο «4», ο Γκάμπριελ δεδομένα και στο «3», ενώ Σίνγλεντον και Γκιστ εναλλάσσονται στο «4» και το «5» με τον πρώτο να κατέβει σίγουρα και στο «3» απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους (έγινε πέρσι στους τελικούς)!

ΥΓ: Με κάποιους τύπους έχουμε κάποια γραμμάτια διαπόμπευσης για τον αν ο Παναθηναϊκός θα αντικαθιστούσε τον Τζέιμς με Ντένμον και τριάρι! Άντε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού στους σαλίγκαρους. Εξάλλου, είχαμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλον πως μόλις κλείσει το ρόστερ θα επαναφέρουμε τα γραφόμενα μας.

ΥΓ2: Το απίστευτο κίνητρο του Λοτζέσκι να παίξει στον Παναθηναϊκό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ιστορία μας.

ΥΓ3: Δεν υπάρχει μπασκετικός που να μην αναγνωρίζει πως ο Λοτζέσκι είναι παικτάρα.

ΥΓ4: Ο Λοτζέσκι τη χρονιά που μας τελείωσε αγωνίστηκε σε 26 αγώνες στην Ευρωλίγκα, απλά τραυματίστηκε σε κρίσιμη καμπή της χρονιάς. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και επίσημα Λοτζέσκι για ένα χρόνο!

Και επίσημα Λοτζέσκι για ένα χρόνο!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved