Στη δύση του Αντώνη η ανατολή του Ντίνου

Στη δύση του Αντώνη η ανατολή του Ντίνου

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για μια από τις σημαντικότερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών του Παναθηναϊκού Superfoods

Κάνουμε ένα μικρό break στην καλοκαιρινή μας άδεια καθώς οι εξελίξεις που έτρεχαν εδώ και αρκετό καιρό έχουν πλέον …σάρκα και οστά. Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια από τις σημαντικότερες κινήσεις των τελευταίων ετών με την απόκτηση του Ντίνου Μήτογλου. Η μεταγραφή του διεθνή πάουερ φόργουορντ αποκτά διπλή σημασία αν αναλογιστούμε πως λίγες μέρες νωρίτερα ο Αντώνης Φώτσης έκλεισε τον σπουδαίο κύκλο του στην ομάδα. Στη δύση της καριέρας του Batman, λοιπόν, έρχεται η …ανατολή ενός αθλητή που έχει τρομερά χαρακτηριστικά και λαμπρό μέλλον. Ενός παιδιού που βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά και σουτάρει λες και είναι 1.95.

Πριν προχωρήσουμε σε αυτά που δίνει η κίνηση Μήτογλου στους «πράσινους» να πούμε πως το γράψεις αντίο στον Αντώνη είναι λες και βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο. Όλα τα ωραία όμως τελειώνουν και ο Φωτσένκο θα κάνει από εδώ και στο εξής αυτό που γουστάρει. Να είστε βέβαιοι πως η επόμενη κίνηση του θα θυμίζει αυτή την τρέλα και την αυθεντικότητα που έχει ως άνθρωπος.

Στην ουσία του πράγματος και στο κομμάτι που αφορά την επόμενη ημέρα και την ανανέωση του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει πιο λογική και μυαλωμένη κίνηση για τους «πράσινους» το ν’ αντικαταστήσουν στο ρόστερ τους τον 36χρονο Φώτση με τον 21χρονο Μήτογλου. Έναν παίκτη που θεωρείται ένα από τα καλύτερα προϊόντα του ελληνικού μπάσκετ, έναν παίκτη που ο αιώνιος αντίπαλος καιγόταν να είναι αυτός που θα τον επαναπατρίσει. Τελικά, οι «πράσινοι» κέρδισαν και αυτή τη μάχη (όπως και του Ζακ Όγκαστ) και έπεισαν τον παίκτη να αφήσει τις ΗΠΑ για να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε, αυτή η μεταγραφή Τσαρτσαρίζει και Φωτσίζει μαζί! Χωρίς ίχνος υπερβολής ο Μήτογλου μοιάζει όσο κανείς στο παρελθόν με αυτές τις κινήσεις στα ξεκινήματα τους. Αυτό γιατί διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που σε συνάρτηση με το ύψος του τον τοποθετούν σε μια μικρή γκάμα Ελλήνων παικτών.

Ο Παναθηναϊκός με τον Μήτογλου, τον Αντετοκούνμπο και τον Όγκαστ έκανε μια απίστευτα τονωτική και φρέσκια ένεση στο ελληνικό στοιχείο. Προσθέτοντας, σε αυτούς και τον Ίαν Βουγιούκα που έχει τρομερό κίνητρο ν’ αποδείξει πως άργησε να επιστρέψει δημιουργεί μια καινούργια συνιστώσα στο ρόστερ του. Βάζοντας και στη συζήτηση τον μπροστάρη Παππά, τον αρχηγό Καλάθη και τους Μποχωρίδη, Λούντζη βλέπουμε πως μετά από χρόνια πλησιάζει στο χτίσιμο ενός ισχυρού κορμού Ελλήνων. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε τον Χαραλαμπόπουλο. Αν τελικά ο Βασίλης δοθεί για έναν χρόνο σε άλλη ομάδα τότε να είστε βέβαιοι πως θα γυρίσει έτοιμος για την πρώτη γραμμή. Μια ανανέωση και ένα ξεκόλλημα ίσως του χρειάζεται καθώς τα υπόλοιπα τα έχει σε υπερθετικό βαθμό και είναι βασικός πυλώνας του κορμού του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι», λοιπόν, πάνε για μπάνια συνεχίζοντας τις απόλυτα μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις τους και χτίζοντας μια ομάδα φρέσκια με τεράστιο ΚΙΝΗΤΡΟ. Είχε χρόνια ο Παναθηναϊκός να έχει τόσο μεγάλο ΚΙΝΗΤΡΟ στο ρόστερ του. Και ακόμη δεν μπήκαμε στον Αύγουστο με ότι αυτό συνεπάγεται! Καλές βουτιές!

ΥΓ: Τελικά τα δύο Ελληνόπουλα έπιασαν λιμάνι, απλά αυτό το λιμάνι περικλείεται από την Κηφισίας και την Σπύρου Λούη!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα «πράσινα» και ο Μήτογλου

Στα «πράσινα» και ο Μήτογλου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved