Ο Παναθηναϊκός είναι ΚΑΜΑΡΙ!

Ο Παναθηναϊκός είναι ΚΑΜΑΡΙ!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την προσπάθεια του «τριφυλλιού» κόντρα σε όλα και σ’ ένα καλοκαίρι που εξελίσσεται ομαλότατα παρά τις απίστευτες ανατροπές

Βρισκόμαστε στις 20 του Ιούλη και η ομάδα είναι λες και έχει τρέξει έναν μαραθώνιο που δεν έχει τέλος. Μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια με την κατάκτηση του πιο εμφατικού Πρωταθλήματος στη σύγχρονη ιστορία (ίσως μαζί με του 2013) ο Παναθηναϊκός παλεύει μέσα σε μια θαλασσοταραχή να μείνει όρθιος. Και να ξέρετε πως παλεύει πολύ έχοντας ΔΥΣΤΥΧΩΣ και το πιστόλι στον κρόταφο από μεγάλη μερίδα ιντερνετικού κόσμου! Λέμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ γιατί αυτή η ομάδα αποτελεί το ΚΑΜΑΡΙ του Συλλόγου.

Επίσης λέμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ γιατί είναι σημείο των καιρών να δημιουργείται άποψη και τάση μέσα από το διαδίκτυο τη στιγμή που ο πραγματικός κόσμος βρίσκεται στις κερκίδες και τραγουδάει. Ο πραγματικός κόσμος ασκεί κριτική και δεν αφορίζει την μοναδική ομάδα στην ΕΥΡΩΠΗ που από το 1996 χαρίζει τουλάχιστον έναν τίτλο στους οπαδούς της βρέξει – χιονίσει. Ναι, μιλάμε για την μόνη ομάδα στην Ευρώπη που το έχει πετύχει αυτό. Από το 1996 έως το 2017 σηκώνει κούπες και κάνει περήφανο τον λαό της.

Γι’ αυτή την ομάδα, λοιπόν, δεν θέλει απόδειξη για να πάρει για παράδειγμα κάποιος διαρκείας. Ακόμη και να μην του αρέσει κάτι στον σχεδιασμό (είναι απόλυτα θεμιτό) μπορεί και πρέπει να το εκφράζει αλλά αφού κάνει το καθήκον του προς την ομάδα που έβγαλε πριν από 40 μέρες 25.000 κόσμου σ’ ένα παρκινγκ σταδίου!

Φτάνοντας στην πιο κρίσιμη ώρα παίρνουμε κάποιες απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ πούλησε τον Σίνγκλετον στη Χίμκι, δεν ενέδωσε στις πιέσεις τριών ομάδων με γερό πορτοφόλι θεωρώντας πως έχει τις βάσεις να «φτιάξει» τον παίκτη του και πιστεύοντας πως για να πουλήσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να το επιβάλλουν οι συνθήκες (να έρθει και να πει ο παίκτης θέλω να φύγω και να τον στείλει στην ευχή του Θεού). Οι «πράσινοι», λοιπόν, αντί να τσεπώσουν 1.1 και να κάνουν τα παγώνια διάλεξαν τον δύσκολο δρόμο.

Ακόμη και στην περίπτωση του Ζακ Όγκαστ κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην υπογράψει στο ΝΒΑ και θα το κάνουν μέχρι το …90, θέλοντας να πατήσουν ακριβώς στον σχεδιασμό του Τσάβι και γνωρίζοντας πως η ελληνική αγορά είναι «μαζεμένη».

Προσωπικά θεωρώ πως ο Πασκουάλ έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του για την ομάδα και τ΄ αποδυτήρια της και χτίζει κάτι καλό. Μπροστά μας υπάρχει άπλετος χρόνος μέχρι να αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και η εικόνα του για το ρόστερ είναι ξεκάθαρη αν και εφόσον δεν προκύψει κάτι για τον Σίνγκλεντον τις επόμενες ώρες και μείνει φυσικά ο Όγκαστ (έχει πρόταση ομάδας στα χέρια του).

Θα μαλλιάσει η γλώσσα μας αλλά θα το λέμε συνέχεια. Ο κόσμος οφείλει να κατανοήσει την κατάσταση και τη νέα τάξη πραγμάτων. Ο Ζοτς έχασε σε δέκα μέρες Μπογκντάνοβιτς και Ούντοχ! Φανταστείτε το 2009 να έχανε Διαμαντίδη και Μπατίστ. Πλέον, η Ευρωλίγκα δεν έχει την αίγλη που είχε και ακόμη και οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούν να κρατήσουν τα βασικά τους όπλα! Από την άλλη, οι διαθέσιμοι καλοί παίκτες είναι λίγοι.

Θυμάστε το ΟΑΚΑ με τον Κούζμιτς; Μια βοή και μια γκρίνια όταν πατούσε το πόδι του και εμείς γραφικοί που λέγαμε πως είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο. Ένα εκατομμύριο στη Ρεάλ ο Σέρβος και buy out στον Ερ. Αστέρα! Απλά ένα παράδειγμα για τις αλλαγές στην αγορά και τη βιασύνη του κόσμου να κρίνει έναν αθλητή θεωρώντας πως ζούμε στις εποχές των παχέων αγελάδων.

Ψύχραιμα, λοιπόν, δεν αρκεί μόνο να το παίζουμε λογιστές και προπονητές από την τουαλέτα, την κουζίνα, το μπάνιο ή την καφετέρια. Θέλει να βλέπουμε την πραγματικότητα και να μην ξεχνάμε. Πριν ενάμιση μήνα αναστέναζε το ΟΑΚΑ και ο αιώνιος αντίπαλος. Πριν δύο μήνες λέγανε όλοι πως το τμήμα διαλύθηκε και πριν από έξι μήνες «διώξτε τον τσαρλατάνο», για τον Μάικ Τζέιμς.

Πριν 20 μέρες έλεγαν «μα, καλά θα φέρεις τον Πέρπέρογλου» και τώρα «που είναι ο Στράτος». Αφήστε τις αποφάσεις να τις παίρνει ο προπονητής.Και κάτι τελευταίο, αν η Πολιτεία κάνει το όνειρο του Παναθηναϊκού σάρκα και οστά το ΟΑΚΑ θα αποτελεί ένα στολίδι για την μπασκετική Ευρώπη και ο κόσμος θα λατρεύει να ζει στιγμές στις εξέδρες του (και όχι μόνο)!

ΥΓ: Είναι κρίμα να είστε κάποιοι τόσο σκληροί με το τμήμα. Κανείς δεν είπε «όχι» στην κριτική αλλά ειλικρινά πολλές φορές διαβάζεις και νομίζεις πως το μπάσκετ έχει να πάρει τίτλο 15 χρόνια!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved