Αφού έχασε τη διαφορά καλά του …κάνανε!

Αφού έχασε τη διαφορά καλά του …κάνανε!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την πιο παράλογη λογική στη χώρα των τρελών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ειλικρινά, αντί για ένα κείμενο θα ήθελα να σας παραθέσω πολλά σχόλια ή κείμενα ανθρώπων που από χθες μας στέλνουν τη γνώμη τους είτε μέσω του σάιτ είτε μέσω μηνυμάτων σε προσωπικό επίπεδο. Η αίσθηση μου είναι πως για μια ακόμη φορά χάθηκε η μπάλα. Μια …μπάλα που την παίζει πολύ καλά ο Ολυμπιακός βρίσκοντας αρκετούς …συνοδοιπόρους.

«Μα χάσαμε τη διαφορά των δέκα πόντων και σου φταίει η διαιτησία», στέλνει ο άλλος! Γιατί ρε φίλε απαγορεύεται στο μπάσκετ να χάσεις διαφορά δέκα πόντων σε τελικό στην έδρα του αντιπάλου; Που το λέει γραμμένο αυτό; Λες και μιλάμε για 30 πόντους! Για δέκα μιλάμε. Δέκα πόντοι που εξανεμίστηκαν από δύο κακές άμυνες στα τρίποντα των Μάντζαρη και Σπανούλη και από σωρεία λανθασμένων αποφάσεων που δεν επέτρεψαν να ξαναχτιστούν! Τι σημαίνει αυτό; Πως η ομάδα είχε το πλάνο να ξαναπάει το ματς εκεί που ήθελε αλλά εκεί μπήκε το φρένο!

Γιατί στο 56-60, με τον Παπανικολάου να γκρεμίζει τον Τζέιμς και στην εξέλιξη της φάσης τον Σπανούλη να περπατάει (βηματάρες) πριν δώσει στον Μιλουτίνοφ να καρφώσει, το παιχνίδι ξαναγυρνά σε πράσινα χέρια.

«Σας φταίει η διαιτησία που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον αγώνα»; Δηλαδή ρε φίλε αν κερδίσεις με δύο πόντους σε χαλάει; Πρέπει να είναι δέκα; Στο 61-62 ο Μάικ Τζέιμς κλέβει τη μπάλα από τον Μιλουτίνοφ με τον Σέρβο να μην έχει πάρει χαμπάρι τον κοντοπίθαρο γκαρντ. Απομένουν 31 δεύτερα και το ματς τελειώνει, αλλά σφυρίζεται φάουλ και δίνονται βολές στον σέντερ του Ολυμπιακού! Δηλαδή, οι παναθηναϊκοί που φαγώνονται με το «δεν είμαστε πρόβατα» δεν θα πανηγύριζαν τη νίκη με 61-64; Θα έλεγαν «χάσαμε διαφορά δέκα πόντων»; Όσο και αν δεν σας αρέσει στο ΣΕΦ υπήρξε ΚΛΟΠΗ. Μεγάλη μάλιστα που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Επίσης, στα τελευταία δίλεπτα των μεγάλων αγώνων οι διαιτητές αν δεν έχουν δόλο ή είναι άσχετοι στέκονται στο «κέντρο» και αποφασίζουν αν θα δώσουν τα πάντα ή όχι. Αν θα σφυρίζουν κάθε επαφή ή θα αφήνουν τις φάσεις σε πιο σκληρές άμυνες. Αυτό είναι ΚΑΝΟΝΑΣ. Αν δίνεις αυτό στον Τζέιμς (που δεν είναι) πως δεν δίνεις τον γκρέμισμα του Σίνγκλεντον από τον Πρίντεζη που ξεκινά πριν καν σουτάρει ο Μάικ Τζέιμς;

Α, εξηγήστε όλοι εσείς που μιλάτε για προσπάθεια προβατοποίησης, στον πρώτο τελικό μίλησε κανείς ουσιαστικά για διαιτησία; Εδώ διαβάσατε για ανεγκεφαλιά πάντως!

Πάμε τώρα στο πρόβλημα της διαχείρισης. Στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη τι περιμένατε; Να βρεθεί ο επόμενος που θα μπορεί να σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή; Ποιος; Εδώ, Τεόντοσιτς και Ντε Κολό μαζί στον ημιτελικό του φάιναλ φορ τα θαλάσσωσαν! Εσείς θέλετε από τον Μάικ Τζέιμς ή τον Νικ Καλάθη να ντυθεί …Διαμαντίδης; Είπαμε δεκάδες φορές. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση κρίσιμων φάσεων και θα θέλει χρόνο για να χτίσει κάτι αξιόπιστο. Είναι λογικό και το έχει πληρώσει πολύ ακριβά φέτος.

Προπονητικά ο Τσάβι Πασκουάλ έχει περάσει από πάνω τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που γλίτωσε το σκούπισμα χωρίς να έχει καταλάβει το πως. Μάλλον, χθες κατάλαβε και εκείνος! Ειλικρινά, αν έχανε το ματς από επίθεση ενός δευτερολέπτου από το άουτ του Καλάθη στον Τζέιμς τι θα γινόταν;

ΥΓ: Ο Μιλουτίνοφ έχει συγκλονιστική βελτίωση αλλά παράλληλα φαίνεται να έχει νοικιάσει το ζωγραφιστό. Δεν κάνει τρία δεύτερα μόνο στα τάιμ άουτ!

ΥΓ2: Στο ΣΕΦ έπεσε μεγάλη τραμπούκα και με το στυλό που έπεσε σχεδόν εξ’ επαφής στον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο και με το καπνογόνο. Το «παράδοξο» είναι οι ψαγμένες ατάκες προς τους διαιτητές από αυτούς που είχαν μπει μέσα ή είχαν καρτελάκι. Ποιος τους δασκάλεψε αυτούς;

ΥΓ3: Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός είναι φαβορί γιατί θα έχει μηδέν άγχος.

ΥΓ4: Μετά σας φταίει ο κόσμος και τα οπαδικά!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved