Του λείπουν ηγέτες και το εύκολο γκολ

Του λείπουν ηγέτες και το εύκολο γκολ

Ο Νίκος Τοσκίτσης γράφει για το κενό του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές που το πληρώνει από νωρίς ο Δικέφαλος

Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέφτης της δουλειάς που γίνεται όλο τον καιρό πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Ότι και να πει ο οποιοσδήποτε ότι και να γράψει μόνο το γήπεδο μπορεί να πει την αλήθεια. Και στην Ελλάδα δυστυχώς "ομαδάρες", έχουμε μόνο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και σε άρθρα της πλάκας.

Για παράδειγμα έγιναν ρεζίλι μέσα σε λίγα λεπτά, όλοι όσοι έγραφαν για την ΑΕΚ ότι θα πάρει πρωτάθλημα. Εκτοντάδες άρθρα και πρωτοσέλιδα, πήγαν στο κάδο των αχρήστων μέσα σε ένα 90λεπτο. Ένας από τους χειρότερους Ολυμπιακούς της ιστορίας την διέλυσε και μάλιστα χωρίς διαιτησία. Οι κολοτούμπες απο την άλλη μέρα τεράστιες. Τώρα ξαφνικά κατάλαβαν για παράδειγμα ότι ο Κετσπάγια είναι ένας προπονητής μίας άλλης εποχής. Μέχρι την την τριάρα όμως η ΑΕΚ πήγαινε για πρωτάθλημα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό που αν κανείς διάβαζε ειδικά πριν τα πρώτα στραβοπατήματα, θα νόμιζε πως οι πράσινοι έχουν ακόμα τον Σισέ στην ενδεκάδα και τα λεφτά που είχαν κάποτε. Τώρα προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους μιλώντας για την διαιτησία. Κι όμως δύο πέναλτι που δεν ήταν έχει πάρει ως τώρα ο Παναθηναϊκός και αρκετές υπέρ του αποβολές. Στον Ολυμπιακό χρόνια τώρα κάποιοι κοροϊδεύουν πως θα κάνουν κάτι στην Ευρώπη αλλά τον Μάιο πανηγυρίζει ο κόσμος τα πρωταθλήματα (πολλά από αυτά πέτσινα) και όλα ξεχνιούνται.

Στον ΠΑΟΚ δεν ξεφεύγουν από αυτό το πλαίσιο μερικοί και η ευθύνη όσων γράφουν δημόσια είναι μεγάλη. Νοοτροπία χωριού. Βάζει δύο γκολ ο επιθετικός της ομάδας και μόνο ποιήματα δεν διαβάσαμε για αυτόν. Ενώ έκανε ο άνθρωπος απλά την δουλειά του. Νικάει ο ΠΑΟΚ την άλλη στιγμή, πάει για πρωτάθλημα, champions league, διηπειρωτικό. Χάνει; Πάει για... φούντο. Κι όμως από το καλοκαίρι στην προετοιμασία, φαινόταν ξεκάθαρα το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο Δικέφαλος.

Το πρόβλημα του γκολ οφείλεται στο γεγονός ότι έχασε τον Μακ και ότι δεν ήρθαν παίκτες σκόρερ στην ομάδα και παίκτες με προσωπικότητα στην επίθεση. Έχω την συνείδηση μου καθαρή ,διότι όταν κάποιοι ζητούσαν από την διοίκηση να μη πάρει επιθετικό, έγραφα πως όχι μόνο πρέπει να φέρει έναν παίκτη από το κέντρο και μπροστά η ομάδα αλλά δύο! Επίσης πριν τις γκέλες με Ξάνθη και Βέροια υπογράμμιζ πως η συζήτηση περί πρωταθλήματος δεν προκύπτει από πουθενά ακόμη.

Στο προηγούμενο άρθρο μου στο onsports πριν ο Δικέφαλος ξεκινήσει να χάνει βαθμούς έγραφα:

"Από εκεί και πέρα κάποιοι ξεκίνησαν να μιλούν για πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει το ρόστερ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι του λείπουν μπροστά δύο παίκτες υψηλού επιπέδου όπως για παράδειγμα είναι ο Λέο Μάτος στα άκρα της άμυνας. Οι ασπρόμαυροι έκαναν καλές μεταγραφές αλλά όχι την υπέρβαση. Μπορεί να φτάσει στον ΠΑΟΚ ότι έχει καλή ομάδα και καλό προπονητικό τιμ μπορεί όμως και όχι. Οπότε οι ασπρόμαυροι δεν μπήκαν στο πρωτάθλημα ως φαβορί και η συζήτηση για το πρωτάθλημα μπορεί να κάνει μόνο κακό στο τέλος αν δεν επιτευχθεί, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές".

Η μόνη λοιπόν πιθανότητα να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει την υπέρβαση είναι:

1. Να μην φουσκώνουν τα μυαλά του κόσμου έτσι ώστε να υπάρχει συσπείρωση και στις ήττες και η ομάδα να έχει την βοήθεια του λαού στα δύσκολα.

2. Ο προπονητής να μπορέσει να μην... χάσει την μπάλα όπως την έπαθαν όλοι οι προηγούμενοι που έβλεπαν ότι το ρόστερ είναι δυσανάλογο με τις απαιτήσεις και άρχιζαν τις αλχημείες.

3. Τα αποδυτήρια παρά τι γκέλες να καταφέρουν να παραμείνουν οχυρωμένα και η ομάδα να παραμείνει σοβαρή.

4. Να μπορέσει ως τον χειμώνα να κρατηθεί ο ΠΑΟΚ ψηλά κοντά στην πρώτη θέση, έτσι ώστε στην μεταγραφική περίοδο μία φορά να λειτουργήσει ως ομάδα που πραγματικά έχει αποφασίσει να κάνει αγορές για να βγει πρωταθλήτρια. Κάτι βέβαια που δεν έγινε σε καμία από τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους του χειμώνα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved