Το ιταλικό μπαϊράκι και ο δρόμος που ανοίγει

Το ιταλικό μπαϊράκι και ο δρόμος που ανοίγει

Ο Κώστας Παπανικολάου γράφει για το έδαφος ανατροπής που είναι πρόσφορο στα μεγάλα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και κάνει πρόβλεψη για τους τίτλους στις πέντε «μεγάλες» χώρες

Η ολοκλήρωση του αγωνιστικού διημέρου 26-27 Σεπτεμβρίου οδήγησε σε μια ιδιαίτερη διαμόρφωση των βαθμολογιών στα μεγάλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σε Ισπανία και Ιταλία δυο ομάδες ζουν το όνειρό τους, με τη Φιορεντίνα και τη Βιγιαρεάλ να φιγουράρουν στην κορυφή των Πρωταθλημάτων τους.

Η… μοναξιά της Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της Bundesliga ισορροπεί κάπως τα πράγματα και κρατάει την παράδοση… ζωντανή στα μεγάλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ στη Γαλλία τα πράγματα συνεχίζουν με… τρελό τρόπο.
Όπως πάντα η Premier League είναι μια ξεχωριστή ιστορία, αφού μπορεί ξαφνικά σε δυο μήνες η Τσέλσι να βρεθεί στην τετράδα και η Γιουνάιτεντ να χαροπαλεύει για Ευρώπη ενώ προπορεύεται. Βάσει της δυναμικής που αναπτύσσεται σε κάθε ένα από τα μεγάλα Πρωταθλήματα, τολμούμε μια πρόβλεψη για την κατάκτηση των τίτλων σε κάθε μεγάλο Πρωτάθλημα της Ευρώπης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρεάλ Μαδρίτης

Η Βιγιαρεάλ κάνει το… κομμάτι της, έχει ξεκινήσει δυνατά και ο τραυματισμός του Μέσι θα κοστίσει στη Μπαρτσελόνα. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές, το ενδεχόμενο ο τίτλος να μην καταλήξει σε μια από τις δυο «μεγάλες» συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.
Η Ρεάλ στραβοπάτησε απέναντι στη Μάλαγα των 10 παικτών αλλά ο Μπενίτεθ παραμένει μετρ της Primera Division και σιγά-σιγά βρίσκει τρόπο να εξομαλύνει τη σχέση του με τον Κριστιάνο. Η «βασίλισσα» θέλει τον τίτλο και όπως συμπεριφέρεται αμυντικά η Μπάρτσα, θα τον πάρει.

ΙΤΑΛΙΑ: Ίντερ

Μπορεί να μοιάζει εύκολη απόφαση αλλά δεν βασίζεται στο τρομερό ξεκίνημα της Ίντερ. Η απότομη προσγείωση εξαιτίας της συντριβής από τη Φιορεντίνα στο Μιλάνο μπορεί να έχει δυο διαφορετικές επιδράσεις στους «νερατζούρι». Είτε θα τους πεισμώσει και θα τους κάνει να ωριμάσουν, είτε θα τους καταρρακώσει ψυχολογικά και θα πάρουν την κάτω βόλτα. Ο Μαντσίνι διαθέτει την πείρα να τους ωθήσει στο πρώτο, τουλάχιστον στη Serie A γνωρίζει καλά τα πράγματα, την ώρα που ο Αλέγκρι μετράει ώρες στον πάγκο της Γιουβέντους και η Ρόμα «χτυπήθηκε» από την ατυχία με τους τραυματισμούς των Τότι και Τζέκο. Ποντάρουμε στην Ίντερ.

ΓΑΛΛΙΑ: Παρί Σεν Ζερμέν

Είναι το μοναδικό Πρωτάθλημα στο οποίο όλα είναι «ανοιχτά», εκτός από την κορυφή. Η ποιότητα των Παριζιάνων είναι σαφής: με Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι και Λαβέτσι δεν γίνεται να μην πάρεις ντέρμπι και τα ντέρμπι στη Γαλλία κρίνουν πολλά. Ο Μίτσελ θα χρειαστεί δυο χρόνια (φέτος και του χρόνου) για να δείξει έργο, αν έχουν υπομονή στη Μαρσέιγ, θα ανταμειφθούν από τη δουλειά του Ισπανού, ενώ η Λιόν έχει απλώς πολύ καλό ρόστερ δηλαδή μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα. Παρί με… κλειστά μάτια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπάγερν Μονάχου

Το σκηνικό στη Bundesliga έχει ως εξής: η Μπάγερν προπορεύεται, η Ντόρτμουντ βρίσκεται τέσσερις πόντους πίσω και την Κυριακή 4/10 συγκρούονται στο Μόναχο. Το εν λόγω ντέρμπι θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά την ψυχολογία της Ντόρτμουντ, αφού η Μπάγερν είναι «μηχανή» και σε περίπτωση νίκης θα «χτίσει» στο προβάδισμα επτά βαθμών που μπορεί να πάρει και θα πάει… τρένο. Η εκτίμηση βασίζεται σε ψυχολογικά κριτήρια και θεωρούμε πως η Ντόρτμουντ δεν έχει ακόμη το «μέταλλο» που είχε με Κλοπ. Η Μπάγερν θα σηκώσει άλλη μια «σαλατιέρα».

ΑΓΓΛΙΑ: Μάντσεστερ Σίτι

Όταν η Τσέλσι βρίσκεται στη 15η θέση έπειτα από επτά ματς, δεν μπορείς να πεις πως «διάβασες» τη βαθμολογία και έβγαλες Πρωταθλητή. Προφανώς θα υπάρξουν ανακατατάξεις, αφού το παραμύθι της Λέστερ κάπου θα τελειώσει και η Γουέστ Χαμ δεν γίνεται να μην έχει ταβάνι, καθαρά λόγω πείρας παικτών. Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από 2 χρόνια και… βάλε, ενώ η Σίτι δέχθηκε «σφαλιάρα» από την Τότεναμ και θα δούμε πως θα αντιδράσει στο Champions League. Πιθανότατα ο Μουρίνιο θέλει το Champions League και σωστά επιλέγει, ενώ η Άρσεναλ πάλι φαίνεται να μην έχει το… κάτι παραπάνω. Εκτιμούμε πως θα δούμε εμφύλιο του Μάντσεστερ για τον τίτλο και η Σίτι -δυστυχώς για τον Φαν Χάαλ- έχει πιο πολλούς «ψημένους» παίκτες σε κούρσα τίτλου.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved