Νίκησε τα μαθηματικά και βρήκε και …βενζίνη!

Νίκησε τα μαθηματικά και βρήκε και …βενζίνη!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη μεγάλη σε σημασία νίκη επί της Γαλατά και τις λύσεις που βρήκε ο Παναθηναϊκός

Καθόμασταν πριν το ματς και προσπαθούσαμε να βγάλουμε τα κουκιά στην επίθεση. Πως θα παίξει αυτό το ματς, αναρωτιόμασταν. Οι «πράσινοι» θα έπρεπε να βρουν βενζίνη καθώς τους έλειπε ο Σλότερ με τους 12.3 πόντους του, ο Παππάς με τους 8.5 και ο Μαυροκεφαλίδης με τους 8.1! Παράλληλα, είχαν λαβωμένο τον Γκιστ και μισοέτοιμο τον Γιάνκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός, όμως, κατάφερε να βρει τον τρόπο και να κερδίσει και τα …μαθηματικά! Μάλιστα, σημείωσε και εννέα περισσότερους πόντους από τον φετινό του μέσο όρο στη διοργάνωση που ήταν 77π., πριν τον αγώνα. Πως τα κατάφερε; Ο Γιάνις Μπλους με τους 16 που σημείωσε έκλεισε πολλές τρύπες, έδωσε ψυχολογία στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο τέλος θα μπορούσαμε να πούμε πως «έσωσε» και την πατρίδα. Οι «πράσινοι» έχασαν τη διαφορά των 25 πόντων που είχαν στο 25 (57-32) με την κούραση να κάνει έντονα την εμφάνιση της (αγωνίστηκαν μόλις οκτώ παίκτες). Είναι χαρακτηριστικό πως δέχθηκαν 44 πόντους στα τελευταία 15 λεπτά. Απλά, νίκησαν γιατί πήραν κάτι απ’ όλους.

Ο Διαμαντίδης ήταν απλά εξαιρετικός. Σκόραρε (14π.), μοίρασε (6ασίστ), μάζεψε (5ριμ.) και στόχευσε σε όλες τις αδυναμίες της Γαλατά. Ο Φώτσης ήταν σταθερά πολύ καλός με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Βλάντο ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας εξαιρετική δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Ο Γκιστ τους τρέλανε στην τάπα (4), ο Μπατίστα στα κλασσικά του και ο Νέλσον ήταν καταπληκτικός με τη μπαγκέτα στα χέρια. Δεν ήταν μόνο οι έξι ασίστ και η ηρεμία που προσδίδει στο παιχνίδι, αλλά και τα πατήματα που βρίσκει στην επίθεση (είναι στιγμές που τους παίρνει παραμάζωμα με τα ντράιβ). Ακόμη και ο Μποχωρίδης στα 18.20 που αγωνίστηκε ήταν θετικότατος χωρίς λάθη και τσαμπουκά στον Άρογιο.

Μιας και είπαμε τη λέξη Αρόγιο ας επιτρέψουμε στα μαθηματικά. Στους τέσσερις πόντους έμεινε ο αστέρας Τούρκων από τους 13.4, όσους και ο Έρτσεγκ που σκοράρει φέτος 15.8! Άλλο ένα κλειδί για την επικράτηση. Επόμενος σταθμός: Βερολίνο. Αν ο Παναθηναϊκός φύγει νικητής από την έδρα της Άλμπα τότε θα έχει εξαργυρώσει τη νίκη με τη Γαλατά και θα έχει κάνει άλμα για την πρόκριση του.

Τέλος, σε μια βραδιά που όλοι φοβόμασταν οι «πράσινοι» απέδειξαν πως έχουν να δώσουν πολλά ακόμη περιμένοντας την ΤΕΡΑΣΤΙΑ τονωτική ένεση ονόματι Γκάνι Λαουάλ!

ΥΓ: Για να φτάσει ο Ιβάνοβιτς να δώσει διήμερο ρεπό πρέπει να είναι στα όρια της κατάρρευσης ο κόσμος!

ΥΓ2: Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μια σαφή θέση και στοχεύει σε μια ομάδα του μέλλοντος. Η ελληνοποίηση που κάποιοι αμφισβητούσαν είναι ένας βασικός άξονας και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει επενδύσει σε αυτή. Σαφώς και δεν είναι μόνο αυτό, εξάλλου αυτό το πιστοποιεί η απόκτηση του Λαουάλ, ωστόσο είναι προφανές πως θέλει να βλέπει τα ελληνόπουλα ειδικά όταν αυτό το επιτρέπουν οι συνθήκες. 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved