Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ΔΟΕ ενέκρινε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων ως ουδέτερων

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ΔΟΕ ενέκρινε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων ως ουδέτερων

Τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, αποφάσισε να επιτρέψει η ΔΟΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αθλητές/τριες των δύο χωρών -που τελούν υπό καθεστώς αποκλεισμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- θα μπορούν να μετάσχουν ως ουδέτεροι/ες, αποκλειστικά σε ατομικά αγωνίσματα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υποστηρίξει ενεργά την εισβολή.

Η ΔΟΕ ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι θα πρέπει να κερδίσουν την πρόκριση μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται για κάθε άθλημα, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο «Παρίσι 2024». Οπως διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής μόνο οκτώ αθλητές/τριες από τη Ρωσία και τρεις από τη Λευκορωσία έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους, σε αντίθεση με περίπου 60 Ουκρανούς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε ότι Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές, που έχουν προκριθεί μέσω των υπαρχόντων συστημάτων πρόκρισης των Διεθνών Ομοσπονδιών, θα κηρυχθούν επιλέξιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024", σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που υπογραμμίζονται παρακάτω. Μεμονωμένοι Ουδέυτεροι Αθλητές είναι αθλητές με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο.

Οι πιστοποιημένοι αθλητές με Ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο θα εγγραφούν και θα αγωνιστούν ως Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές.

Ομάδες αθλητών με Ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οι αθλητές που υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το προπονητικό προσωπικό που υποστηρίζει ενεργά τον πόλεμο δεν θα μπει.

Οι αθλητές που είναι συμβεβλημένοι με τις ρωσικές ή λευκορωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας δεν θα είναι επιλέξιμοι να συμμετάσχουν ή να αγωνιστούν. Προσωπικό υποστήριξης που είναι συμβεβλημένο με τις ρωσικές ή λευκορωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας δεν θα εισαχθεί.

Οποιοσδήποτε τέτοιος μεμονωμένος ουδέτερος αθλητής, όπως όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες αθλητές, θα πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις αντιντόπινγκ που ισχύουν γι 'αυτούς ενόψει και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, και ιδιαίτερα αυτές που ορίζονται στους κανόνες αντιντόπινγκ.

Οι κυρώσεις κατά των υπευθύνων του πολέμου, των κρατών και κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, παραμένουν σε ισχύ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Αυτό σημαίνει, ειδικότερα, ότι:

Καμία σημαία, ύμνος, χρώματα ή οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας δεν θα εμφανίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 σε κανένα επίσημο χώρο ή οποιαδήποτε επίσημη εκδήλωση.Κανένας Ρώσος ή Λευκορωσικός κυβερνητικός ή κρατικός αξιωματούχος δεν θα προσκληθεί ούτε θα διαπιστευτεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024».Super League: Αυλαία στην κανονική διάρκεια - Ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ, κόντρα σε ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός
Super League: Αυλαία στην κανονική διάρκεια - Ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ, κόντρα σε ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός
Και οι γυναίκες στον στρατό - Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία
Και οι γυναίκες στον στρατό - Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία
NBA: Ο ΛεΜπρόν έσπασε το φράγμα των 40.000 πόντων αλλά οι Νάγκετς χάλασαν το παρτι
NBA: Ο ΛεΜπρόν έσπασε το φράγμα των 40.000 πόντων αλλά οι Νάγκετς χάλασαν το παρτι
Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο αξίας… 40.000 δολαρίων
Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο αξίας… 40.000 δολαρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved