Γκολομέεβ στο Onsports: Το όνειρο πραγματικότητα στο Παρίσι - Ευγνώμων για τη στήριξη των My market

Γκολομέεβ στο Onsports: Το όνειρο πραγματικότητα στο Παρίσι - Ευγνώμων για τη στήριξη των My market

Το βλέμμα στον επόμενο στόχο στρέφει ο 28χρονος κολυμβητής που κατέκτησε την πέμπτη θέση στα 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Το Παρίσι είναι κοντά». Αυτό δηλώνει ο Κριστιάν Γκολομέεβ, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης στον τελικό του στα 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 28χρονος κολυμβητής που αποτελεί μέλος της My Ομάδα των My market εδώ και δύο χρόνια, θέτει νέους στόχους και κάνει νέα όνειρα δίχως σταματημό.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούσαν ως το μεγάλο «αστέρι» της ελληνικής κολυμβητικής αποστολής στο Τόκιο. Και δεν είχαν άδικο, αφού βρέθηκε στους πέμπτους καλύτερους κολυμβητές του πλανήτη, ενώ κατέχει πλέον με τον Σπύρο Γιαννιώτη την κορυφαία θέση στην κολύμβηση σε πισίνα μέχρι τώρα (με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα).

Ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής αναλύει στο onsports.gr τις δυσκολίες που όλοι οι αθλητές αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας, επισημαίνει τη σημαντική συμβολή των χορηγών όπως τα My market στην προετοιμασία τους, ενώ δηλώνει πως το μετάλλιό του για φέτος και για πάντα είναι ο γιος του που περιμένει με τη σύζυγό του.

gkolomeev01

Έρχεται η μεγάλη στιγμή. Βουτάς στην πισίνα και σε μερικά δευτερόλεπτα βγαίνεις και ξέρεις ότι είσαι ο πέμπτος καλύτερος κολυμβητής όλου του πλανήτη. Τι σκέφτηκες;

«Ήμουν σκασμένος. Ήθελα το μετάλλιο και ήξερα ότι μπορούσα να έχω καλύτερο πλασάρισμα. Ταυτόχρονα όμως, ήξερα ότι ήταν και ο πρώτος τελικός σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα μου και κατάφερα να βγω στην πέμπτη θέση. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είναι λογικό βέβαια να είμαι έτσι. Αν δεν με ενοχλούσε, θα σήμαινε πως δεν με ενδιαφέρει αυτό που κάνω, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει».

Ένιωσες ταυτόχρονα να απελευθερώνεται η πίεση και το άγχος;

«Βεβαίως! Όλοι οι αθλητές νομίζω όταν τερματίζουν και ολοκληρώνεται η προσπάθειά τους νιώθουν ένα αίσθημα απελευθέρωσης. Ιδιαιτέρως αυτοί οι Ολυμπιακοί ήταν πολύ ιδιαίτεροι. Περάσαμε όλοι δύσκολα με τον κορονοϊό. Για κάποιο διάστημα δεν μπορούσαμε καν να προπονηθούμε, ενώ πήγε πίσω όλος μας ο προγραμματισμός. Η πίεση ήταν αυξημένη. Οπότε, φτάνοντας στο τέλος μπορείς πλέον να χαλαρώσεις. Για πολύ λίγο φυσικά, αφού μπαίνουμε αμέσως στην επόμενη Ολυμπιάδα. Κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα. Τη γυναίκα μου, τον θείο μου, τους προπονητές μου και τους χορηγούς μου, όπως τα My market»!

Βρίσκεσαι πλέον στην κορυφαία θέση που έχει κατακτήσει ποτέ Έλληνας σε πισίνα – με εξαίρεση το 1896 -, μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ήταν 5ος Ολυμπιονίκης στα 1.500μ. ελεύθερο στην Αθήνα το 2004…

«Αυτό δεν το γνώριζα μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που το έχω πετύχει αυτό. Και μάλιστα που ισοφάρισα μια διάκριση που έχει ο Σπύρος, ο οποίος είναι σπουδαίος αθλητής και τον σέβομαι».

gkolomeev02

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

«Να ξεκουραστώ! Και φυσικά να γεννηθεί ο γιος μου που τον περιμένουμε με τη σύζυγό μου τον Οκτώβριο. Περιμένω πώς και πώς να έρθει. Θα είναι το μετάλλιό μου για εφέτος και για πάντα. Παρ’ όλα αυτά, αφού ξεκουραστώ για ένα διάστημα θα επιστρέψω στις προπονήσεις. Το Παρίσι είναι κοντά».

Οπότε βάζεις… πλώρη για τους Ολυμπιακούς του 2024;

«Αυτός είναι ο στόχος! Θέλω να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ τα επόμενα τρία χρόνια για το Παρίσι και να κάνω εκεί το όνειρό που έχω από παιδάκι, πραγματικότητα. Μακάρι να ξεμπερδέψουμε σύντομα και με την πανδημία του Covid-19 και να μπορέσουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας πιο εύκολα».

Είσαι μέλος της My Ομάδα των My market εδώ και δύο χρόνια. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή τους στην προετοιμασία σου;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να έχει στήριξη από χορηγούς. Με τα My market μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ήταν δίπλα μου σε δύο χρονιές πραγματικά πολύ δύσκολες, λόγω και της πανδημίας. Με βοηθούν ώστε να έχω μια πιο εύκολη καθημερινότητα και να μπορώ να επικεντρώνομαι ακόμη περισσότερο στις προπονήσεις μου. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη που έχω».


Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved