Ολυμπιακοί Αγώνες: Καραντίνα για όσους επιστρέφουν στη Νότια Αυστραλία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καραντίνα για όσους επιστρέφουν στη Νότια Αυστραλία

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας (AOC) χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας «σκληρή και αδιάφορη» για την επιβολή επιπλέον καραντίνας δύο εβδομάδων για αθλητές που επιστρέφουν στην πολιτεία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθούν για 28 ημέρες.

Οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που φθάνουν στην Αυστραλία πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες σε ξενοδοχεία καραντίνας ή σε άλλες ειδικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των περιορισμών της COVID-19.

Η Νότια Αυστραλία (SA) επιβάλλει επιπλέον 14 ημέρες για αφίξεις από τις ανατολικές πολιτείες της Αυστραλίας Βικτώρια, Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πανδημία.

Η AOC δήλωσε ότι η SA απέρριψε το αίτημά της για εξαίρεση από την επιπλέον περίοδο καραντίνας.

«Ενώ οι άλλες χώρες γιορτάζουν την επιστροφή των αθλητών τους, εμείς υποβάλλουμε τη δική μας ομάδα στην πιο σκληρή και αδιάφορη μεταχείριση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AOC Ματ Κάρολ σε δήλωσή του την Τετάρτη.

«Τιμωρούνται επειδή εκπροσώπησαν με υπερηφάνεια τη χώρα τους με διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης SA δεν μπόρεσε να δώσει άμεσο σχόλιο, αλλά επανέλαβε τον κανονισμό της καραντίνας του κράτους.

Η AOC ανακοίνωσε ότι 56 μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας επέστρεφαν στην SA και 16 βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα στην πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, το Σίδνεϊ.

«Όχι μόνο οι Ολυμπιονίκες μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά ζούσαν επίσης σε μια εξαιρετικά ελεγχόμενη φούσκα στο Τόκιο, λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις - και ελέγχονταν καθημερινά για πολλές εβδομάδες», δήλωσε ο Κάρολ.

«Δεν έχουμε λάβει καμία εξήγηση για ποιό λόγο απορρίφθηκε η αίτησή μας για λογαριασμό αυτών των αθλητών».

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού, Ντέιβιντ Χιουζ, δήλωσε ότι η περίοδος επιπλέον καραντίνας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επιστημονικά και αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική και ψυχική ευημερία των ατόμων που επηρεάζονται.

Μέσω ενός συνδυασμού αυστηρών ταξιδιωτικών και συνοριακών ελέγχων και πρόωρων αποκλεισμών, η Αυστραλία τα πήγε καλύτερα από πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταγράφοντας λιγότερα από 37.000 κρούσματα COVID-19 και έναν αριθμό νεκρών κάτω των 1.000.Μπάσκετ Γυναικών: Προκρίθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μπάσκετ Γυναικών: Προκρίθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου γυναίκα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου γυναίκα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους
Elite League: «Διπλό» του Μίλωνα στη Λευκάδα
Elite League: «Διπλό» του Μίλωνα στη Λευκάδα
«Καλάθι Χριστουγέννων» και «Αϊ Βασίλη»: Πότε κάνουν πρεμιέρα
«Καλάθι Χριστουγέννων» και «Αϊ Βασίλη»: Πότε κάνουν πρεμιέρα
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved