Ολυμπιακοί Αγώνες: Ημιτελικοί… φωτιά στο πόλο γυναικών (videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ημιτελικοί… φωτιά στο πόλο γυναικών (videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύο σπουδαίοι ημιτελικοί θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό τουρνουά στο πόλο των γυναικών. Ρωσία - ΗΠΑ και Ισπανία - Ουγγαρία θα παλέψουν για τον τελικό.

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα σε κανένα σημείο του αγώνα, η Ολυμπιακή ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών των ΗΠΑ, επικράτησε στον προημιτελικό του Καναδά με 16-5 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι Αμερικανίδες πήραν από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα και μάλιστα στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν «σαρωτικές» καθώς προηγήθηκαν με 7-1, ενώ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, έκαναν συντήρηση δυνάμεων, εν΄ όψει της συνέχειας στο τουρνουά.

Από τρία γκολ για τις νικήτριες, σημείωσαν οι Στέφενς, Ουίλιαμς και ΜακΚένζι Φίσερ, από δύο οι Μάσελμαν και Αρια Φίσερ και από ένα οι Χαραλαμπίδη, Τζιλκράϊστ και Φατάλ. Από τις Καναδέζες, σκόραραν οι Λα Ρος (2), Κρέϊβερ, Ράϊτ και ΜακΚέλβεϊ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Καναδά): 1-7, 2-4, 0-0, 2-5.

Εύκολα η Ισπανία

Η διαφορά που πήρε στο πρώτο οκτάλεπτο, αποδείχθηκε καταλυτική για την πρόκριση της Ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας στην ημιτελική φάση της υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς επικράτησε στον προημιτελικό της Κίνας με 11-7.

Οι Ευρωπαίες προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 5-2 και διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, καθώς άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι Κινέζες για να πλησιάσουν στο σκορ.

Κορυφαία σκόρερ για τις νικήτριες, ήταν η Φόρσα με τέσσερα γκολ, ενώ δύο τέρματα σημείωσε η Ορτίθ και από ένα, οι Μπαχ, Αννα Εσπάρ, Γκονζάλεθ, Ταράγκο και Γκαρθία. Από τις Ασιάτισσες, σκόραραν οι Νίου (2), Σινιάν Βανγκ, Σιόνγκ, Λου, Χουάνγκ Βανγκ και Ντενγκ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 5-2, 4-3, 2-1, 0-1.

«Καθάρισε» στο τέλος η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία εξασφάλισε θέση στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών του Τόκιο, καθώς επικράτησε 14-11 της Ολλανδίας στον προημιτελικό. Οι Μαγυάρες είχαν μικρό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά «καθάρισαν» το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό, όταν τα γκολ της Σίλαγκι και της Λαϊμέτερ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Αντίπαλος της Ουγγαρίας στον ημιτελικό της Πέμπτης (5/8) θα είναι η Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ολλανδία): 3-4, 4-4, 2-2, 2-4

Πρόκριση από την… τερματοφύλακα για Ρωσία

Η Ρωσία συμπλήρωσε την τετράδα των ημιτελικών στο γυναικείο τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης, η ομάδα του Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ νίκησε 9-8 την Αυστραλία και έκλεισε... ραντεβού με τις ΗΠΑ στον ημιτελικό της Πέμπτης (5/8).

Με πρωταγωνίστρια την τερματοφύλακα Αννα Καρνάουχ (13 αποκρούσεις), η Ρωσία έφτασε να προηγείται 8-4 στην τρίτη περίοδο και κράτησε στην τελική αντεπίθεση των «στίνγκερς», που απλά μείωσαν στο φινάλε.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 2-4, 2-2, 2-2, 2-1

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών της γυναικείας υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:

Καναδάς-ΗΠΑ 5-16
Ισπανία-Κίνα 11-7
Ολλανδία-Ουγγαρία 11-14
Αυστραλία-Ρωσία 8-9

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 5/8

08:00 Κίνα-Ολλανδία (Θέσεις 5-8)
09:30 Ρωσία-ΗΠΑ (Ημιτελικός)
12:20 Αυστραλία-Καναδάς (Θέσεις 5-8)
13:50 Ισπανία-Ουγγαρία (Ημιτελικός)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8

03:30 Θέσεις 7-8
05:00 Θέσεις 5-6
07:40 «Μικρός» τελικός
10:30 ΤΕΛΙΚΟΣ



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved