Αποκλεισμός της Ρωσίας και από τους Χειμερινούς του 2018 στη Νότια Κορέα

Αποκλεισμός της Ρωσίας και από τους Χειμερινούς του 2018 στη Νότια Κορέα

Η Ρωσία, που έχει ήδη αποκλειστεί από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αποκλείστηκε επίσης και από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πιονγκτσανγκ, στη Νότια Κορέα το 2018, εξαιτίας, όπως αναφέρεται, ύπαρξης προγράμματος ντόπινγκ, που υποστηρίζεται από το κράτος.

Η Παραολυμπιακή Επιτροπή Ρωσική (RPC) ανακοίνωσε σήμερα την πιο πρόσφατη τιμωρία που αποφάσισε η Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

«Η απόφαση που ελήφθη από την IPC και επιβεβαιώθηκε από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) , σχετικά με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει επίσης επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας τους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 στο Πιονγκτσανγκ,» ανέφερε η RPC, στην ιστοσελίδα της (www.paralymp.ru).

Την περασμένη εβδομάδα το CAS, το Ανώτατο Δικαστήριο του Αθλητισμού, απέρριψε την έφεση της RPC κατά της απαγόρευσης από τους Αγώνες του Ρίο. Η απόφαση για τον αποκλεισμό της ομάδας της Ρωσίας σημαίνει ότι τουλάχιστον 260 αθλητές από τη χώρα, θα χάσουν τους Αγώνες που θα γίνουν από τις 7 έως 18 Σεπτεμβρίου. Η Ρωσία άσκησε έφεση κατά της απόφασης CAS στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και το αποτέλεσμα αναμένεται έως αύριο. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του CAS, μόνο βάση διαδικαστικής παραδρομής και όχι επί της ουσίας της υπόθεσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλεσε την απόφαση αποκλεισμού από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «κυνική και ανήθικη» αλλά δήλωσε ότι η Μόσχα αναγνώρισε τα λάθη που είχε κάνει για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η απόφαση που απαγόρευσε στους Ρώσους αθλητές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, ήταν μια ζωντανή εκδήλωση «για το πώς τα ανθρωπιστικά θεμέλια του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, περιφρονούνται ξεδιάντροπα από την πολιτική». Πρόσθεσε: «Η απόφαση να αποκλείσει την ομάδας μας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι έξω από το νόμο, τα χρηστά ήθη έξω και έξω από τον ανθρωπισμό. Είναι απλά κυνικό για εκείνους για τους οποίους ο αθλητισμός έχει γίνει το νόημα της ζωής τους. Νιώθω ακόμα και οίκτο για εκείνους που έλαβαν τις αποφάσεις αυτές, διότι πρέπει επίσης να κατανοήσουν ότι είναι τόσο εξευτελιστικό γι 'αυτούς.».

Η ομάδα της Ρωσίας βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2014 στη ρωσική πόλη Σότσι, μετά τη δεύτερη θέση πίσω από την Κίνα, στο Λονδίνο το 2012.



Βαθμολογία Euroleague: Έπιασε κορυφή ο Παναθηναϊκός! - Τέταρτη διαδοχική νίκη για τους «πράσινους»
Βαθμολογία Euroleague: Έπιασε κορυφή ο Παναθηναϊκός! - Τέταρτη διαδοχική νίκη για τους «πράσινους»
Κλήρωση Τζόκερ 25/11/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 2.000.000 ευρώ
Κλήρωση Τζόκερ 25/11/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 2.000.000 ευρώ
Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν 91-69: Πρώτα την εξαφάνισε και μετά την ισοπέδωσε
Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν 91-69: Πρώτα την εξαφάνισε και μετά την ισοπέδωσε
Champions League: «Ζημιά» στην Τουρκία η Ουνιόν, πρώτη νίκη για Μπενφίκα - Τα αποτελέσματα
Champions League: «Ζημιά» στην Τουρκία η Ουνιόν, πρώτη νίκη για Μπενφίκα - Τα αποτελέσματα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved