Ρίο 2016: Οι ΗΠΑ στον τελικό

Ρίο 2016: Οι ΗΠΑ στον τελικό

Σ' ένα remake των τελικών στο Πεκίνο και το Λονδίνο, οι ΗΠΑ νίκησαν 82-76 την Ισπανία αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι δεν έπαιξε ξανά σπουδαίο μπάσκετ, αλλά ήταν όσο αποτελεσματική έπρεπε προκειμένου να φτάσει σε μία ακόμα νίκη και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι Ισπανοί για μία ακόμα φορά δυσκόλεψαν αρκετά τους αντιπάλους τους, αλλά δεν μπόρεσαν να τους νικήσουν, κάτι που έχουν πετύχει μόνο στο Μουντομπάσκετ του 2002 σε αγώνα για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Οι ΗΠΑ είχαν από την αρχή μέχρι το τέλος το προβάδισμα αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν αρκετά για να χαλαρώσουν.

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν ξανά αρκετά εύστοχος σκοράροντας 22 πόντους, ενώ ο Ντε Άντρε Τζόρνταν ήταν ξανά κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια μαζεύοντας 16 ριμπάουντ και προσθέτοντας εννιά πόντους.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Πάου Γκασόλ ξεχώρισε με 23 πόντους κι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Ισπανίας ξεπερνώντας τον θρυλικό Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. 

Δεκάλεπτα: 17-24, 39-45, 57-66, 76-82

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 23 (8 ριμπ.), Ρούντι 9 (7 ριμπ.), Ροντρίγκεθ 11 (5 ασίστ), Ναβάρο 9, Ρέγες 3, Κλαβέρ 5, Ερνανγκόμεθ 4, Γιουλ 5, Μίροτιτς 7, Ρούμπιο.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπάτλερ, Ντουράντ 14 (8 ριμπ.), Τζόρνταν 9 (16 ριμπ., 4 τάπες), Λάουρι 9, Ίρβινγκ 13, Τόμπσον 22, Κάζινς 2, Τζορτζ 6, Γκριν, Άντονι 7.



Europa League: Τελευταία πράξη στη League Phase με το μυαλό στους επτά αδικοχαμένους φιλάθλους
Europa League: Τελευταία πράξη στη League Phase με το μυαλό στους επτά αδικοχαμένους φιλάθλους
«Πετάει» για Γαλλία ο Παναθηναϊκός
«Πετάει» για Γαλλία ο Παναθηναϊκός
Στην Ελλάδα σήμερα οι σοροί των φίλων του ΠΑΟΚ
Στην Ελλάδα σήμερα οι σοροί των φίλων του ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός: Ενίσχυση με τον 22χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο
Λεβαδειακός: Ενίσχυση με τον 22χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved