Χειμερινοί Ολυμπιακοί Σότσι: Τρίτωσε το... ντόπινγκ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Σότσι: Τρίτωσε το... ντόπινγκ

Νέο κρούσμα ντόπινγκ, το τρίτο κατά σειρά, έλαβε χώρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι της Ρωσίας.

Μετά τη Γερμανίδα αθλήτρια του διάθλου, Έφι Ζαχενμπάχερ-Στέλε και τον Ιταλό αθλητή του ελκήθρου, Γουίλιαμ Φρουλάνι, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουκρανίας γνωστοποίησε πως και η αθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής, Μαρίνα Λίσογκορ, «συνελήφθη» να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.

«Η πειθαρχική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ενημέρωσε επίσημα την Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή σήμερα ότι η Ουκρανή σκιέρ των δρόμων αντοχής, Μαρίνα Λίσογκορ, βρέθηκε θετική στην ουσία "trimetazidine", η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα απαγορευμένων ουσιών από την 1η Ιανουαρίου 2014» αναφέρει η Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή και συμπληρώνει: «Η Μαρίνα Λίσογκορ έδωσε την εξήγησή της στη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής, ότι πήρε το φάρμακο "Preductal", χωρίς να γνωρίζει ότι περιέχει το απαγορευμένο συστατικό, επομένως παρέβη χωρίς πρόθεση τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ της ΔΟΕ».

Η Λίσογκορ και η Κατερίνα Σέρντιουκ απέσυραν την Τετάρτη τη συμμετοχή τους από την ομάδα σπριντ των γυναικών, με την ουκρανική αποστολή να επικαλείται τραυματισμό στη μέση στην περίπτωση της Σέρντιουκ. Η Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν ανακοίνωσε εάν η Λίσογκορ βρέθηκε «θετική» σε έλεγχο στη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι.

Από την πλευρά της, η Λίσογκορ, η οποία κατετάγη 58η στα 10 χιλιόμετρα κλασικής τεχνικής στους Αγώνες του Σότσι, επέρριψε την ευθύνη για το θετικό δείγμα σε αμέλειά της. «Το 2004 υποβλήθηκα σε επέμβαση στον θυρεοειδή αδένα και, προκειμένου να με βοηθήσει να το ξεπεράσω, ο καρδιολόγος μου μου έδωσε μια συνταγή για το preductal» αναφέρει η αθλήτρια σε δήλωσή της που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συμπληρώνει: «Αυτά τα φάρμακα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε φαρμακείο και χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική πρακτική. Πριν τα πάρω, αισθάνθηκα σίγουρη ότι δεν περιείχαν απαγορευμένες ουσίες και πήρα το φάρμακο ξανά στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όμως, από την 1η Ιανουαρίου 2014, κάποια συστατικά αυτού του φαρμάκου είναι πλέον στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες. Αυτό είναι δικό μου λάθος και δυστυχώς αυτό έχει συμβεί».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TVFormula 1: Ανακοινώθηκαν οι έξι αγώνες σπριντ για το 2023
Formula 1: Ανακοινώθηκαν οι έξι αγώνες σπριντ για το 2023
Super League 2: To νέο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής - Νωρίτερα η σέντρα
Super League 2: To νέο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής - Νωρίτερα η σέντρα
Στίβος: Βραβεύτηκε ο Τεντόγλου και οι κορυφαίοι των Βαλκανίων
Στίβος: Βραβεύτηκε ο Τεντόγλου και οι κορυφαίοι των Βαλκανίων
ΑΕΚ: Ονειρεύονται Ματίας Αλμέιδα στην Εθνική Μεξικού!
ΑΕΚ: Ονειρεύονται Ματίας Αλμέιδα στην Εθνική Μεξικού!