Φουντουλάκης: «Να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο στο Λονδίνο»
SHARE

Φουντουλάκης: «Να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο στο Λονδίνο»

Έτοιμη για μετάλλια και διακρίσεις ισάξιες με αυτές του Πεκίνου πριν από τέσσερα χρόνια, είναι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, η επίσημη παρουσίαση της οποίας έγινε σήμερα (21/08) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή, του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταύρου Μακαρίου, της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακής Γιαννακίδου, του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, της αντιδημάρχου αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, Παναγιώτας Ψαράκη, του Διευθυντή Συντονιστή του ΟΑΚΑ, Βασίλη Κάκου, του προέδρου του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου και πλήθος άλλων επισήμων, η ελληνική ομάδα έδωσε υπόσχεση ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, το αεροπλάνο που θα τη μεταφέρει θα έχει λάμψη... χρυσού!

Μάλιστα, η ομάδα, έλαβε και την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θαυμακού, κ. Ιάκωβου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, στην ομιλία του είπε ότι η ομάδα θα επιδιώξει να χαρίσει μοναδικές στιγμές στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, ενώ ζήτησε και από την πολιτική και αθλητική ηγεσία να βρίσκεται δίπλα στο παραολυμπιακό κίνημα και την επόμενη ημέρα μετά το Λονδίνο.

«Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές αξίες και οι θεσμοί απαξιώνονται καθημερινά, το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα έχει την τύχη να στέκεται αγέρωχο στο ύψος των περιστάσεων και πάνω απ` όλα ζωντανό, ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη την τελευταία τετραετία, των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Με γνώμονα τις ουσιαστικές δυσκολίες που προέκυψαν καθ` όλη τη διάρκεια της προ-Παραολυμπιακής προετοιμασίας και πορείας στο δρόμο για το Λονδίνο, θεωρούμε ότι η παρουσία μας και μόνο σε μία παγκοσμίου κύρους διοργάνωση αποτελεί από μόνη της μια μεγάλη νίκη, ένα πρώτο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό.

Η ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Λονδίνο, διαθέτει τη μαγιά για να φτάσει ψηλά, όπως συνέβη και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, όταν μεταξύ 146 εθνικών παραολυμπιακών επιτροπών, η χώρα μας κατάφερε να βρεθεί στην 20η θέση με συνολικά 24 μετάλλια. Θα ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα με 110 άτομα, εκ των οποίων 61 αθλητές και αθλήτριες που αντιστοιχούν σε εννέα αθλήματα από τα 20 που βρίσκονται στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων», είπε ξεκινώντας στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Και συνέχισε: «Η ομάδα, αποτελούμενη από παλιούς αλλά και νέους αθλητές, αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή και προέκυψε -δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στην Ελλάδα- μέσα από όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά τεστ. Είναι οι καλύτεροι των καλύτερων και γι` αυτό επελέγησαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για μια αγωνιστική εκδήλωση στην οποία θα λάβουν συνολικά μέρος, περισσότεροι από 4.200 αθλητές σε 503 αγωνίσματα. Αισιοδοξούμε ότι η παρουσία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Λονδίνο, θα είναι το ίδιο επιτυχημένη με εκείνη της Αθήνας και φυσικά του Πεκίνου. Αισιοδοξούμε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Λονδίνο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα: την καταξίωσή της στο παγκόσμιο παραολυμπιακό αθλητικό γίγνεσθαι. Καλούμε την πολιτική και αθλητική ηγεσία αυτής της χώρας, να σταθεί δίπλα μας και την επόμενη ημέρα, μετά τους Αγώνες του Λονδίνου. Το Παραολυμπιακό Κίνημα πρέπει να παραμείνει ζωντανό πάση θυσία. Συμμάχους μας στη δύσκολη αυτή αποστολή έχουμε τους χορηγούς της ΕΠΕ, την ΟΠΑΠ ΑΕ, τις εταιρείες Rollmann, P&G, Olympic Air αλλά και τον Όμιλο «Υγεία» τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη που μας προσφέρουν με κάθε τρόπο. Εκ μέρους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, εύχομαι Καλή Επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και να θυμάστε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η αδιάλλακτη επιμονή στο σκοπό».

O Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και περηφάνια για αυτή την αποστολή των 61 αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είμαι βέβαιος ότι θα φέρουν καλά αποτελέσματα. Ωστόσο τα μετάλλια δεν είναι το παν. Το βασικότερο είναι το μετάλλιο της ζωής. Και πράγματι αυτά τα παιδιά προσφέρουν πολύ περισσότερα από εμάς στη ζωή.

Ο Αθλητισμός των ΑΜΕΑ, όπως και ο Μαζικός Αθλητισμός δε μπορεί να ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιστρέφουν στη ΓΓΑ. Η  ΓΓΑ συνέβαλε στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Μαζικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας έτσι ερέθισμα για τη συμμετοχή όλων. Όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική άνεση, έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν. Έτσι, απαντάμε στις «κατηγορίες» περί ταξικού Αθλητισμού. Είναι πολύ βασικό να κρατήσουμε τον Μαζικό Αθλητισμό ως προσφορά της Πολιτείας. Γι αυτό το λόγο το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε και πλέον οι διευθύνσεις των ΑΜΕΑ και του Μαζικού Αθλητισμού επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα ανασυγκροτηθεί. Εύχομαι η Παναγία, την οποία γιορτάσαμε πρόσφατα να σας «σκεπάζει» και να σας δώσει ό,τι καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά με ιδιαιτερότητες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά. Τελειώνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς αυτών των παιδιών, διότι είναι αυτοί που τα στηρίζουν και «πολεμούν» για αυτά».

Οι ομιλίες των υπολοίπων εκπροσώπων αλλά και των χορηγών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση:

Βασίλης Κικίλιας (βουλευτής ΝΔ): «Η μέρα δεν είναι για εμάς. Είναι η δική σας στιγμή. Προετοιμαζόμασταν τέσσερα χρόνια γι’ αυτήν την στιγμή και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι σημαντικό ότι ο αθλητισμός των ΑμεΑ επιστρέφει στο Υπουργείο Αθλητισμού. Οι εποχές είναι τέτοιες που ψάχνουμε πρότυπα, ψυχές και καρδιά μεγάλη. Όλα αυτά τα συγκεντρώνεται εσείς. Σας θαυμάζω για ότι έχει πετύχει».

Σταύρος Μακαρίου (εκπρόσωπος Ανεξαρτήτων Ελλήνων): «Έχετε επιτύχει πάρα πολλά. Και μόνο που συμμετέχετε σε αυτήν την εθνική αποστολή. Μέσα από τη δική σας την προσπάθεια, αποτελείται παραδείγματα και στους υπόλοιπους ανθρώπους που βιώνουν κάποιο είδος αναπηρία, να τους πείσετε να σηκωθούν από το κρεβάτι, να βγουν από το σπίτι, να πάψουν να φοβούνται και να μπορέσουν να προσφέρουν πρώτα απ’ όλα στον εαυτό τους και μετά στο οικογενειακό τους περιβάλλον και την κοινωνία. Θα μας κάνετε ακόμη για μια φορά υπερήφανους».

Σπύρος Χαλβατζής (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ): «Το δικό σας παράδειγμα, αθλητών, συνοδών, προπονητών αλλά και των γονιών σας, είναι αυτό που δίνει το μήνυμα. Μήνυμα ότι παλεύεται για τη ζωή. Παλεύεται για αξίες. Αξίζετε συγχαρητήρια. Το κράτος έχει υποχρέωση να στηρίζει όχι ηθικά μόνο, αλλά κυρίως να δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές ώστε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Καλή επιτυχία και καλή επιστροφή. Λίγα ή πολλά μετάλλια δεν έχει σημασία. Ξεχωριστή σημασία έχει η μεγάλη προσπάθεια που το σύνολο αυτής της ομάδας καταβάλει».

Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν (πρέσβης Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα): «Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές καλό ταξίδι στο Λονδίνο και καλές επιτυχίες.  Σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανώσαμε στην Πρεσβεία για την αντίστροφη μέτρηση προς το Λονδίνο2012, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικούς από τους Έλληνες αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας, οι οποίοι εντυπωσιάζουν  με τις ικανότητες τους και με την αφοσίωση που δείχνουν  στον αθλητισμό και στις ολυμπιακές αξίες. Στο Λονδίνο, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες οργανώνονται ως αδιάσπαστο μέρος της Ολυμπιάδας, γεγονός που αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα πως οι Παραολυμπιακοί  Αγώνες είναι ισότιμη διοργάνωση με τους Ολυμπιακούς. Το ίδιο  και οι αθλητές τους».

Τις ευχές τους για καλή επιτυχία, έδωσαν και οι εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών, της ΟΠΑΠ ΑΕ (Ευφημία Χαλάτση, μέλος του ΔΣ), της Rollmann (Γιώργος Τσουρούφλης), της P&G (Δέσποινα Πάσσαρη, στέλεχος τμήματος επικοινωνίας), της Olympic Air (Ρένα Σωτηριάδου, διευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων) και του Ομίλου «Υγεία» (Κατερίνα Σκουτέλα, υπεύθυνη Marketing).

Ο Χρήστος Ταμπαξής σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας

Ο Χρήστος Ταμπαξής θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου (22:30 ώρα Ελλάδας) στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής ομάδας.

Ο 35χρονος κολυμβητής του ΠΑΣΚΑ, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1996 στην Ατλάντα, είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων και δύο παγκοσμίων ρεκόρ. Συγκεκριμένα ήταν πρώτος στα 50 μέτρα ύπτιο τόσο στην Αθήνα όσο και στο Πεκίνο, ενώ το 2004 κατέκτησε και δύο ασημένια μετάλλια στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο. Κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο.

«Έχω την τιμή να ανακοινώσω τον σημαιοφόρο της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Πρόκειται για τον κάτοχο τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, τον κολυμβητή Χρήστο Ταμπαξή, ο οποίος θα έχει την τιμή να οδηγήσει την υπόλοιπη ελληνική ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Χρήστος Ταμπαξής, από το 1996 αποτελεί ανελλιπώς μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη νίκη. Του εύχομαι, όπως και στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας, καλή δύναμη, καλό κουράγιο και πάνω απ΄όλα να ευχαριστηθούν τον αγώνα που θα δώσουν στο Λονδίνο», είπε ο κ. Φουντουλάκης.


OnSports Live στις 16:00 με τους Κοντό και Κυριακόπουλο
OnSports Live στις 16:00 με τους Κοντό και Κυριακόπουλο
Volley League Γυναικών: Με εκπροσώπους έξι διαφορετικών ομάδων η κορυφαία 7άδα!
Volley League Γυναικών: Με εκπροσώπους έξι διαφορετικών ομάδων η κορυφαία 7άδα!
Πάει για "κραχ" η Ρόμα
Πάει για "κραχ" η Ρόμα
Μπόλονι: «Προτεραιότητα στους βαθμούς»! (Photos)
Μπόλονι: «Προτεραιότητα στους βαθμούς»! (Photos)

Απίστευτο ρεζιλίκι του Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη του

Απίστευτο ρεζιλίκι του Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη του

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι - Προσοχή σε πολλές περιοχές

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι - Προσοχή σε πολλές περιοχές

Τότε θα γίνει το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Αποφασισμένος ο Ερντογάν

Τότε θα γίνει το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Αποφασισμένος ο Ερντογάν

Καιρός: Επιλεκτική αλλαγή με ραγδαιότητα. Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου

Καιρός: Επιλεκτική αλλαγή με ραγδαιότητα. Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου

Από ποιο ζώδιο πιστεύεις ότι... τρέχουν να ξεφύγουν;

Από ποιο ζώδιο πιστεύεις ότι... τρέχουν να ξεφύγουν;

Πανικός σε γάμο. Ο γαμπρός διέκοψε την τελετή! «Πάγωσε» η νύφη... (vid)

Πανικός σε γάμο. Ο γαμπρός διέκοψε την τελετή! «Πάγωσε» η νύφη... (vid)

Αυτά είναι τα 4 ζώδια, που μόνο αν... είναι άρρωστα, μένουν στο σπίτι

Αυτά είναι τα 4 ζώδια, που μόνο αν... είναι άρρωστα, μένουν στο σπίτι

Ετρωγε 2 μπανάνες την ημέρα! Η αλλαγή στον οργανισμό εντυπωσιάζει

Ετρωγε 2 μπανάνες την ημέρα! Η αλλαγή στον οργανισμό εντυπωσιάζει

Στρατιωτική θητεία: «Κλείδωσε» το 12μηνο – Πώς, πότε και σε ποιους θα εφαρμοστεί

Στρατιωτική θητεία: «Κλείδωσε» το 12μηνο – Πώς, πότε και σε ποιους θα εφαρμοστεί

Γιατί είναι καλό να γράφουμε με το χέρι και όχι με πληκτρολόγιο;

Γιατί είναι καλό να γράφουμε με το χέρι και όχι με πληκτρολόγιο;

Οι top πόζες της Σοφίας Δανέζη στο Instagram (photos)

Οι top πόζες της Σοφίας Δανέζη στο Instagram (photos)

Επιστράτευση: Ποιες ηλικίες θα κληθούν σε ενδεχόμενο επιστράτευσης

Επιστράτευση: Ποιες ηλικίες θα κληθούν σε ενδεχόμενο επιστράτευσης