Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Ενόργανη γυμναστική: «Ανόητος κανόνας»
Αν και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σύνθετο ατομικό (Τόκιο 2011) στην ενόργανη γυμναστική η Αμερικανίδα Τζόρντιν Γουίμπερ, έμεινε εκτός τελικών στο συγκεκριμένο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο λόγος; Ενώ οι βαθμοί που συγκέντρωσε της έδιναν το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς, ήταν ωστόσο λιγότεροι από αυτούς των δύο άλλων Αμερικανίδων συναθλητριών της και οι κανονισμοί επιτρέπουν μόλις δύο συμμετοχές από κάθε χώρα.
Η Τζόρντιν ξέσπασε σε κλάματα και ήταν πραγματικά απαρηγόρητη μ’ αυτή την εξέλιξη.
Eκνευρισμένος ήταν και ο προπονητής της Αμερικανίδας, Τζον Γκέμπερτ: «Είναι κρίμα που μία παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν μπορεί να αγωνιστεί στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας ενός ανόητου κανόνα», είπε χαρακτηριστικά για το γεγονός ότι η αθλήτριά του δεν θα δώσει το παρών στους τελικούς του σύνθετου ατομικού την Πέμπτη (2/08).