Από πρέσβης, εθνικός… ευεργέτης!

Από πρέσβης, εθνικός… ευεργέτης!

Κάποτε ο Παναθηναϊκός με την διεθνή παρουσία του εκπροσωπούσε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Ευρώπη.  Σήμερα με την απουσία του ευεργετεί τα… ταμεία των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων που συνεχίζουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της «Γηραιάς Ηπείρου».

Αν αυτό δεν το θεωρούν κατάντια διοίκηση, παίκτες και οπαδοί του «τριφυλλιού», τότε σίγουρα πήγαν για ύπνο ήσυχοι χθες το βράδυ και ξύπνησαν ανέμελοι σήμερα το πρωί.

Χειρότερο βέβαια ακόμα κι από αυτό είναι να κοιμήθηκαν και να ξύπνησαν απαθείς για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ομάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός είπε χθες το βράδυ το αναμενόμενο «αντίο» στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού σκορ σαν αυτό με το οποίο είχε καταφέρει να χάσει στο Ισραήλ δεν ανατρέπεται εύκολα. Σίγουρα δεν ανατρέπεται εύκολα από την σημερινή ομάδα και με την καθοδήγηση από τον συγκεκριμένο προπονητή.

Το «αντίο» δεν ήταν ακριβώς αξιοπρεπές, πιθανότατα δε θα επισύρει και βαριά καμπάνα από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο αξιοπρεπές, αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε δουλέψει περισσότερο πάνω σ’ αυτό, αν οι παίκτες είχαν σταθεί καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αν οι οπαδοί είχαν συνειδητοποιήσει ότι η οργή τους (απόλυτα δικαιολογημένη βέβαια) προς τους μετόχους ή α-μετόχους γυρίζει μπούμερανγκ πρώτα και πάνω απ’ όλα στην ομάδα.

Kι αν η πρόκριση χάθηκε στον πρώτο αγώνα στο Ισραήλ, από την «τρικυμία» προπονητή και παικτών στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το χθεσινό ματς ήταν ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους παιχνίδια ο Πορτογάλος τεχνικός. Η αργοπορημένη είσοδος του Καραγκούνη σε ένα ματς που, με όλες τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς για τον συγκεκριμένο παίκτη, ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του, απέδειξε την λάθος ανάγνωση του αγώνα που δεν ήταν η πρώτη για τον Φερέιρα. Η χρησιμοποίηση των Κουίνσι και Λέτο απέναντι σε μια κλειστή άμυνα που «στραγγάλισε» την ικανότητά τους να αναπτυχθούν στο χώρο και η αδυναμία του αργού Τοτσέ να παίξει με πλάτη στο τέρμα, να δώσει μάχες και να διεκδικήσει μπαλιές, έρχονται να ενισχύσουν την εντύπωση ότι ο Πορτογάλος όχι μόνο δεν έχει λύσεις αν κάτι στραβώσει στη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν διαθέτει καν εναλλακτικό πλάνο που να μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες του κάθε ματς.

Αυτοί και μόνο οι λόγοι αρκούν για να προχωρήσει η διοίκηση στο «ηλεκτροσόκ» για το οποίο μιλούσαμε μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στο Τελ Αβίβ, μήπως και καταφέρει να συμμαζέψει ό,τι μπορεί να συμμαζευτεί, στις εγχώριες διοργανώσεις πλέον.

Όχι ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει πανάκεια. Ο Τοτσέ δεν θα γίνει Σισέ αν αλλάξει ο προπονητής. Ούτε οι παίκτες μετρίων προδιαγραφών θα καταφέρουν ξαφνικά να γίνουν σούπερ σταρ. Αλλά θα μπορέσουν ενδεχομένως να γίνουν όλοι  περισσότερο χρήσιμοι με κάποιον άλλο τρόπο παιχνιδιού για τον Παναθηναϊκό.

Κι έπειτα πού ξέρει κανείς; Μπορεί τελικά όλη αυτή η τωρινή μαυρίλα να ήταν το αναγκαίο στάδιο που έπρεπε να περάσει η ομάδα για να δει λίγο φως.

Αλλωστε, το πιο μεγάλο σκοτάδι πέφτει λίγο πριν ξημερώσει…

ΥΓ. Αν μη τι άλλο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έτριψαν όντως τα μάτια τους στο χθεσινό παιχνίδι (για να ξαναθυμηθούμε τη ρήση Κατσουράνη). Μόνο που δεν ήταν από την εικόνα της ομάδας τους, αλλά από τα δακρυγόνα.

ΥΓ1. Η σπουδή της Αστυνομίας να… ψεκάσει το χώρο με χημικά θα μπορούσε να γεννήσει ακόμα και ερωτηματικά. Πιθανότατα βέβαια είναι απόρροια της γνωστής αδυναμίας της να εκτιμήσει καταστάσεις…

ΥΓ2. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεχόταν το γκολ από τη Μακάμπι περνούσε από τις διαφημιστικές πινακίδες μάρκα αναλγητικού, γνωστού για την αποτελεσματικότητά του στην ανακούφιση από τους πόνους. Τέτοιο τάιμινγκ, ούτε… στημένο να ήταν!

ΥΓ3. Ηταν σαφές ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κοιτάξει για τερματοφύλακα. Το θέμα είναι: Toν βρήκε, πριν αποφασίσει να παραχωρήσει τον Τζόρβα;

ΥΓ4. Φανταστείτε του χρόνου τέτοιο πάνω κάτω καιρό να έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα (λέμε τώρα, γιατί με την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και με τις ελάχιστες προοπτικές βελτίωσης που έχει, θα πρέπει να διαθέτει  κανείς πολλή φαντασία…) και να μετέχει στην κλήρωση των ομίλων του Champions League. Θα υποχρεωθεί κατά πάσα πιθανότητα να δώσει και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του χωρίς κόσμο. Eναν κόσμο που έκανε ό,τι μπορούσε (μια μειοψηφία έστω και παρά τη δικαιολογία που έχει ότι προκλήθηκε από τους Ισραηλινούς...) γι’ αυτό…

ΥΓ5. Ασθμαίνοντας και αγκομαχώντας μεν, με την πρόκριση στην τσέπη δε. Η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει ζωντανή στη μάχη για την επιβίωσή της μέσα στη σεζόν. Στο χέρι της είναι να κάνει αυτή την επιβίωση όχι απλά υποφερτή, αλλά ακόμα και ελκυστική…

ΥΓ6. Πριν μερικά χρόνια σε έναν αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Αρη, από μία άγνοια κανονισμού ο Σωτήρης Μπαλάφας έγινε σκωπτικό σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας του για το… κατόρθωμά του να πάρει κόκκινη κάρτα στη διαδικασία των πέναλτι. Χθες το βράδυ με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στην Ουκρανία βρήκε ξανά τη θέση του στις καρδιές τους. Γιατί και οι «παίκτες της δεύτερης γραμμής» (κοπιράιτ Κόλκας) έχουν ψυχή. Αρκεί να την καταθέτουν στο χορτάρι…



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved