Πιέσεις σε Αθανασιάδη

Πιέσεις σε Αθανασιάδη

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις προς τον κ. Αλέκο Αθανασιάδη προκειμένου να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο αλλά και για να παραδώσει την έδρα του σε περίπτωση που επιλέξει να πει το «ΟΧΙ».

Ο βουλευτής αμέσως μετά την ομιλία του κατευθύνθηκε στο γραφείο του πρωην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη ενώ λίγα λεπτά αργότερα εκεί πήγε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κατέβαλλε μια έσχατη προσπάθεια να πείσει τον Κοζανίτη βουλευτή να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο κυρίως τονίζοντας πως ορισμένα από όσα περιλαμβάνονται στις πέντε προτάσεις του βουλευτή έχουν ήδη ικανοποιηθεί.

Να σημειωθεί πως ο κ. Αθανασιάδης στην ομιλία του υποστήριξε ότι βασανίζεται «σε αυτό που ο πιστεύω ότι είναι σωστό και σε αυτό μου λένε ότι είναι λάθος». Υποστήριξε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του πρωθυπουργού και πως συμφωνεί με τον κ. Βενιζέλο για τα άδικα μέτρα.

Όμως, υπενθύμισε πως από καιρό είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν θα ψηφίσω μία διάταξη που αφορά σε πώληση χωρίς να διασφαλίζονται κρίσιμα και ζωτικά θέματα που αφορούν τη χώρα αλλά και την ιδιαίτερή μου πατρίδα» τονίζοντας πως δεν επιθυμεί την πώληση της ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα όμως με την αποκρατικοποίηση του Ιππόδρομου, του Καζίνο και κάθε άλλης δημόσιας επιχείρησης που δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ο Κοζανίτης βουλευτής περιορίστηκε μόνο στο θέμα της ΔΕΗ θέτοντας 5 ερωτήματα «αν έχει οριστεί η τιμή πώλησης», «αν θα γίνει αποτίμηση», «αν θα απολυθούν εργαζόμενοι και αν θα προσληφθούν νέοι» καθώς και αν «Θα εφαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει επενδύσεις από ιδιώτες που θα αναλάβουν την διοίκηση και την ιδιοκτησία».

Ενώ επιπλέον πρότεινε στην κυβέρνηση να δεσμευτεί προς την τρόικα ότι προθυμοποιείται να πωληθεί η ΔΕΗ στα επόμενα 5 χρόνια αλλά «θα συμφωνήσουμε στο Κοινοβούλιο μέσω ειδικού Νόμου το πώς, το πότε και πόσο αυτό θα πρέπει να αποφέρει στη μείωση του χρέους».

Έκλεισε, με μια έκκληση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να ξαναδεί το θέμα πώλησης της ΔΕΗ με βάση πέντε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν σε πωλήσεις ορισμένων μονάδων παραγωγής και σε αξιοποιήσεις κοιτασμάτων λιγνίτη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.gr



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, Τσέλσι – Παρί
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, Τσέλσι – Παρί
Ραφαήλ Παγώνης: Ώρα τελικού για το 13χρονο ταλέντο της Ελλάδας στο Wimbledon - Πότε είναι ο αγώνας
Ραφαήλ Παγώνης: Ώρα τελικού για το 13χρονο ταλέντο της Ελλάδας στο Wimbledon - Πότε είναι ο αγώνας
Κέιτ Μίντλετον: Επέστρεψε με χειροκροτήματα στο Wimbledon - Έδωσε το τρόπαιο στην Σβάιτεκ
Κέιτ Μίντλετον: Επέστρεψε με χειροκροτήματα στο Wimbledon - Έδωσε το τρόπαιο στην Σβάιτεκ
Κολύμβηση: Έσπασε ρεκόρ 16 ετών η Σοφία Καραγιαννάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Κολύμβηση: Έσπασε ρεκόρ 16 ετών η Σοφία Καραγιαννάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved