Σε αστυνομικό κλοιό η Νομική

Σε αστυνομικό κλοιό η Νομική

Τεταμένη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στη Νομική, καθώς από τις 17:30 δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει, την περιοχή γύρω από τη Σχολή, έχοντας κλείσει τη Σόλωνος, όπως αναφέρει το newsbomb, το ρεπορτάζ του οποίου συνεχώς ανανεώνεται.

Οι λαθρομεανάστες από την πλευρά τους διαμηνύουν στον υπουργό Προστασίας ότι εάν επέμβουν τα ΜΑΤ να φέρουν και φέρετρα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να πεθάνουν.


Προηγήθηκε επίσημο αίτημα των πρυτανικών αρχών οι οποιες με έγγραφό τους προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου, ζήτησαν να δοθεί "πράσινο φως" ώστε να επέμβει η αστυνομία στους υπό κατάληψη χώρους της Νομικής από λαθρομετανάστες.

Ήδη 5 εισαγγελείς, βρίσκονται σε επιφυλακή.

Πρoάγγελος της ενέργειας αυτής ήταν η δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη (σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποβάλλει την παραίτησή του), μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους λαθρομετανάστες, στους οποίους προτάθηκε να μετακινηθούν σε άλλο κτίριο και αρνήθηκαν.

Ο κ.Πελεγρίνης είχε δηλώσει με νόημα: "Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατευτεί ο χώρος. Τα επόμενα βήματα θα τα δείτε".

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι στη Βουλή έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας με τη συμμετοχή της υφυπουργού Άννας Νταλάρα και της κας Ρεγγίνας Βάρτζελη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.

Μέλη της  Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στη Νομική ενώ κόσμος συγκεντρώνεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Ο  ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση των μεταναστών, λέγοντας, ότι δεν βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει  άλλοθι στην κυβέρνηση να επιδιώξει την κατάργηση του ασύλου.

Το κείμενο της απόφασης των λαθρομεταναστών να μην αποχωρήσουν από τη Νομική

«Εμείς οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας που είμαστε ήδη στην τρίτη ημέρα απεργίας στη Νομική διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαιώμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες, τα ψέματα, και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέρουμε αν για την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοικτό το χώρο απεργίας από την πρώτη μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κυβέρνηση, να λέγονται αυτά τα ψέματα.

Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κλπ. Και σπίτια έχουμε, και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχνουμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε όσο αντέξει ο οργανισμός μας για την νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής. Δεν είχαμε σκοπό να ενοχλήσουμε κανένα, από την αρχή ξέραμε ότι στο χώρο που θα μπούμε δε γίνονται μαθήματα, σεβόμαστε και προστατεύουμε το χώρο που φιλοξενεί τον αγώνα μας και χαρήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε ότι η σχολή λειτουργεί ξανά κανονικά.

Αποφασίζουμε μόνοι μας και ανεπηρέαστοι μέσα από τις συνελεύσεις μας, δεν κρύβεται κανένας ούτε μπροστά μας ούτε από πίσω μας, δε δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν. Ζητήσαμε βοήθεια και από την αρχή στάθηκαν δίπλα μας Έλληνες και ξένοι αλληλέγγυοι. Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν απεργίες πείνας (Προπύλαια και Πολυτεχνείο) και ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι λόγοι για τους οποίους αυτή η μετακίνηση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:

1.στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι

2.ο χώρος θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός που όχι μόνο δε θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει εντάσεις

3.η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν είναι μόνιμη.

Εμείς οι μετανάστες που αναγκαζόμαστε να περιπλανιόμαστε σε όλο τον κόσμο δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να περιπλανηθούμε και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Ωστόσο δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοικτοί σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας. Ακόμα γνωρίζουμε ότι δε συντρέχει λόγος ασύλου. Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτό το θέμα αλλά να εστιάσει στο δίκαιο αίτημά μας και τη λύση του.

Τέλος, καλούμε όλους τους αλληλέγγυους που το επιθυμούν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα έξω από τη νομική σχολή».

Πηγή: www.newsbomb.gr

Σε αστυνομικό κλοιό η ΝομικήΟλυμπιακός: Διάστρεμμα ο Μπα, ίωση ο Χάμες
Ολυμπιακός: Διάστρεμμα ο Μπα, ίωση ο Χάμες
ΠΑΟΚ: Πέτυχε την αποχή Τζουλάκη – Αναβολή της εκδίκασης για τις 9/12
ΠΑΟΚ: Πέτυχε την αποχή Τζουλάκη – Αναβολή της εκδίκασης για τις 9/12
Τα φιλιά Στικούδη-Σερίφη και οι λαμπερές εμφανίσεις
Τα φιλιά Στικούδη-Σερίφη και οι λαμπερές εμφανίσεις
Μουντιάλ 2022: Το απίθανο ρεκόρ του Φαν Χάαλ στον πάγκο της Ολλανδίας
Μουντιάλ 2022: Το απίθανο ρεκόρ του Φαν Χάαλ στον πάγκο της Ολλανδίας