Δίκη Άλκη Καμπανού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - «Είχαν κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων»

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - «Είχαν κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων»

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Σε εξέλιξη η αγόρευση της εισαγγελέως - «Μανιασμένα θηρία» χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους

Συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως, Κυριακής Κλιάμπα, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού η οποία είπε ότι η επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και των φίλων του «δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη ενώ τις θέσεις τους στο εδώλιο έχουν πάρει και οι δώδεκα κατηγορούμενοι, περιμένοντας την πρόταση της εισαγγελέα.

Η αγόρευση αναμένεται να είναι μαραθώνια ενώ η εισαγγελέας γνωστοποίησε στην αρχή ότι πιθανότατα θα συνεχίσει και την επόμενη δικάσιμο. Η πρότασή της, θα ξεπεράσει τις 400 σελίδες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε ό,τι αφορά τους «δώδεκα» η κυρία Κλιάμπα είπε ότι δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι καλά παιδιά, διότι, όπως είπε, τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα, δεν είναι αρματωμένα σαν αστακοί, αντίθετα, οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα επάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό.

«Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο είπε βάζοντας όλους στο κάδρο της δολοφονίας. Παρά τις συγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας δεν πείστηκε. Η επίθεση είχε αρχή μέση και τέλος», είπε.

Χαρακτήρισε την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα, τονίζοντας ότι προκαλεί πόνο και θλίψη, ενώ αναφερόμενη στην οικογένεια του Άλκη στάθηκε στον πόνο που βιώνει λόγω της απώλειας του 19χρονου και του «μαρτυρικού θανάτου» του. Για τις οικογένειες των κατηγορουμένων σημείωσε ότι ενδεχομένως να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, επειδή βαρύνονται τα παιδιά τους με τέτοια εγκλήματα, αλλά και ίσως επειδή τα είχαν χάσει προ πολλού, λόγω λάθος επιλογών, παθών και μίσους.

Ανατρέχοντας στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η εισαγγελέας κ. Κλιάμπα σχολίασε τα λόγια του πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανού, ο οποίος αναφερόμενος στο άγριο οπαδικό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή του παιδιού του είχε μιλήσει για «ανορθόδοξο πόλεμο».

«Με δύο λέξεις έδωσε την πραγματική διάσταση, περιέγραψε αυτό που ζήσαμε», είπε η εισαγγελική λειτουργός. Επρόκειτο για «οργανωμένο έγκλημα», με τους δράστες να ενεργούν ως «καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από πάθη, φανατισμό και μίσος». «Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια. Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του "εγώ" τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας είπε πως ο πρώτος εκ των κατηγορούμενων ήταν ο «διευθυντής και εμπνευστής» της επίθεσης, που «έλεγχε την πορεία των στρατιωτών του» και οι υπόλοιποι «μανιασμένα θηρία».

«Λίγο απείχε ο Α.Β. από τον θάνατο. Είπε ότι δεν πρόλαβαν και είχε απόλυτο δίκιο. Αν δεν έρχονταν οι Αρειανοί, το επεισόδιο θα έληγε με δύο νεκρούς», πρόσθεσε.

«Ο Άλκης με ένα μόνο παπούτσι προσπαθούσε να ανασηκώσει το ανάστημά του, έκανε μόνο δύο βήματα και ο Α.Β. βουτηγμένος στο αίμα, προσπαθούσε να τον βοηθήσει. Περιέγραψε χωρίς να το ξέρει το είδος της επίθεσης, μιας επίθεσης καταδρομικής», είπε και αναφερόμενη στην πλευρά της υπεράσπισης που έκανε λόγο για κενά σημεία της κατάθεσής του, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «λες και το θύμα πρέπει να καταγράφει και όχι να πονά. Πρέπει να ρίξουμε ευθύνες στο θύμα που δεν θυμάται τους υποψήφιους δολοφόνους; Ποιος θα ήθελε να δει τον θάνατό του για μια ακόμη φορά».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved