Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 19χρονου: Κοντά στη σύλληψη ενός εκ των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 19χρονου: Κοντά στη σύλληψη ενός εκ των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.

Πολύ κοντά στη σύλληψη τουλάχιστον ενός εκ των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, βρίσκονται οι του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με αστυνομικές αρχές τουλάχιστον ένας από τους τρεις άνδρες οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΘ την Τρίτη (1/2) αργά το βράδυ, φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα εκατό μέτρα από το γήπεδο του Άρη, στο Χαριλάου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με τα υπόλοιπους ομοϊδεάτες του οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον της παρέας του Αλκη, να έχει δώσει ονόματα και άλλων δραστών.

Όμως, προκειμένου να έχουν απτά στοιχεία και πειστήρια οι αστυνομικοί αναμένουν, πιθανόν και εντός της ημέρας, τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για το δρεπάνι και άλλα ευρήματα, στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή του ΑΠΘ.

Όσον αφορά, στους άλλους δύο προσαχθέντες, οι οποίοι ανήκουν και αυτοί στο χώρο των οργανωμένων οπαδών, προς το παρόν δεν έχουν προκύψει εις βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία, αν και παραμένουν στο κτίριο της ΓΑΔΘ.

Ήθελαν να τον σκοτώσουν

Προμελετημένη επίθεση με στόχο φιλάθλους και οπαδούς του Άρη δείχνουν τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες είχαν ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μαχαίρωσαν τέσσερις φορές τον άτυχο Άλκη. Μία φορά στη δεξιά μηριαία χώρα, δύο φορές στον αριστερό γλουτό και μία φορά στο χέρι.

Πώς έγινε το φρικτό φονικό

Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε στις 00.30 της 1ης Φεβρουαρίου για περιστατικό στη συμβολή των οδών Γάζη και Πλαστήρα στην περιοχή του Χαριλάου. Περιπολικά έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν βαριά τραυματισμένο τον 19χρονο Άλκη Κ. και τραυματισμένο τον…. (σ.σ. φίλο του Άλκη). Σε διπλανό στενό παρέλαβαν τραυματισμένο και τον… (σ.σ. τρίτο φίλο του Άλκη). Οι τραυματίες διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου».

Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 19χρονου Άλκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το θύμα, οι δύο τραυματίες και ακόμα δύο φίλοι τους, κάθονταν στο σημείο και μιλούσαν, όταν ξαφνικά τους προσέγγισε ομάδα ατόμων που τους ρώτησε τι ομάδα είναι. Τα θύματα απάντησαν ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη και τότε δέχτηκαν χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα (σ.σ. μαχαίρια). Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση. Ο 19χρονος Άλκης έφερε δύο τραύματα στον αριστερό γλουτό, ένα τραύμα στη δεξιά μηριαία χώρα και ένα στη δεξιά παλάμη. Το τραύμα στη μηριαία χώρα ήταν το πιο σοβαρό, διότι προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Η μαχαιριά στη δεξιά παλάμη προκλήθηκε –όπως εκτιμάται- στην προσπάθεια του άτυχου Άλκη να αμυνθεί στις μαχαιριές με το χέρι του. Οι δύο φίλοι του Άλκη τραυματίστηκαν στα πόδια από μαχαιριές, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφές ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο πριν τη δολοφονική ενέργεια. Ήταν δηλαδή μία «τυφλή» επίθεση, με στόχο μία πενταμελή παρέα νεαρών που καθόταν κοντά στο γήπεδο της ομάδας του Άρη. Ο αριθμός των δραστών υπολογίζεται ότι ήταν από οχτώ έως δέκα άτομα.

Πηγή: Newsbomb.gr



Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved