«Πρεμιέρα» για τον Δακτύλιο: Όσα πρέπει να ξέρετε - Οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

«Πρεμιέρα» για τον Δακτύλιο: Όσα πρέπει να ξέρετε - Οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Πρεμιέρα κάνει από την  Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο Δακτύλιος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η ειδική online εφαρμογή, που βρίσκεται στο daktylios.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδονται πλέον οι άδειες για τα οχήματα που θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς του Δακτυλίου, άνοιξε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού κάνουν την εγγραφή τους στην εφαρμογή και δώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για το όχημά τους, θα λαμβάνουν ψηφιακά την άδεια σε μορφή pdf, την οποία θα μπορούν είτε να την εκτυπώνουν είτε να την αποθηκεύουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η άδεια θα φέρει έναν μοναδικό QR code με το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κατ' εξαίρεση κυκλοφορία του οχήματος εντός του Δακτυλίου.

Για να εκδώσουν οι ενδιαφερόμενοι το ειδικό σήμα θα πρέπει το όχημά να είναι:

ηλεκτρικόεκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίουυβριδικόκατηγορίας Euro 6 που εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2.

Ο έλεγχος για το αν το όχημα υπάγεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες γίνεται αυτόματα και, εφόσον διαπιστωθεί ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές, το ειδικό σήμα εκδίδεται επιτόπου σε μορφή pdf.

Θα χρειαστούν:

οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnetο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματοςο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/εταιρίας που ανήκει το όχημα

Αν το όχημα δεν ανήκει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες και ο κάτοχός του δικαιούται κάποια από τις λοιπές άδειες κυκλοφορίας στο Δακτύλιο, πρέπει να απευθυνθεί στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ποιοι εξαιρούνται του Δακτυλίου

Εξαιρούνται του Δακτυλίου τα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων της περιοχής που περικλείεται από τα όρια του Δακτυλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου.

Η ειδική κάρτα χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Τα αυτοκίνητα αυτά για την έξοδό τους από τον δακτύλιο και την είσοδό τους σε αυτόν, θα κινούνται μόνο μέσα σε προκαθορισμένη ζώνη του Δακτυλίου, αναλόγως του τόπου κατοικίας του κατόχου, χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή από και προς την κατοικία του ιδιοκτήτη.

Οι ειδικές αυτές κάρτες θα αναγράφουν τη συγκεκριμένη ζώνη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν καθώς επίσης και το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας του κατόχου, και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Οι ειδικές κάρτες θα χορηγούνται είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr/ είτε στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Αγίου Κωνσταντίνου 14) κατόπιν ραντεβού.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved