Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις θα πληρώσουν λιγότερα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις θα πληρώσουν λιγότερα

Μειωμένο θα είναι το ποσοστό επιστροφής όλων των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, εφόσον έχει τηρηθεί η ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο Επιστρεπτέας, επιστρέφεται:

Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1ηΙανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:Επιστρέφεται το εν τέταρτο (25%), εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020, σε σχέση με το 2019, άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.Επιστρέφεται το εν τρίτο (33,3%), εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020, σε σχέση με το 2019, μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το 50%.Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:Επιστρέφεται το εν τέταρτο (25%), εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020, σε σχέση με το 2019 (εφόσον είχαν καταγράψει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019), άνω του 30% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το εν τρίτο (33,3%).

Με βάση το ανωτέρω σχήμα, υπολογίζεται ότι:

To28% των επιχειρήσεων θα επιστρέψουν το εν τέταρτο (25%),το 39% των επιχειρήσεων θα επιστρέψουν το εν τρίτο (33,3%),το 33% θα επιστρέψουν το 50%.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, στις Επιστρεπτέες 1 έως 3 επιστρεφόταν από 50% έως και 100%, ανάλογα με την πτώση τζίρου, ενώ για όλες τις επιχειρήσεις στις Επιστρεπτέες 4 έως 7 επιστρεφόταν το 50%.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Champions League: Ο Σνάιντερ «σφυρίζει» στο Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Champions League: Ο Σνάιντερ «σφυρίζει» στο Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Formula 1: Θρίαμβος Φερστάπεν στις ΗΠΑ
Formula 1: Θρίαμβος Φερστάπεν στις ΗΠΑ
Salt Bae: Καταγγελίες πρώην εργαζόμενων για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό «μεσαίωνα»
Salt Bae: Καταγγελίες πρώην εργαζόμενων για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό «μεσαίωνα»
Super League: Τα highlights από τα ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Άρης – Παναθηναϊκός
Super League: Τα highlights από τα ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Άρης – Παναθηναϊκός
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Το μεγάλο φινάλε του Να με λες μαμά: Η Μαρία Κίτσου τιμωρείται, αλλά κερδίζει την κόρη της