Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται οι αυξήσεις σε 150.000 συνταξιούχους  - Δικαιούχοι και ποσά

Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται οι αυξήσεις σε 150.000 συνταξιούχους - Δικαιούχοι και ποσά

Συντάξεις - Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: : Πότε πληρώνονται οι αυξήσεις σε 150.000 «παλαιούς» συνταξιούχους - Τα ποσά που θα λάβουν. 

Σταδιακά και έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται οι πληρωμές αναδρομικών σε 150.000 «παλαιούς» συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016. Ήδη έκλεισε ο πρώτος κύκλος καταβολής για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση και θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος, το φθινόπωρο, για τους παλιούς συνταξιούχους (πριν από τον Μάιο του 2016). Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, έλαβαν τα αναδρομικά και την αύξηση της σύνταξης του μηνός Αυγούστου 53.912 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Αναλυτικά, κατά κύματα θα γίνουν οι πληρωμές αυξήσεων και αναδρομικών - έως τον Σεπτέμβριο - για τους «παλαιούς» συνταξιούχους με πάνω από 30 συντάξιμα έτη (πριν από τον Μάιο του 2016). Στην πρώτη πληρωμή θα δοθούν οι αυξήσεις, σε άλλη τα αναδρομικά ενώ η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει ενημερώσει ότι οι αυξήσεις και τα αναδρομικά των «δύσκολων» περιπτώσεων συνταξιούχων θα καταβληθούν κατά κύματα έως και το φθινόπωρο, καθώς ορισμένες περιπτώσειςαπαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες.

Πάντως στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι να πληρωθούν στο τέλος Αυγούστου οι παλαιοί πριν από τον Μάιο του 2016 συνταξιούχοι για το πακέτο αυξήσεων και αναδρομικών από τον επανυπολογισμό των δικών τους συντάξεων.

Δικαιούχοι

Εκτιμάται ότι περίπου 150.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις έστω και αν για πολλούς θα είναι μικρές, γιατί μέρος των αυξήσεων θα ισοφαριστεί με την προσωπική διαφορά, ενώ το καθαρό ποσό της αύξησης θα δοθεί σε 5 ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων οι δύο πρώτες τον Αύγουστο (εκτός απροόπτου) και οι επόμενες τρεις το 2022, το 2023 και το 2024.

Για το φθινόπωρο μεταφέρεται η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών σε 150.000 «παλιούς» συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Η αποπληρωμή των αναδρομικών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος καλοκαιριού, η καταβολή 100 εκατ. ευρώ σε «παλιούς» συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα μεταφερθεί λόγω του επανυπολογισμού το φθινόπωρο από τον e-ΕΦΚΑ.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στα τέλη Αυγούστου (με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου) αρχικά στους συνταξιούχους του Δημοσίου και την ολοκλήρωσή του στα τέλη Σεπτεμβρίου με τις συντάξεις Οκτωβρίου. Έτσι οι «παλιοί» συνταξιούχοι το φθινόπωρο θα λάβουν την προσαύξηση στη σύνταξή τους και τα αναδρομικά 23 μηνών που δικαιούνται.

Ποσά

Οι μηνιαίες αυξήσεις στις συντάξεις κυμαίνονται από 12 έως 250 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά έως 5.250 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved