MBA Sports Management: Πώς θα κάνεις το πάθος σου επάγγελμα;

MBA Sports Management: Πώς θα κάνεις το πάθος σου επάγγελμα;

Από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου το γήπεδο ήταν για σένα το φυσικό σου περιβάλλον;

Ένα δεύτερο σπίτι όπου συναντούσες μία μεγαλύτερη οικογένεια την οποία είχες επιλέξει εσύ; Είναι ο αθλητισμός το μεγάλο σου πάθος; Εκεί που θα ήθελες να αφιερώσεις τη ζωή σου; Τότε για εσένα, η επιλογή στην εκπαίδευση είναι μονόδρομος! Χάρη στην καινοτόμα συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του IST College, η οποία τον Αύγουστο του 2019 σηματοδότησε μία νέα εποχή στην εκπαίδευση και τον χώρο του αθλητισμού, έχεις πλέον τη δυνατότητα να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, φοιτώντας στο 1ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Sport Management που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!

Σχεδιάζοντας το μέλλον στον αθλητισμό

Ήδη από τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του, το ενδιαφέρον των υποψηφίων σπουδαστών ήταν ανέλπιστο, με τις συμμετοχές να ξεπερνάνε κάθε προσδοκία και το πρόγραμμα να παρουσιάζει 100% πληρότητα. «Κλείνοντας» το πρώτο εξάμηνο, μπαίνοντας αισίως από τον Φεβρουάριο στον δεύτερο κύκλο σπουδών και έχοντας λάβει θετικότατη ανταπόκριση από την πρώτη «φουρνιά» σπουδαστών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήρθε να καλύψει με τον πιο δημιουργικό και μεθοδικό τρόπο, ένα μεγάλο κενό που υπήρχε μέχρι πολύ πρόσφατα στην αγορά.

φσφσφσσ

Περνώντας από τη θεωρεία στην πράξη

Σκοπός του προγράμματος, δεν είναι μόνο να εφοδιάσει τους εκκολαπτόμενους manager με το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά να τους παρέχει μία ολοκληρωμένη 360° εμπειρία και μία ικανοποιητική «γεύση» για το πώς πραγματικά λειτουργεί ο συγκεκριμένος κλάδος. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μίας hands-on βιωματικής εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει διαδραστικά workshops, μελέτες πάνω σε case studies και best practices της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία πραγματοποιούνται από εξαιρετικά στελέχη του κλάδου. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή την ιδιαίτερη ζύμωση που προκύπτει, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πρακτικά αλλά και θεωρητικά σε επαφή, με βασικές πτυχές του Sports Management, όπως είναι το αθλητικό marketing, η προσέλκυση χορηγιών, η εμπειρία φιλάθλου, το event management, η διαχείριση budget και η οργάνωση των ακαδημιών.

φσφσφσφσ

Τουρνουά, workshops, «πολύτιμες» εμπειρίες ζωής

Παράλληλα με τον κεντρικό άξονα και τις βασικές ενότητες του προγράμματος, οι επίδοξοι MBAers γνώρισαν και ένα ευρύτερο φάσμα του Ελληνικού αθλητισμού, μέσα από μία σειρά επιπλέον δράσεων, όπως ξεναγήσεις, τουρνουά και εργαστήρια με εμβληματικές προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους στον αθλητικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καθιερωμένο πλέον Xmas Tournament από την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και να μάθουν από «πρώτο χέρι» τη δυσκολία διοργάνωσης ενός αθλητικού event το οποίο περιλαμβάνει 18 ομάδες και 300 νεαρούς αθλητές. Στο 4ο Τρόπαιο Κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών του Παναθηναϊκού ΑΟ, ο πήχης «ανέβηκε» ακόμη περισσότερο, καθώς συμμετείχαν οι διπλάσιοι αθλητές και οι σπουδαστές δοκίμασαν τις ικανότητές τους στον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση μιας πολύ πιο απαιτητικής διοργάνωσης.

φδσφδδ

Εξίσου εποικοδομητική ήταν και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΚΑΕ Προμηθέας, στο πλαίσιο του αγώνα Προμηθέας- Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την Basket League, όπου οι σπουδαστές «συστήθηκαν» με ένα από τα αξιοσημείωτα success stories του ελληνικού αθλητισμού και μέσα από συζητήσεις με έμπειρα στελέχη, άντλησαν έμπνευση και ιδέες για τα επερχόμενα business models τους. Τέλος, η γνωριμία τους με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργο Σαμαρά, τον εμπορικό διευθυντή Λεωνίδα Παπαβασιλάκη και τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τάκη Φύσσα, υπήρξαν δίχως αμφιβολία, ανεξίτηλες εμπειρίες ζωής και καθοριστικά εφόδια που θα κουβαλάνε για χρόνια στη «φαρέτρα» τους.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε πως οι εγγραφές για το νέο εξάμηνο έχουν ήδη ξεκινήσει και έχουν πάρει παράταση με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα του IST College, να ενημερωθείς αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών και να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει το χόμπι επάγγελμα και να διαγράψει μία λαμπρή πορεία στον χώρο του αθλητισμού.


Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved