Dimello: Ένα μικρό ελληνικό «θαύμα» με διεθνείς διαστάσεις!

Dimello: Ένα μικρό ελληνικό «θαύμα» με διεθνείς διαστάσεις!

Αν υπάρχει κάτι το οποίο με χαρακτηρίζει, εκτός από την αγάπη μου για τα αθλήματα και τη φυσική άσκηση, αυτό είναι αναμφίβολα η δεύτερη μεγαλύτερη μου αγάπη, δηλαδή ο καφές! 

Για μένα δεν είναι απλά ένα ρόφημα που δίνει ώθηση στο μυαλό να «ξυπνήσει», αλλά ένα μεγάλο κίνητρο για να αφήσω με μεγαλύτερη ευκολία τη ζέστη του παπλώματός μου. Είναι με άλλα λόγια, μία πρωινή, μεσημεριανή και μερικές φορές απογευματινή «ιεροτελεστία», η οποία αποτελεί ένα αναπόσπαστο και απολαυστικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν μπορούσα με τίποτα να κρύψω τη χαρά μου, όταν πλέον βρέθηκα στις εγκαταστάσεις όπου παράγεται ο αγαπημένος μου καφές! Με αφορμή μία ξεχωριστή εκδήλωση στα εργοστάσια παραγωγής του Dimello, είχα την τύχη να γνωρίσω από πρώτο «χέρι» όλες τις διεργασίες που απαιτούνται μέχρι να φτάσει το ξεχωριστό αυτό χαρμάνι στην κούπα μου και συγχρόνως, να μάθω πολλά περισσότερα γύρω από την ιστορία αυτό του μικρού ελληνικού «θαύματος» που χρόνο με το χρόνο κατάφερε και πήρε μεγάλες και διεθνείς διαστάσεις.

dimello1

Από τη δεκαετία του ’80 στον δικό μας «freddo»

Μέσα από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση οι άνθρωποι της Dimello μας «ταξίδεψαν» πίσω στον χρόνο, συγκεκριμένα στο 1988, όταν η Kafea Terra «συστήνει» για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τον δημοφιλή καφέ Illy και συνεπώς τον δυτικοφερμένο μέχρι τότε espresso. Η πρώτη επιτυχία δεν άργησε να έρθει και με αστραπιαία ταχύτητα, η Kafea Terra καθιερώνεται ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας Illy στην Ευρώπη, μια «πρωτιά» αναμφίβολα αξιοσημείωτη, καθώς και ο δεύτερος μεγαλύτερος έπειτα από τις ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιτυχία έφερε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη και την ανάγκη για τη δημιουργία μίας μοναδικής καινοτομίας που θα έκανε το ελληνικό κοινό να απολαμβάνει ακόμη περισσότερο espresso καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι, δεν άργησε να μπει στη ζωή μας η λέξη-συνθετικό «freddo» πλάι στον «παραδοσιακό» espresso και cappuccino, η οποία έμελλε να αλλάξει καθοριστικά και αμετάκλητα την κουλτούρα του καφέ στη χώρα μας.

dimello2

Ένα παράτολμο «βήμα»

Έχοντας πλέον στη «φαρέτρα» της αρκετές διακρίσεις, την αγάπη του κόσμου, αστείρευτη έμπνευση, πάθος και μεράκι για τον καλό καφέ, η Kafea Terra αποφασίζει να πραγματοποιήσει το δεύτερο μεγαλύτερο βήμα στην πορεία της. Έπειτα από συνεχείς πειραματισμούς και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνογνωσίας του καφέ, το 2002 η Kafea Terra παίρνει το «παράλογο» για πολλούς ρίσκο να εισάγει στην αγορά του καφέ τον πρώτο ελληνικό espresso. Ομολογουμένως ήταν μία κίνηση εξαιρετικά παράτολμη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι τότε η ιταλικότητα του espresso ήταν αναντίρρητα ένα χαρακτηριστικό απόλυτα συνυφασμένο με την ποιότητα, την παράδοση και την αυθεντικότητα του αγαπημένου μας ροφήματος. Κάπως έτσι, μπήκε λοιπόν στη ζωή μας ο Dimello, το μικρό ελληνικό «θαύμα» που σύντομα έγινε ένας «συνοδοιπόρος» στην καθημερινότητά μας.

dimello3

Ποιότητα από το εργοστάσιο στο… φλιτζάνι

Γυρίζοντας πίσω στο σήμερα και αντικρίζοντας μία βιομηχανική μονάδα που ξεπερνά κάθε προσδοκία, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τους λόγους που ο Dimello θεωρείται ένα κορυφαίο brand στην αγορά του καφέ. Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο που είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ το εκπαιδευτικό σύστημα που αναπτύσσουν η άνθρωποι του Dimello πάνω στον καφέ, είναι οι δύο βασικότεροι λόγοι που μας παρέχουν έναν εκλεκτό ποιοτικό καφέ υψηλών προδιαγραφών στο σπίτι και τις βόλτες μας.

dimello5

Κερδίζοντας πρώτα την προτίμηση των επαγγελματιών, ο Dimello δεν άργησε να μεταφερθεί από τη HORECA στα ράφια των σούπερ μάρκετ και από εκεί κατευθείαν στην κουζίνα μας. Αλεσμένος espresso, φίλτρου, ακόμη και κάψουλες είναι οι επιλογές που «πλημυρίζουν» μοναδικά αρώματα κάθε σπιτική μας στιγμή!

dimello6

Η μοναδική αυτή ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Kafea Terra, έλαβε τέλος με τον πιο λαχταριστό τρόπο, αφού ο διάσημος chef Δημήτρης Σκαρμούτσος είχε ετοιμάσει για εμάς ένα «πλούσιο» gourmet γεύμα, το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε κάνοντας ερωτήσεις στους ανθρώπους πίσω από τον Dimello. Έτσι, καταφέραμε να «αλιεύσουμε» και το μυστικό της επιτυχίας τους, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους είναι πως «Δεν εφησυχάζουν ποτέ»!


Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved