Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη των υπευθύνων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017

Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη των υπευθύνων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των κατηγορουμένων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017 που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 24 πολίτες.

Μετά το πέρας της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση, οι κατά την δικογραφία υπαίτιοι για την τραγωδία που συγκλόνισε την Δυτική Αττική καλούνται στο δικαστήριο να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Για την τραγωδία στην Μάνδρα, την πόλη που κυρίως είχε πλήξει η θεομηνία καλύπτοντας με τόνους λάσπης σπίτια και δρόμους, είχε διενεργήσει έρευνα η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά περίπου δέκα προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιοι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω αλλά και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Τη δικογραφία, λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων, είχε χειριστεί η 7η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στους «8» η Φλουμινένσε, «ξέρανε» την Ίντερ - Δείτε βίντεο
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στους «8» η Φλουμινένσε, «ξέρανε» την Ίντερ - Δείτε βίντεο
Στη Μονακό ο Κεβάριους Χέιζ
Στη Μονακό ο Κεβάριους Χέιζ
Στη Ζαλγκίρις ο Ράιτ
Στη Ζαλγκίρις ο Ράιτ
EuroLeague: Ο Μάικ Τζέιμς παραμένει και επίσημα στη Μονακό
EuroLeague: Ο Μάικ Τζέιμς παραμένει και επίσημα στη Μονακό
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved