Επαγγέλματα γένους αρσενικού…

Επαγγέλματα γένους αρσενικού…

Μπορεί να βρισκόμαστε στην εποχή της ισότητας και ίσων ευκαιριών για τα δύο φύλα, ωστόσο υπάρχουν παραδοσιακά κάποια επαγγέλματα που απευθύνονται κυρίως στον άνδρα.

Την ίδια στιγμή εντοπίζονται επαγγέλματα που ενώ παραδοσιακά ανήκαν στο γυναικείο φύλο, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να περνούν στην αντίπερα όχθη…

Τα τεχνικά επαγγέλματα

Τα Τεχνικά Επαγγέλματα, η Μηχανολογία, η Ηλεκτρολογία, οι Αυτοματισμοί,  εκτός από το γεγονός πως αποτελούν πόλο έλξης για το ανδρικό κοινό, επεκτείνονται και δημιουργούν τεράστια ζήτηση για καταρτισμένους τεχνικούς με γνώσεις και εξειδίκευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ  360 είναι η 1η σχολή που καθιέρωσε τις ειδικότητες της Μηχανολογίας στο Υπουργείο Παιδείας από το 1971.

Τεχνικός Μηχανοτρονικής

spoudes mhxanotronikhs delta

Ο τεχνικός μηχανοτρονικής στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι ειδικοί μηχανικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσαρμόζουν διαρκώς τα προγράμματα πρακτικής της ειδικότητας, προκειμένου να διαμορφώσουν επαγγελματίες έτοιμους για τις απαιτήσεις των σύγχρονων εξελίξεων. Οι σπουδαστές δεν μαθαίνουν απλά, αλλά εξασκούνται στα εργαστήρια – συνεργεία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε όλο το φάσμα των εφαρμογών του κλάδου της μηχανοκίνησης (αυτοκίνητα, δίκυκλα, μηχανές θαλάσσης κλπ.), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή τους.

Άμεση πρακτική άσκηση σε μηχανουργείο, εφαρμοστήριο και εργαστήριο συγκολλήσεων, όπου διεξάγονται μηχανουργικές κατασκευές, μηχανουργικές μετρήσεις, εργασίες εφαρμογής και ελασματουργικές εργασίες (δίκτυα αεραγωγών), καθώς και οξυγονοκολλήσεις και ηλεκτροσυγκολλήσεις, εργαστήριο μηχανικού μέρους αυτοκινήτων συμβατικής και σύγχρονης τεχνολογίας., καθώς και λυσιαρμολόγηση κινητήρων.

Οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής παρακολουθούν αλλά και συμμετέχουν σε αγώνες motocross. Οι συνεργάτες είναι οι πλέον αναγνωρισμένοι στον χώρο της μηχανοκίνησης. Η Mercedes – Benz Ιωαννίδης, οι κολοσοί TOYOTA και BOSCH, καθώς και η εταιρία Εσκιάδης – Μπαλοδήμος ΑΒΕ  είναι μερικές μόνο από τις επιχειρήσεις που συνεργάζεται το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Ψυκτικός & Θερμοϋδραυλικός

uermoydraylikos 1

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αριθμεί από το 1974 περίπου 4000 αποφοίτους της ειδικότητας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού, με σταθερή και εξελισσόμενη καριέρα. Το Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών υποστηρίζει το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με μια σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις και σεμινάρια, ενώ προωθεί τους απόφοιτους στα συνεργεία του τομέα για πρακτική εξάσκηση και κάλυψη θέσεων εργασίας.

psyktikos 2

Παράλληλα, πληθώρα σεμιναρίων πάνω στα νέα συστήματα θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας γίνονται στους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου.

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις & Αυτοματισμός

automatismoi 1

Σήμερα ο Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες-απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.

Περιζήτητος όμως είναι και ο τεχνικός αυτοματισμών, καθώς  είναι ένα επάγγελμα με τεράστια πελατειακή βάση λόγω της πληθώρας εφαρμογών στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Οι επαφές με ειδικούς τεχνικούς, εκπροσώπους εταιρειών του τομέα αυτοματισμών που εξασφαλίζει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, τα δεκάδες σεμινάρια και οι συνεχείς επισκέψεις δίνουν την επιθυμητή πρόσθετη εμπειρία στο σπουδαστή, ώστε να αυξήσει τη γνώση και την αυτοπεποίθησή του ως μελλοντικός επαγγελματίας.

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

texnikos ananeosimes 1

Η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μονόδρομος, δημιουργώντας έναν νέο επαγγελματικό χώρο δραστηριοποίησης για τους νέους. Η χώρα μας προχωρά στο νέο μηχανισμό στήριξης μέσω των διαγνωστικών διαδικασιών που ευθυγραμμίζει την Ελλάδα με το κοινοτικό πλαίσιο. Εκτιμάται ότι ο νέος μηχανισμός θα προσελκύσει επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 πρωτοπορεί για άλλη μια φορά προωθώντας ως νέα ειδικότητα αυτή του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μουσική τεχνολογία & Ηχοληψία

moysikh texnologia

Δύο επαγγέλματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, που κατακλύζονται από τεστοστερόνη… Ο Μουσικός Τεχνολόγος έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τις δικές του πρωτότυπες συνθέσεις και να τις επεξεργαστεί ως το επίπεδο mastering. Παράλληλα, αξιοποιώντας τη φαντασία του, μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά και πρωτότυπα ηχητικά τοπία (sound fields) για πολλές εφαρμογές σε multimedia, video art ή στο θέατρο.

hxolhpsia delta

Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε διάφορα projects και μουσικά events όπως το Delta X-mas Concert, το Digital Culture Festival κα. είτε παρουσιάζοντας τη δική του πρωτότυπη μουσική, είτε βοηθώντας ενεργά την ηχητική υποστήριξή τους.

Γνωρίζοντας τα μυστικά της ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγή μουσικής, ο ηχολήπτης μπορεί να συνδυάζει την τεχνολογική προσέγγιση με τη καλλιτεχνική δημιουργία. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει εκπαίδευση σε πληθώρα δεξιοτήτων, όπως μουσική θεωρία, προγραμματισμό synthesizer, sound design για κινηματογράφο & media, studio recording-mixing-editing, outdoor ηχοληψία κ.α.

Προπονητής ή Αθλητικογράφος;

dhmosiografia spoydes 2

Η Προπονητική και η Αθλητική Δημοσιογραφία αποτελούν ειδικότητες, που επιλέγουν κυρίως άνδρες! Είτε γιατί πρωτίστως το ανδρικό φύλο ασχολείται κατά κόρον με τον αθλητισμό, είτε γιατί υπάρχει το στερεότυπο του άνδρα προπονητή ή άνδρα αθλητικογράφου.

Ο ρόλος του αθλητικού δημοσιογράφου είναι να μεταφέρει τον παλμό της αθλητικής κίνησης, να παρουσιάζει και να αναλύει με αντικειμενικότητα την αθλητική επικαιρότητα. Έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο επαγγελματία με μεγάλες προοπτικές στον χώρο.

Διαδοχικές συνεντεύξεις τύπου προπονητών, αθλητών, παραγόντων του Αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, καθώς και συνεχή παρουσία  - σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο – σε γήπεδα και αθλητικά γεγονότα, καθιστούν την καθημερινότητα του σπουδαστή μοναδική! Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ο σπουδαστής εκπαιδεύεται πάνω σε projects σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, ιστοσελίδες και έντυπα, με κορύφωση αθλητική τηλεοπτική εκπομπή, η οποία προβάλλεται σε Περιφερειακό Σταθμό της Κεντρικής Μακεδονίας.

proponitis 2

Ανάμεσα στις άλλες ειδικότητες που έχουν σχέση με τον άνθρωπο, ο προπονητής αθλημάτων έχει ιδιαίτερη θέση, καθώς ασχολείται τόσο με το σώμα όσο και με το πνεύμα. Γνωρίζει καλά το ανθρώπινο σώμα, ανατομία, φυσιολογία, κίνηση μυών όπως ένας φυσικοθεραπευτής ή αθλητίατρος, αλλά παράλληλα γνωρίζει και ψυχολογία.

Από το 1ο εξάμηνο ο σπουδαστής  επιλέγει Άθλημα Εξειδίκευσης (fitness, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, τένις κα.) και από την 1η μόλις εβδομάδα παρακολουθεί το μάθημα «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα και Άθλημα εξειδίκευσης», εντός δομών του χώρου που έχει επιλέξει (Γυμναστήρια, Αθλητικά Σωματεία, Ομάδες, Συλλόγους κλπ.).

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία – Απόλλων Πόντου & Μακεδονικός – καθώς και με τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα – Warehouse & North Academy – δίνοντας την δυνατότητα στους σπουδαστές να δραστηριοποιούνται με τα καλύτερα δυνατά μέσα, στις ιδανικότερες δομές!

Εκπαιδευτής Οδηγών

epaideuths ypopsifiwn odhgwn delta

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν το πρώτο που λειτούργησε την ειδικότητα του εκπαιδευτή οδηγών από το 1997 και από τότε έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων δασκάλων. Οι απόφοιτοι επαγγελματίες εκτίμησαν άριστα το πρόγραμμα καθώς αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες που δεν μπορούσαν να φανταστούν, όπως και αυτοπεποίθηση για τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δίνεται η  δυνατότητα εκπαίδευσης σε πλήθος δεξιοτήτων, όπως  μηχανολογία οχημάτων, τεχνικές διδασκαλίας κλπ.

Barbering: Η μόδα που γίνεται κουλτούρα!

spoudes kommwtikis delta

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη τάση στους άνδρες να επιλέγουν Barber Shops για την περιποίησή τους και όχι τα κομμωτήρια, που απευθύνονται και στο γυναικείο φύλο. Ο παραδοσιακός μπαρμπέρης της δεκαετίας του ’60 έχει μετατραπεί σε έναν ντελικάτο και μοντέρνο κουρέα, που δίνει στον άνδρα την αποκλειστική προσοχή! Το γεγονός αυτό οδηγεί συνεχώς τους νέους στην ειδικότητα της κομμωτικής, με στόχο το Barbering, δηλαδή το ανδρικό κούρεμα και το παραδοσιακό ξύρισμα.

Να σημειωθεί πως ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 είναι η πιο πολυνίκης σχολή ομορφιάς, η οποία έχει να παρουσιάσει συστηματικές επιτυχίες σε διαγωνισμούς ομορφιάς, όπως 21ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, 22o Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, 7ο Φεστιβάλ Κομμωτικής Πρωτάθλημα Κομμωτικής και Μακιγιάζ, Show Κομμωτικής HELEXPO ΔΕΘ κ.α.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει  τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN.

Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Advanced Professional  Diploma - Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από το Βρετανικό Κανονισμό Επαγγελματικών Προσόντων και εξέτασης OFQUAL.

Ετήσια Προγράμματα Εξειδίκευσης

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα τα εξής Ετήσια προγράμματα μετεκπαίδευσης & εξειδίκευσης:

Executive Mechatronics

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Executive Mechatronics αποτελεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα που όμοιό του δεν υπάρχει στην υπόλοιπη αγορά. Με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών ανάλυσης, σχεδίασης και υλοποίησης στα πεδία των υβριδικών οχημάτων, των εναλλακτικών καυσίμων (υγραερίου και φυσικού αερίου), της δυναμικής οχημάτων, των βελτιώσεων – ανακατασκευών και του προγραμματισμού εγκεφάλων ECU αυτοκινήτων.

Αudio mixing, mastering και VST plugins development

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Advanced Advanced Audio Mixing & Mastering – VST Plugins Development παρέχει στους καταρτιζόμενους συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν παρέχεται από κανένα ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να εφαρμόζει εξειδικευμένες τεχνικές μίξης και επεξεργασίας, καθώς και να παραμετροποιήσει τα δικά του plugins για την επεξεργασία αρχείων ήχου.

Master Hair Techniques

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης: Master Hair Techniques αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εφοδιάζει τους καταρτιζόμενους με όλες τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την πρακτική κατάρτιση και τις επαγγελματικές εμπειρίες που απαιτεί η σύγχρονη παγκόσμια αγορά στη βιομηχανία ομορφιάς. Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος, θα έχουν τη δυνατότητα  να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της λαμπερής βιομηχανίας της μόδας και των ΜΜΕ: σε τηλεοπτικές – θεατρικές- κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς επίσης σε περιοδικά, οίκους μόδας και σε διαφημιστικές εταιρίες.

Εργομετρήσεις – Cross Training

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης: Εργομετρήσεις – Cross Training παρέχει στους καταρτιζόμενους συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν παρέχεται συνδυαστικά από κανένα ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.Αποτελεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εμβαθύνεις στις σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης της αθλητικής απόδοσης εργαστηριακά, στην προπόνηση και στον αγώνα, καθιστώντας του απόφοιτους πρώτους υποψήφιους σε θέσεις πρόσληψης στο χώρο του training.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

To iekdelta360.gr έχει ανοίξει τις πύλες του και σε περιμένει!

Τι κοιτάς; Από εδώ ξεκινάς!


Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved