ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Κρατήστε τις και βλέπουμε!

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Κρατήστε τις και βλέπουμε!

Στα …τυφλά πηγαίνει το υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό, καθώς, όπως φαίνεται, δεν έχει σχέδιο για τις αποδείξεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου από το Υπουργείο Οικονομικών αποτυπώνεται η …αμηχανία του οικονομικού επιτελείου για το θέμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση συστήνεται στους πολίτες να κρατούν «τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015».
Αναφέρεται επίσης ότι «Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη»

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι «Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη».
Σημειώνει δε ότι: « Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κλπ (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι «ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με Δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις- δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας» «Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κλπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη»

Περισσότερα στο newsbomb.gr



ΑΕΛ: Απέκτησε τον Λάζαρ Ρόσιτς μέχρι το τέλος της σεζόν
ΑΕΛ: Απέκτησε τον Λάζαρ Ρόσιτς μέχρι το τέλος της σεζόν
Μυθικό πανό φίλων του Ηρακλή: «Ερχόμαστε σε λίγο»
Μυθικό πανό φίλων του Ηρακλή: «Ερχόμαστε σε λίγο»
Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ από τον ΜακΡέϊ στα 400μ. κλειστού στίβου
Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ από τον ΜακΡέϊ στα 400μ. κλειστού στίβου
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το πλάνο και τα ερωτηματικά του Μάρκο Νίκολιτς για την Τούμπα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το πλάνο και τα ερωτηματικά του Μάρκο Νίκολιτς για την Τούμπα
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved