«Γαμ...τε τους πολιτικούς, βοηθήστε τους πρόσφυγες»! (video)
Θέση για την τραγωδία των προσφύγων της Συρίας πήρε ο γνωστός ηθοποιός Benedict Cumberbatch, προτρέποντας τον κόσμο να βοηθήσει την κατάσταση, αναφερόμενος στην Ελλάδα!
Μετά το τέλος της παράστασης «Άμλετ» στην οποία υποδύεται τον γνωστό ήρωα του Σαίξπηρ ο Cumberbatch απευθύνθηκε στους θεατές και τους είπε «fuck the politicians», δηλαδή «γαμ...τε τους πολιτικούς»!
Με αφορμή την τακτική της κυβέρνησης της Αγγλίας να δεχθεί μόλις 20.000 πρόσφυγες τα τελευταία πέντε χρόνια ο Cumberbatch έχει ξεκινήσει καμπάνια υπέρ των προσφύγων και έπειτα από πολλές παραστάσεις του βγάζει λόγους υπέρ της βοήθειας για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου.
Στην ομιλία της Τρίτης, ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε έναν φίλο του που επέστρεψε από τη Λέσβο λίγους μήνες πριν, όπου κάθε μέρα φτάνουν 5.000 άνθρωποι.