Καρκίνος στόματος: Πόσο καφέ να πίνετε για να προστατευθείτε
Η συστηματική κατανάλωση καφέ φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο για στοματικό καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιδημιολογική μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γινγκ Ζανγκ της Σχολής Στοματολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό κλινικής και πειραματικής ιατρικής International Journal of Clinical and Experimental Medicine, ανέλυσαν δεδομένα από 12 επιδημιολογικές μελέτες που αφορούσαν 4.037 περιπτώσεις καρκίνου του στόματος και 1.872.231 συμμετέχοντες συνολικά.
Διαβάστε αναλυτικά στο onmed.gr